ethernet kablosu kendi ağırlığını kaç metre taşıyabilir?

Kodla Büyü

k45abalı

Seçkin Üye
Seçkin Üye
soru1: Cat5 UTP kablo kendi ağırlığını kaç metre taşıyabilir?
soru2: Cat5 STP kablo kendi ağırlığını kaç metre taşıyabilir?

Bir binadan diğer binaya internet kablosu çekmeyi düşünüyoruz. İki bina arası 35-40 metre. Cat5 UTP kablo kullansak kendi ağırlığını taşıyabilir mi? Yoksa daha kaliteli bir kablo mu kullanmalıyım?

Sarkma olacaktır. Biz 30 metre kadar mesafe için çekmiştik. Sorun olmamıştı ama sarkma da olmuştu. Eğer maliyet sorun değilse çelik tel ya da benzeri başka bir tel çekip, utp kabloyu onun üzerinden çekin, daha sağlıklı olacaktır. Ya da maliyet sorun olmayacaksa çift kablo çekin, birini destek için kullanın, diğerini bağlantı için. 305 metre cat5'ler 60 TL'ye satılıyor.

hocam biz 30 m ye yakın kablo çektik çatıdan çatıya malesef 1 seneyi geçmeden sarktı ve net kullanılmaz hale geldi. tavsiyem tel çekin ve ona dolayın.

Ben olsam CAT 5 yerine CAT6 kullanırdım. CAT6 ların içerisinde plastik bir malzeme de var. Kablo ve kılıf kalitesi de CAT5 ten daha iyi.
Yaklaşık 4 sene önce böyle bir bağlantı yapmıştım. Kablo olarak CAT6 ve taşıyıcı olarak çelik tel kullanmıştık. Hatta çelik tele para vermemek için telekom deposundan istemiştim. Tel ile kabloyu bir klemens yardımıyla birbirine bağlayıp, çelik teli uçlarına bağladığın aparatlar yardımıyla gerdiriyorsun.

Ömürlük olur

cevaplarınız, ilginiz ve hızlı cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim :alkis:

cat 6 yı 40 50 metre kullandım biraz sarktı ama sorun olmadı

Kar yağışının olduğu bir bölgede oturuyorsanız kesinlikle çelik bir telle desteklenmeli yoksa kardan dolayı Cat kablo dayanmayacaktır. Okulda başıma gelmişti.

Geri