ETHERNET KARTINI GÖRMÜYOR......

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar vestel marka bilgisayarın birinde ethernet kartı onboard olmasına rağmen görmüyor. Aygırt yöneticisinde yok. biostadanda baktım. yine olmadı başka çözüm öneriniz var mı?

Başka ethernet kartı varssa onboard haricinde... onu pasi et.... Öyle görür belki...

Yok normalde.... kasa içinde hem onboard hem de ayrıyeten iki tane erhernet kartı oluyo....Diğerini pasif et onboard ethernet sürücünü tekrar kur..

bendede böle bir durum oldu. vestel öğrenci bilgisayarı.harici ethernet yok.
ben kasayı açtım ve onboard ethernet kartını elimle bastırdım. bölelikle çözüldü ama bu senin içinde çözüm olurmu bilmem. bi dene çözülmesede maalesef anakart değişir.

vestel öğrenci bilgisayarlarda harici ethernet yok . ama öğretmen bilgisayarda harici ethernet var .

htoprak3232' Alıntı:
anakartı değiştirmek yerine bi eternet al derim :idea: :idea:

tabii hocam haklısın ama büyük ihtimalle bilgisayar garanti kapsamında olduğundan servis etherneti değiştirmek yerine anakartı değiştiriyor

:D :D :D :D

aynı sorun bendede meydana geldi birkaç kez
normalde tıkır tıkır çalışan bilgisayar sabah açtığımda ethernet kartı hiç takılı değilmiş gibi davranıyor.(Ethernet Onboard olduğu halde)
ben kasayı açıp, parçaları takıp söküp sıkıştırıyorum genelde düzeliyor.
yada keyfine bırakıyorum öğleden sonraya yada ertesi güne kendi kendine eski haline dönüyor. Sebebini anlamış değilim. Hata sabit değil her makinada çıkabildiği için garantiye gönderemiyorumda.

xapex' Alıntı:
aynı sorun bendede meydana geldi birkaç kez
normalde tıkır tıkır çalışan bilgisayar sabah açtığımda ethernet kartı hiç takılı değilmiş gibi davranıyor.(Ethernet Onboard olduğu halde)
ben kasayı açıp, parçaları takıp söküp sıkıştırıyorum genelde düzeliyor.
yada keyfine bırakıyorum öğleden sonraya yada ertesi güne kendi kendine eski haline dönüyor. Sebebini anlamış değilim. Hata sabit değil her makinada çıkabildiği için garantiye gönderemiyorumda.

:+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

ama hocam güvenlik kartını iptal etmeden yada driverinı yeniden kurmadan kendi kendine düzeliveriyor bazen.

temassızlık falan mı var acaba, gerçi onboard nasıl temassızlık olacak oda ayrıya :wink:

Hocam bende de görmüyordu tekrar format attım düzeldi buna neden olan nedir bulamadım ancak büyük ihtimalle yazılım kaynaklıdır. ethernet ışığı hiç yanmıyordu yandı diye düşündüm ancak tekrar format atınca ışıkları yanmaya başladı. :shock:

BAZEN ETHERNETİN IŞIĞI HİÇ SÖNMÜYOR TAKILI OLMAZKEN BİLE.. :|

BU NASIL İŞ

İÇİNE CİN Mİ GİRDİ NE :roll:

Geri