Etkileşimli tahta dokunmatiği neden çalışmaz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan applet61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

applet61

Aktif Üye
Arkadaşlar merhabalar.

Okulumuzdaki faz2 tahtalardan bir tanesinin dokunmatiği çalışmıyor. Ne yaptıysam çözemedim. Faz2 dokunmatik driver'ını yeniden yükledim çalışmadı. Ne olur ne olmaz diyerek faz1 driver'ını da denedim o da olmadı :) Dört köşede de bulunan kırmızı ışıklar da yanıyor. Çerçevede toz vs. gibi bir problem de yok. Ayrıca bilgisayarım->özellikler kısmından kontrol ettiğimde bu bilgisayarda dokunmatik girişi yok gibi bir şey de yazıyor.

Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Başka ne deneyebilirim? Teşekkürler şimdiden.

Aynı durum okulumuzdaki tahtada da var,servise haber verdik, fazla zaman kaybetmeyin bence.

Hocam genelde dokunmatik sorunu kameraların tozlanmasından kaynaklanır. Kameraları tahta kapalıyken güzelce temizleyin. Sonra kalibrasyon yapın. Olmazsa image atın. Bunların hiçbirisi olmazsa kameralarda arıza var demektir ve Vestel değiştirir. Arıza kaydı bırakın. Kolay gelsin.

Hocam benzer durum bende vardı imaj atınca dokunmatik geliyor et kapanıp açılınca dokunmatik çalışmıyordu. Servisi aradım. Gelen arkadaşlar et nin araksında dokunmatik için kullanılan bir kabloyu değiştirdiler. Sorun düzeldi. O kabloda kırılmalar olabileceğini söylediler.

Hocam ET'nin içinde bir USB kablosu yerinden çok kolay çıkıyor gelip onu takıyorlar. O kabloyu sabitlediklerinde sorun devam etmiyor sizde sabitlemelerini isteyin. Ama sorun yüzde yüz budur diyemem.

Geri