ethernet kablosu ve ag prizi tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vikvik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

vikvik

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayar labı için hazır Ethernet kablosu almak istiyorum aslında kablo var hazır kablo olmadığı için switchten kolaylıkla öğrenciler tabureyi çekse bile çıkıyor.hangi kabloyu tavsiye edersiniz?ethernet prizlerinin 6 tanesi sorunlu internetten sipariş versem kendim yapabilirmiyim? neye dikkat etmek gerekir?

Direk marka verecek hocalarımız vardır mutalak. Ancak tavsiyem kesinlikle ucuz kablo tercih etmeyin,dışı bakır kaplı içi aliminyum tel kullanıyolar. Ucuz malların diğer bir dezavantajı ise rj45 bağlarken yaşanan sıkıntılar.

Sayın hocam,
Ağ işleri öncelikle
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar ... -137297240
adresindeki bir pense almanızı tavsiye ederim. Yine aynı siteden RJ45 Jack da alarak, problemli kablolarınızın (switch'ten kolaylıkla çıkmalarının nedeni, büyük ihtimalle jacklardaki tırnakların kırılmış olmasıdır) uçlarındaki jackları değiştirebilirsiniz. Jackların nasıl takılacağı ile ilgili youtube'da lan kablosu hazırlama şeklinde arama yaparak birçok videodya ulaşabilirsiniz.
Prizler için ise, eğer prizlerin kabloyu taktığınız bölümdeki teller kırılmamışsa, prizlerin kolay kolay bozulmaz. Büyük ihtimalle prizlerin arkalarındaki teller ya yerinden çıkmıştır ya da yanlış şekilde çakılmıştır. Prizleri kontrol edin eğer tellerden çıkanlar varsa
http://www.kartalotomasyon.com.tr/CP-31 ... 10060.html
adresindeki gibi penseyle yerine çakabilirsiniz. Ama bunun yerine düz uçlu bir tornavida ya da maket bıçaklarının sırt kısmıyla telleri yerlerine çakın. Çakarken renklere dikkat etmeniz, doğru sırada olduğundan emin olmalısınız. Büyük ihtimalle 568-B standardına göre dizili olmasını sağlamalısınız.
Eğer bu konularda iyi değilseniz, yakınlarınızdaki bir bilişim teknolojileri alanı olan bir meslek lisesine gidip, teknik destek alabilirsiniz. Hem malzeme hem de işçilik konusunda yardımcı olacaklardır.

hocam pense ve jack var yapmayı biliyorum ama yeni çakılan kablolarda çıkıyor switch yerde her ders aynı sıkıntı hazır kablolar daha dayanıklı olur diye düşündüm eski okulumdakilerin tırnakları çok sertti markasını hatırlamıyorum marka tavsiyesi istiyorum.
Priz konusunda video varsa izleyim.öğrenmeyi çok isterim elektrikçi çağırmadan ucuza halletmek isterim ama inceliklerini bilmek lazım diye cesaret edemedim

Hocam slink rj45 ler iyi. Sen ağ prizlerini sıva üstümü alıcan yoksa kanal üstümü? Bu prizleri çakmak için krone pense alman lazım ben onla yapıyorum yada pensenin yanında verilen sarı kablo soyucuyla. Ama prizler pahalı oluyor haberin olsun.

Hocam krone pense işini kolaylaştırır.Bende ilk yaptığımda priz işinden anlamamıştım ancak göz korkutacak bir durum değil,tırnaklarımla takmıştım hatta :) prizlerin içinde üzeri şeffaf plastikle örtülmüş ön kısmı tarağa benzeyen bir kapak var.Öncelikle onu çıkartacaksınız.ardından orada ucu çatal şeklindeki dişleri göreceksiniz zatennYapmanız gereken standart sıralamamızla telleri tek tek o çatalların arasına geçirmek.Arası keskin oluyor oraların ve kablonun dışındaki plastiği deforme ederek ileitimi sağlıyo. Tellerin hepsini taktıktan sonra ilk skötüğümüz plastik kapağı kablolar taraklı kısımlara geçecek şekilde sağlamca yerine oturtuyoruz. Belki ilk birkaçında zorlanırsınız ancak alıştıkça ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

Geri