Etkileşimli Tahta İhalesini DATATEKNİK Kazandı.

Kodla Büyü

hemenyardim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.egitimtercihi.com/egitimtekn ... azand.html

Merakla beklenen Fatih Projesi kapsamındaki akıllı tahta ve yazıcılarla ilgili ihalenin ilk turu yapıldı. İhalede en düşük teklif Datateknik’in yer aldığı konsorsiyum tarafından 1 milyar 319 milyon 600 lira olarak verildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında satın alınacak "akıllı tahta" ve yazıcı ihalesine 5 firma teklif verdi. İhalenin 347 bin 367 "akıllı tahta"ları içeren kısmına en düşük teklifi, 1 milyar 319 milyon 994 bin 600 lira ile Datateknik-Boğaziçi-Akçadağ- İnformatik Ortak Girişim Grubu (OGG) verirken, yazıcıları içeren 2. kısmına en düşük teklif ise 240 milyon 875 bin 659 lira ile Oyak Teknoloji AŞ'den geldi.

Fatih Projesi kapsamında 41 bin 996 okul için alınacak 347 bin 367 "akıllı tahta", 13 bin 645 çok fonksiyonlu A3 yazıcı ve 28 bin 351 çok fonksiyonlu A4 yazıcı ihalesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda yapıldı.

İhalenin komisyon Başkanı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı İlhami Türkay, ihale süreci hakkında bilgi verdi. İhaleye, 7 firmadan teklif zarfı geldiğini açıklayan Türkay, daha sonra zarfları alınış sırasına göre açarak teklifleri açıkladı. Probil Bilişim ve Samsung zarfından teşekkür mektubu çıktı. İhalede Oyak Teknoloji ve Sentim Bilişim yazıcılar, Vestel, Datateknik-Boğaziçi-Akçadağ- İnformatik OGG ve Arçelik akıllı tahta için teklif verdi. Akıllı tahta için en düşük teklif 1 milyar 319 milyon 994 bin 600 lira ile Datateknik-Boğaziçi-Akçadağ- İnformatik OGG verirken, yazıcı için ise en düşük teklif ise 240 milyon 875 bin 659 lira ile Oyak Teknoloji AŞ'den geldi.

İhale Komisyonu'nca, tekliflerin teknik yönden incelendikten sonra yeterliliği sağlayan firmalar, pazarlık turu için davet edilecek.

Formatörlerin sırtındaki yük yarı yarıya azaldı.Yani dünyanın en iğrenç elektronik ürünlerini üreten Vestel kazansaydı vay halimize..

Vestel gibi teslim ederken "bunlar patlasada çatlasada tam garantili, hemen getirip yenisini takacağız" deyip. 6 ay sonra herşeye kullanıcı hatası adı altında ücret istemesinlerde...

Tahtanın kulbuna 15 lira malzeme 25 lira değişim ücreti talep eden Vestel zihniyetini kınıyorum.
O açma kulbunu doğru düzgün yapsan kırılmazdı zaten.
Vestel de kalmadığını şahsım adına sevindim.

Gelen gideni aratır. Yeni maceralar bizi bekliyor olacak. 3800 Tl ye alınan bir ihale. Hadi hayırlısı bakalım.

Hep vestel tulum çıkartacak değil ya biraz da başkaları götürsün.
BTR ler için yeni bir çeşit, yeni sorunlar , yeni angaryalar demek.

Hiç bir işimizin standart olmayacak.
Vestel kaz gelecek yerden tavuğu neden esirgedi acaba
ya doydu(hiç sanmıyorum) yada projedeki sakatlıkları görünce marka adına birşey olmasın diye vazgeçti sanırım.

tahtalar 1 senede 5 yıllık yıprandı
Alt yapılarda ayrı bir felaket
Benim okulun alt yapısı şubatta bitecekti
temmuz bitecek hala doğru düzgün değil bir sürüde hata var

Arkadaşlar henüz olan bir şey yok heyecanlanmayın.

3 firma yani
Mitsubishi yada fujitsu (hatırlayamadım birden) destekli datateknik,
Vestel
Arçelik pazarlığa katılmaya hak kazandı şimdi bir hafta - on güne pazarlık için firmalar çağırılır pazarlığa sonuncu giren orada ihaleyi alabilir bu ihale masasında çok görülen iştir.

O sebeple dereyi görmeden hiç yormayalım kendimizi.

Zannımca 40.000 Ramazan kolisi ihaleyi kazanır gibi görünüyor. Hünsizan mı Suizan mı? zaman gösterecek.

namaldish' Alıntı:
habere göre yazıcıların tanesi 5735 tl ye geliyor. Bu fiyata yazıcı mı olur ya..

Kimine göre "fotokopi makinası" gözüyle bakarsan bekli fiyat gözüne daha makul gelebilir.
Eski fiyata göre gayet iyi. Rekabet fiyat kırmış desem belki daha anlaşılır olur.
A3 Fotokopi özellikli tarayıcılı,bütünleşik gömülü bilgisayar ve faks bileşenli, FTP döküman sunucu,ağ yazıcısı filan-filan olarak düşünmekte sizleri fiyat değerlendirmesinde rahatlatabilir. İyi bir yorum içinse şartnameyi okuyup gelen ürünle karşılaştırmak yerinde olur.

Asıl dikkat edilmesi gereken noktalara bakalım;
Mekaniki dayanımı nedir?
Dişlileri plastik mi?
Ömürlü parça fiyaları ne kadar? (DRUM v.s.)
Servis ağı varmı? Servise gidince sağlam dönesi varmı? Dönünceye kadar özletir mi,yoksa süründürür mü?
OEM Patates ürün mü? Çoklu markaya sahip ortak üretimli bir cihaz mı?
Toneri çipli mi? Kolaylıkla tekrar doldurulabiliyor mu?
Bir tonerle kaç sayfa baskı alabiliyor? İlk toneri tam dolu mu?
Bakı özellikleri neler, DPI,PPM,Çift taraflı v.s. neler?
Bunları şartname yazıyor gerçi ama gerçekleri zaman gösterecek.

Bence artık tonerli yazıcı yerine renkli katı mürekkepli olsaydı iyiydi ya neyse...

Geri