Etkileşimli Tahta İçi !!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ali04
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ali04

Süper Üye
Süper Üye
Sınıflardan birinin tahtasında windows da problem vardı. bende BTS den söküp o sınıfa taktım.Sorunsuz çalıştı. Etkileşimli tahtanın bilgisayar kısmını söktüm.
Tahminimden kolay söküldü. Ve kasa tahminimden daha küçük bir kasa var. Anakart,işlemci,ram,hdd küçük bir kutu içinde. İki adet vida söktüğünüzde kızaklı bir sistemle yerinden çıkıyor. Başka bir tahtaya takıp çalıştırabiliyorsunuz.
İçinde küçük bir hdd var. Normal kasaya takıp çalıştırdım, sorunsuz win 7 çalıştı.

Biraz dikkatli olursanız sadece harddiski bile sökmek mümkün. Kızaklı bir yapısı var. Takarken dikkat etmek lazım sata girişleri kırılmasın.

merak edenlere resimleri ekliyorum .

Ekli dosyalar

• Görüntü037.jpg
    Görüntü037.jpg
    147 KB · Görüntüleme: 2,708
  • Görüntü028.jpg
    Görüntü028.jpg
    97.5 KB · Görüntüleme: 2,708
  • Görüntü031.jpg
    Görüntü031.jpg
    136.6 KB · Görüntüleme: 2,708
  • Görüntü029.jpg
    Görüntü029.jpg
    165.5 KB · Görüntüleme: 2,708
  • Görüntü034.jpg
    Görüntü034.jpg
    148.1 KB · Görüntüleme: 2,708
  • Görüntü035.jpg
    Görüntü035.jpg
    122.1 KB · Görüntüleme: 2,708
Re: Akıllı Tahta içini Söktüm !!

Sağında solunda servis bandı var mı ondan bahsetmemişsiniz hocam. İleride başınız ağrımasın. Resimler için teşekkürler

Evet servis bandı var ama çok sağlam değil. Tekrar geri yapışabiliyor.Biraz risk aldım. (sıkıntı olmaz inşallah). :)

iyi iş çıkartmışınız :alkis:
yere atıp sağlamlığını test ettiniz mi?

eemree' Alıntı:

ön cam çok sağlam. Servis elemanı eliyle tahtaya öyle bir yumruk attı ki korktum ama bişey olmadı.

ali04' Alıntı:
eemree' Alıntı:

ön cam çok sağlam. Servis elemanı eliyle tahtaya öyle bir yumruk attı ki korktum ama bişey olmadı.

o sivri akıllı size teslim edilmiş bir ürüne nasıl yaptıki bunu. sonradan sorun çıksa sebebini bile anlayamazsınız.

xodeda' Alıntı:
ali04' Alıntı:
eemree' Alıntı:

o sivri akıllı size teslim edilmiş bir ürüne nasıl yaptıki bunu. sonradan sorun çıksa sebebini bile anlayamazsınız.

Ön panelde damperli cam varmış galiba. Kurs anlatan eğitmenlerde çocukların tekmesine bile dayanıklı olduklarını söylüyorlar.Onların yalancısıyım.

Okulumuza Manisadan (fabrikadan) arızalı tahtalar için ekip gelmişti. Sanırım o sökülen kısma OPS adını veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Takip ettim şöyle yaptıklarını. Sonra "Bunu bende yapabilirim, ilerde sorun olursa sizi çağırmadan halledebilirim sanırım" dediğimde "Aman hocam yine de siz sökmeyin bizi çağırın" dedilerdi. Bende çok üstelememiştim...

hocam kötü niyetli değil belki ama garantili bir ürünü
sökerek riske etmişsin,
biliyorsun servisleri suçu kullanıcıya yüklemek isterler önce,
sen peşinen üstüne almışsın,
keşke sökmeseydin

celikumit' Alıntı:
sökerek riske etmişsin,
keşke sökmeseydin
Bence değmiş. Hocamı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.
Merakın fazlasınada dikkat çekmeden edemeyecem. Yarında diğer parçalarını sergileme, şimdilik bukadar yeter:D

Bahadır1980' Alıntı:
Okulumuza Manisadan (fabrikadan) arızalı tahtalar için ekip gelmişti. Sanırım o sökülen kısma OPS adını veriyorlar yanlış hatırlamıyorsam. Takip ettim şöyle yaptıklarını. Sonra "Bunu bende yapabilirim, ilerde sorun olursa sizi çağırmadan halledebilirim sanırım" dediğimde "Aman hocam yine de siz sökmeyin bizi çağırın" dedilerdi. Bende çok üstelememiştim...
Kardeş başına iş alma :)

alpaygunes' Alıntı:
celikumit' Alıntı:
sökerek riske etmişsin,
keşke sökmeseydin
Bence değmiş. Hocamı cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.
Merakın fazlasınada dikkat çekmeden edemeyecem. Yarında diğer parçalarını sergileme, şimdilik bukadar yeter:D
hocam hepimizde aynı merak vardır ama hocamızın başına bişey gelirse arkasında kim durur,
parasını ödeyip kurtulsa neyse, olmadık yerlerden olmadık işler icat eden adamlar var
ve bu forumu takip edenler var,(not ben değilim :) )

yumruklamak ve tekme atmak camı kırmasa da sensörleri yerinden oyanatabilir durup durup tekme falan atmayın yani:)

eemree' Alıntı:
:lol:
Harbiden ya, bakanın biri böyle test etmişti

hem bize teknik servis muamelesi yapılıyor diye şikayet ediyoruz hem de böyle gereksiz meraklara giriyoruz ilginç.

Aslında bu foruma yazmamaya karar veriyorum ama gene ilginç bir başlık görünce iki soru geldi aklıma ve dayanamadım,

1. NİYE ????
2. Hocam öğrencilerden biri gittiğinizde BT'de bir kasayı dağıtmış anakarttaki entegre bacaklarını söküp bunu bende yapabilirim bir şey yokmuş demiş olsaydı ki hakikaten yapabilecek olsa bile tepkiniz ne olurdu??

İs_koord hocam bir anlamda haklı olsa da aslında bu cihazların garantileri bitmeden bir deneyimlemek gerek.
Denemede bozulursa hiç olmazsa servisi okula getirebiliyoruz. Diğer türlü okulun yolunu unutur hepsi.
Ayrıca hocamı öğrencilerle bir tutmamak gerek. Biz karambole iş yapmayız ama öğrencilerde deli cesareti var. Bilmediği işe bile burnunu sokuyorlar. O durumda o öğrenci bir daha okula uğrayamazdı herhalde :D
Güzel iş çıkarmışsınız hocam.

Kasmaya gerek yok, garanti ömürlük değil sonuçta bir gün ellerimizden öpecek bu cihazlar, açan arkadaşta bilişim öğretmeni ve gözü de yemiş demek ki açmayı, arkadaşın üstüne vazifemi açmak? Valla kendi seçimi kim ne diyebilir ki, @ali04 hocam desene yine olsa yine yapardım diye :lol:

Şahsen bende cihaz olsa açarmıydım? Yok canım ne açıcam derim dışardan ama işin iç yüzünde kimse açtığımı bilmezdi :)

(Hocam arkada iz bırakmayın)..

Einstein’ın Başarıya Dair Söylediği 10 Özlü Sözünden 1 tanesi de

1. Merakınızın peşinden gidin

“Benim özel bir yeteneğim yok. Yalnızca tutkulu bir meraklıyım.”Sizin merakınızı çeken nedir? Neyi en çok merak ediyorsunuz? Benim merak ettiğim neden bazı insanların başarılı olup bazılarının olamadığıdır. Bu yüzden yıllarca başarı üzerine çalıştım. Merakınızın peşinden giderseniz başarıya ulaşırsınız.

En iyisini yapmışsın hocam

en iyisini yapmışsın helal.Bizim okuldada formatör 3 sene garantisi bitecek diye beklemiş korkup da 2 vidayı sökememiş ne olmuş 5 bilgisayar boşuboşuna 3 sene bozuk diye beklemiş.Ben söktüm yaptım ne var yani.Yarın akıllı tahta takılsın iyice sınırlarını zorlarım

Bu akıllı tahtada zindik faresi ile tikirti ül tekerrür yaparak perde ül temasa ile seyr ül arzda gezebilir miyiz ve bu akıllı tahtaya edevat ül yumusak takılabiliyor mu :mrgreen:

Geri