etkileşimli tahta sorunu

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar acronis le yedek alırken tahtayı çökerttim ve geri yükleyemedim. bunlarla birlikde cd veriliyormu bilginiz var mı? arkadaş vesteli aramam gerektiğini söylüyor. s,zce?

bootmgr is missing uyarısı veriyor hocam.suan sadece acronis usb si ile açılıyor. windows dosyalarını görebiliyorum ama harici harddiskdeki yedeği görmüyr

bugün bi tahtada da aynı uyarıyı aldım. image kurmuştum geçen hafta öğrenciler bi haftada ne yaptılarsa açılışta bu hatayı vermeye başlamış. usb den kurmaya çalıştım. yedeği d sürücüsüne koymuştum açılışta usb seçip yedeği gösteriyorum yüklemeyi yapıyor ama yeniden başlatınca aynı hatayı veriyor? acaba usb de mi bi sorun var? Ya da d ye attığım yedekte mi bi problem oluştu?

hocam açarken f8 basıp oradan fabrika ayarlarına alınabiliyor ben öyle yaptım düzeldi bende de windows ekranı geliyoırdu donuyordu ama fabrika ayarlarına alınca düzeldi

bilisim' Alıntı:
bugün bi tahtada da aynı uyarıyı aldım. image kurmuştum geçen hafta öğrenciler bi haftada ne yaptılarsa açılışta bu hatayı vermeye başlamış. usb den kurmaya çalıştım. yedeği d sürücüsüne koymuştum açılışta usb seçip yedeği gösteriyorum yüklemeyi yapıyor ama yeniden başlatınca aynı hatayı veriyor? acaba usb de mi bi sorun var? Ya da d ye attığım yedekte mi bi problem oluştu?
Başka bir tahtanın yedeğini al
onu harici harddiskinize alın
sonra o dosya ile bozuk olan tahtaya recovery yapın.
Not: 2 usb girişi olduğu için zorlanacaksınız bunun için usb çoklayıcı kullanmanız lazım.

hocam elimde 2 tane usb var. sistem kurulumu için bootlu. 2 tane de harici harddisk var, yedeklerin olduğu. sağolsun benden önce görev yapan arkadaş tüm tahtalara gerekli programları image alıp kurmuş bunlarla. ben önce d'ye yedeği kopyalayıp bootlu usb'den yükleme yapıyordum. şimdi o yedeği elimdeki hariciden gösterip yapmam gerek. ama klavye için usb çoklayıcı lazım. ben de yok umarım okuldaki bi arkadaşta bulurum. teşekkür ederim aliantep27 hocam.

bilisim' Alıntı:
hocam elimde 2 tane usb var. sistem kurulumu için bootlu. 2 tane de harici harddisk var, yedeklerin olduğu. sağolsun benden önce görev yapan arkadaş tüm tahtalara gerekli programları image alıp kurmuş bunlarla. ben önce d'ye yedeği kopyalayıp bootlu usb'den yükleme yapıyordum. şimdi o yedeği elimdeki hariciden gösterip yapmam gerek. ama klavye için usb çoklayıcı lazım. ben de yok umarım okuldaki bi arkadaşta bulurum. teşekkür ederim aliantep27 hocam.
Allah kolaylık versin hocam.

sağolun hocam, okulda 96 tane akıllı tahta kurulmuş kurulumları yeni bitti, artık bozulmaya başlıyorlar....

bilisim' Alıntı:

Hocam yedekler acronisle mi alındı akıllı tahtaların .. acronis ile yedeği atar iken sadece C mi yoksa C nin diğer bölümleri mi .. Pardus kısmını nasıl hallettiniz..

İmajım problemli olabilir mi?

merhaba arkadaslar
Labımı hep acronisle kurdugum icin en sevdigim program.
bugun windows + Linux yüklü tahtanın imajını acronis 2013 ile hazırladıgım bootlu usb ile aldım.
eğitim içerikleri D ye kayıtlı.
C yaklasık olarak 24-25 GB kullanılmıstı. İçinde sadece kurulum yonergesine gore ninite.com da yeralan programlar yüklüydü.
imaj alırken C, D, F, ve 1-2 şey daha vardı altta... ben sadece C işaretleyip imaj aldım.
bu da yaklasık 9 GB tuttu.
bi de 5-6 dakika sürdü imaj. Henüz imajı baska bir tahaya kurmus degilim. Kurmadan bi sorayım dedim.
İmajım doğru mu?
ve ben imaj alırken sadece C yi seçmekle D dışındak diğer bölümleri seçmemekle doğru mu ettim?

Sadece Wİn C olarak görünen kısmı seçtiğimiz zaman Windows yedeğini atıyor.. ayrıca WİNRE ve Pardus ile ilgili bölümler var...
Ben sadece C de Win kurulu olan yeri aldım.. Pardus gitti sanırım çünkü PArdus'a geçiş yaptığımda siuah ekran GRUB diye bir ibare çıkıyor... ORada kalıyor..

Bu konuda bir türlü çözüm bulamadım bende..

karinca_52' Alıntı:
d ye gerek yok zaten hocam .... kurulum c de
BesSTy' Alıntı:
Sadece Wİn C olarak görünen kısmı seçtiğimiz zaman Windows yedeğini atıyor.. ayrıca WİNRE ve Pardus ile ilgili bölümler var...
Ben sadece C de Win kurulu olan yeri aldım.. Pardus gitti sanırım çünkü PArdus'a geçiş yaptığımda siuah ekran GRUB diye bir ibare çıkıyor... ORada kalıyor..

bu durumda benim imajın 9 GB olması doğal mı?
ve yarın istiyorsanız WinRE ile Pardusu da işaretleyeyim mi yeni imaj icin?
yoksa gerek yok mu?

nese1982' Alıntı:
mrb arkadaşlar acronis le yedek alırken tahtayı çökerttim ve geri yükleyemedim. bunlarla birlikde cd veriliyormu bilginiz var mı? arkadaş vesteli aramam gerektiğini söylüyor. s,zce?
Hocam aynı sorunu ben de yaşadım. Girişte F8 e basıp bilgisayarı onar dedim ve düzeldi. Yalnız onarım işlemi biraz geç başlıyo. Ekran dondu falan zannetme..

cyln' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
d ye gerek yok zaten hocam .... kurulum c de
BesSTy' Alıntı:

bu durumda benim imajın 9 GB olması doğal mı?
ve yarın istiyorsanız WinRE ile Pardusu da işaretleyeyim mi yeni imaj icin?
yoksa gerek yok mu?
bende senin gibi yaptım önce pardus gitti.. da sonra winre ve diğerlerinide aldım ama yine pardus yok...

eee pardusun gitmemesi için ne yapcaz?
yani senin dediğin gibi ben yarın yeni bir imaj alsam
C + winRE + Pardus = Pardus gitti mi olacak?

bu arad bu winRE neyin nesi ne işe yarar ?

WinRE sanırım sistem yedeği... Bende sabahtan beri bu işe çözüm arıyorm... Fikri olan varsa beri gelsin.. :)

nese1982' Alıntı:
vesteli aradık. hemen gelip yüklediler......hiç uğraşmamak lazım

Derdimiz zaten standart olan imajla değil.. Revize edilmiş.. Yani programların içeriklerin yüklendiği bir imajı oluşturup bunu sağlam bir şekilde tahtalara yüklemek.. Vestel'in yüklediği imajlar ile öğretmenler hiç bir şey yapamıyor desek yeridir..

programlar kurulu bir imaj verse vestel iyi olacak aslında zor bi şey gibi zaten ücretsiz yazılımlar

Geri