Etkileşimli Tahta Çökerse Ne Yapacağız?

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Çalıştığım okula ben göreve başlamadan önce fatih projesi kapsamında etkileşimli tahta kurulmuş, şu anda hepsi sorunsuz çalışıyor. Ancak kafama eğer günün birinde bunlardan birisi çökerse ne yapacağız sorusu takıldı. Acaba garanti neleri kapsıyor mesela tahta çökünce kurulum da mı servise ait. Ben herhangi bir yedek falan almadım. Normal bilgisayara acronisle yedek alıp yüklemeden farkı var mı tahtanın yedeğini alıp yüklemenin. Tecrübeli arkadaşlar bilgi paylaşırsa sevinirim.

peki çökerse servis kurulum hizmeti veriyor mu arkadaşım. yani yazılımsal sorunlar bize donanımsal sorunlar servise mi ait. bir diğer öğrenmek istediğim konu buydu.

Hocam çökerse servisi çağırmayı düşünüyorum, gerçi ben yedeğini aldım ama gelip kursunlar, anlaşmaları var zaten devletle bedava yapmıyorlar.

Servise geri bildirim yaptığınızda 1-2 gün içinde geliyor olsalar tamam çağrılır gelsin yapsınlar ama uzun 1-2 günde de sanmıyorum ki gelsinler...

Her ihtimale karşı vestelcilerden geri yükleme imajını alabilirsiniz, acronisle kendizde şu an çalışan birisinden image oluşturabilirsiniz. Geri yükleme 10 dk sonuçta.

hocam hiç canınızı sıkmayın
imageleri var ister netten indirin internet hızınız iyiyse isterseniz servisten alın 64 gb lik bi dosya.
tahtalar zaten korumaları ıcerısınde ve ımagelerı var.ama ımage cı olmayanıda vestelden alıyosunuz yada netten indiriyosunuz.format klavuzuda var onuda okursunuz 4 sayfalık birşey bizim il koordınatoru arkadas saolsun ayarladı vestel sservısı bı 3 saat lık egıtımde anlattı tıkır tıkır ve dagıttı ımagelerı harddısklere 64 gb lık bı dosya harddıske yukleyıp 1 saatte formatı basıyosunuz
yada arkadasın dedıgı gıbı acronis te kurarsanız işinizi görür bazı arkadaşlar deepfreeze bile kurmuş

Daha önce servis yazılımsal konularda da hizmet veriyordu.İstanbul ilindeyim iki hafta önce servis yetkilisiyle görüştüğümde artık sadece donanımsal problemlerin garanti kapsamında olacağını yedek alma ya da kullanıcı hatasından kaynaklı tüm problemlerinin garanti kapsamı dışında olduğunu belirtti.

Acronis ile bi imaj aldım on dakika önce bakalım. şimdilik bi tanesinin d sürücüsünde duruyor, günü gelip lazım olunca önce servisi çağırırım gelirse gelsin yapsın yoksa o imajı da yükleriz heralde.

HASGUL' Alıntı:
Daha önce servis yazılımsal konularda da hizmet veriyordu.İstanbul ilindeyim iki hafta önce servis yetkilisiyle görüştüğümde artık sadece donanımsal problemlerin garanti kapsamında olacağını yedek alma ya da kullanıcı hatasından kaynaklı tüm problemlerinin garanti kapsamı dışında olduğunu belirtti.
aynen hocam bende istanbuldaym 2 gün önce görüştüm aynı şeyi söylediler artık yazılıma müdahale etmiyorlar

Yav şu acroniscilere şaşıyorum.. Yani ne gerek var, adamlar zaten recovery koymuşlar içine.. :verymad:

ngezen' Alıntı:
HASGUL' Alıntı:
aynen hocam bende istanbuldaym 2 gün önce görüştüm aynı şeyi söylediler artık yazılıma müdahale etmiyorlar
niye okadar para alıyorlarmış ozaman

tuncay2744' Alıntı:
Yav şu acroniscilere şaşıyorum.. Yani ne gerek var, adamlar zaten recovery koymuşlar içine.. :verymad:

Valla revovery nin nasıl çalıştırıldığını bilmiyorum açıkcası. Paylaşan olursa sevinirim.

HASGUL' Alıntı:

İlk başta geldiklerinde 5 yıl boyunca tam garanti veriyorlardı. Tahtanın kılı dönse gelip yapacağız diyorlardı, çabuk su koyuvermişler...
Devleti resmen kazıklıyorlar artık...

Maalesef tam garanti diye bir şeyleri yok. Tahtanın arkadan elektrik fişi çıkmış geldiler yaptılar bir daha çağırırsanız ücret isteriz dediler.

Hocam servis sizin bildiğinizin yarısını bile bilmiyor her geldiğinde de 20 tl para alıyor. bence daha hiç kullanılmamış olan bilgisayardan imaj alın ve bütün akıllı tahtaların d sürücüsüne atın sizin kafanız rahat olur.

Geri