Etkileşimli tahta BİOS yardım lütfen

Kodla Büyü

selen06

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba;bu sabah akıllı tahtayı açtım ve karşıma bios ekranı geldi. Bir türlü windows açılmıyor. Bootable flaş ile acronisi başlatıp, daha önce aldığım yedeği yüklemeye çalışıyorum fakat bilgisayarın harddiski ile imajın kurulu olduğu harddiske aynı harfi veriyor. Yani ikisine de c yi veriyor. Ve imajı yüklemek istediğimde ise, aynı bölüme yükleyemezsiniz diyor. Bu sorunu nasıl halledeceğim. Resimlerini de yolluyorum.

Ekli dosyalar

• 2013-04-10 10.43.26.jpg
    2013-04-10 10.43.26.jpg
    427.7 KB · Görüntüleme: 768
  • 2013-04-10 10.44.10.jpg
    2013-04-10 10.44.10.jpg
    470.8 KB · Görüntüleme: 768
Hata mesajı şu: "Cannot restore the partition because the image archieve file is on the same partition that you are going to restore. You can copy the image archive to another partition and try again."

sayın hocam tahtayı açar açmaz karşınıza direk olarak bios gelmişse tahta hddyi görmüyordur. hemen vestel servisini arayıp arıza kaydı bırakın gelip yapsınlar. yeni sistemlerde sanırım hdd yi görmediği zaman otomatik olarak bios açılıyor. görev yaptığım lisede de benim başıma gelmişti. bir masaüstü bilgisayarın hdd si yanmış, bilgisayar açılırken direk olarak bios geliyordu. sanırım tahtadaki problemde bu.

evet ben de öyle düşünüyorum hocam. Ama acronisi başlatıp recovery yaptığımızda win7, winre ve mbr kısımlarını görüyor. (resmini de yükledim zaten) eğer harddiski görmüyorsa, bunları da görmemesi gerekmiyor muydu?

hocam imajı d ye atın(imaj dosyasını d ye kopyalayın) bi tane usb ye de acronis atın usbden çalıştırın ama bıosta usb flopy yapın ve recovery kısmında d deki imajı gösterin bide böyle deyeyin

hocam o zaman bir flash belleğe windows 7 nin kurulum dosyalarını yükleyin. tahtayı usb den başlatın eğer oradan da hdd nin kısımlarını görebilirseniz, kurtarma konsolundan boot atın. o zaman büyük ihtimalle düzelir

Benim gözüm iyi görmüyor resim var ama. Dediğiniz gibiyse Acronis disk director server ya da free süper fdisk gibi programlarla tahtanın hard diskini formatlayın istiyorsanız bölün.. Ve bakın c için active incative ne deniyor. Yani harici diskin partition ını sakın active yapmayın. Active ise eğer inactive yapın. Sadece açılış parititon ı active olmalı bir bilgisayard. Diğer taktığının ve harici hepsi inactive olmalı. OK? Bundan da olabilir. Saygılar

Gönderdiğiniz iki resim hedef hard partisyonun seçildiği resim. İmajı nereden seçtiğinizi gösteren resmi de koyar mısınız?

Geri