Etkileşimli tahta teknik bakım onarım kursu-seviye1

Kodla Büyü

Cuma_Hoca

Site Gezgini
Değerli arkadaşlar. okullarda kullanılan etkileşimli tahtaların seviye 1 düzeyinde onarımlarının yapılabilmesi amaçlı bir zoom eğitim semineri düzenlenecektir.
ilgilenen arkadaşlar google formuna kayıt yaptırarak katılabilir.

Başvuru Linki
Kontenjan 200 kişiyle sınırlıdır.
Kurs ile ilgili sık sorulabilecek soruların cevapları aşağıdadır.

-Kurs Resmi değil Özel kurstur.
-Meb de görevli Bilişim-Elektronik öğretmenleri, Bt formatörleri, teknisyenler, Fizik,Fen bilgisi öğretmenleri katılabilir.
-Kursun amacı akıllı tahtaların komponent değişimi dahil bir çok arızasına ışık tutarak öğretmenleri bilgilendirmektir. Sertifika verilmeyecektir.
-Kurs zoom üzerinden verilecektir.
-Kursun seviyesi ve içeriği (Level1-elektronik kart onarımı, modül değişimleri, yazılım sorunları arıza arama teknikleri)
-Meb Çalışanlarına ücretsizdir.
-Süresi 2 saat olup ihtiyaç halinde uzatılacaktır.
Kolaylıklar Dilerim.

Son düzenleme:
katılım listesi tamamlanınca zamanını kursiyerler arasında oylayarak sececeğim. Muhtemelen herkese uygun bir hafta sonu ve saati olur.

Hocam katılamayacak olanlar için görüntüyü kayderseniz mutlu oluruz. Emeğinize sağlık

Görüntü kaydı olmayacak hocam. Ancak bazı hususlarda daha önce cekilmiş videolar paylaşıma açılacak.Kurs tekrar açılabilir sorun yok. Meb çalışanları dışında kursiyer kabul edilmeyecek.

Değerli arkadaşlar. okullarda kullanılan etkileşimli tahtaların seviye 1 düzeyinde onarımlarının yapılabilmesi amaçlı bir zoom eğitim semineri düzenlenecektir.
ilgilenen arkadaşlar google formuna kayıt yaptırarak katılabilir.

Başvuru Linki
Kontenjan 200 kişiyle sınırlıdır.
Kurs ile ilgili sık sorulabilecek soruların cevapları aşağıdadır.

-Kurs Resmi değil Özel kurstur.
-Meb de görevli Bilişim-Elektronik öğretmenleri, Bt formatörleri, teknisyenler, Fizik,Fen bilgisi öğretmenleri katılabilir.
-Kursun amacı akıllı tahtaların komponent değişimi dahil bir çok arızasına ışık tutarak öğretmenleri bilgilendirmektir. Sertifika verilmeyecektir.
-Kurs zoom üzerinden verilecektir.
-Kursun seviyesi ve içeriği (Level1-elektronik kart onarımı, modül değişimleri, yazılım sorunları arıza arama teknikleri)
-Meb Çalışanlarına ücretsizdir.
-Süresi 2 saat olup ihtiyaç halinde uzatılacaktır.
Kolaylıklar Dilerim.
Hay Allah razı olsun, iyi fikir emeğinize sağlık.

Öğretmenler, tahtaların donanımsal sorunlarını tamir edip bir şekilde okula fatura edecekler olsa gerek. Böylece ek gelir elde edecekler. Bu işi de bedavaya yaparak branşımıza teknik servis elemanı etiketini yakalarımıza yapıştırmayacaklar heralde...

Benim de bi önerim var. Nöbetçi öğretmenler nöbet günlerinde okulu temizleyip çıksınlar.

Öğretmeniz biz arkadaşlar, öğretmen...

Not : Yedek parçaları da konuyu açan arkadaşın web sitesi den temin edersiniz.

Son düzenleme:
ETKİNLİĞİN İÇERİĞİ aşağıdadır.

Bakım onarım dalı olan Meslek liseleri Endüstriyel Elektronik -Arıza analizi modülünde öğrencilerinize anlatabilirsiniz.

• Elektronik Cihazlarda Arızaya Yaklaşım ve Çözüm tekniklerini kavrar.
  • Arıza analizinde gerekli dökümanları tanır.
  • Etkileşimli tahtanın asılı olduğu yerden servis pozisyonuna emniyetli bir şekilde alınmasını ve sonrasında emniyetli bir şekilde yerine asılmasını yapar.
  • Etkileşimli tahtayı duvardan indirmeden OPS ünitesini ayırma becerisini elde eder.
  • Etkileşimli tahtanın bölümlerini, parçalarını ve kartlarını tanır ,ne işe yaradığını öğrenir. Çalışmayanın tesbitini yapar ve yenisiyle değiştirmeyi yapar.
  • Etkileşimli tahtanın SMPS kartında en çok karşılaşılan arızalar için arızalı elemanları tesbit edebilecek düzeyde güç kartı bölümlerini tanır.
  • Etkileşimli tahta Ops ünitesinin bios pilini değiştirir .Çalıştırma kartı kullanmayı öğrenir.
  • Etkileşimli tahta Ops ünitesinin kırık antenlerini ,wifi kartını değiştirir.
  • Etkileşimli tahta OPS ünitesinin USB, Eternet konnektörlerini değiştirir.
  • Etkileşimli tahta Ops ünitesinin sıcaklık testlerini yapar, termal macun yenileme işlemini uygular.
  • Etkileşimli tahta dokunmatik kameralarını değiştirir.
  • OPS ünitesinin bios entegresini programlar.

Öğretmenler, tahtaların donanımsal sorunlarını tamir edip bir şekilde okula fatura edecekler olsa gerek. Böylece ek gelir elde edecekler. Bu işi de bedavaya yaparak branşımıza teknik servis elemanı etiketini yakalarımıza yapıştırmayacaklar heralde...

Benim de bi önerim var. Nöbetçi öğretmenler nöbet günlerinde okulu temizleyip çıksınlar.

Öğretmeniz biz arkadaşlar, öğretmen...

Not : Yedek parçaları da konuyu açan arkadaşın web sitesi den temin edersiniz.
Bende hevesle tamir etmek istiyorum diyen arkadaşların motivasyonunu merak ediyorum. Bırakında tamirci de ekmek yesin.

OPS'deki bazı ufak tefek arızalar dışında; çok ağır ve pahalı olan, Tahta Ekranını indirip müdahale edip, geri takmak çok riskli ve tehlikeli bir iş. Bu işi kesinlikle Teknik Servis yapmalıdır. Allah muhafaza bu işlem sırasında, Tahtaya veya Öğrencilere bir zarar gelirse çok sıkıntı yaşarız.

Bence burada amaç tamirci olmak değil de tahtadaki problemi tespit edebilmek. 2023 yılında bir bios pili değişimine (problemin sebebini sonradan öğrendim) bin tl isteyen Vestel servisini sevmiyoruz. En azından problemi bilip istenilen ücreti tartabileceğimiz bilgim olsa yeter, düşüncesiyle olayı olumlu karşılıyorum. Düzenleyenlere Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ops'yi yerinden sökmek, bios pili değiştirmek, ram veya SSD test ederek basitçe birçok problemi çözebiliriz. Millet ekmek yesin diye biz niye kazık yiyelim, sabah dükkanı açıp akşam hasılatı sayan işyerleri değiliz ki, hepimiz devletin okullarında çalışıyoruz hatta bir çok arkadaş bu işlere gönüllü koşturuyor. İstiyoruz ki 100 TL'lik işe 1.000 TL ödemeyelim. Umarım bir çok arkadaşıma faydalı olur.

100 TL lik işe 1000 TL isteyen kişiler de bu memleketin okullarında yetişti...

Kazık yememeği öğretmen değil milli eğitim bakanlığı düşünmeli. Öğretmenin görev ve sorumlulukları bellidir.

Yukarıda da yazmıştım tekrar yazayım.
Benim de bi önerim var. Nöbetçi öğretmenler nöbet günlerinde okulu temizleyip çıksınlar. Boşuna temizlik personeline para harcanmasın.

Bu bakış açısıyla bu iş olmaz arkadaş...

100 TL lik işe 1000 TL isteyen kişiler de bu memleketin okullarında yetişti...

Kazık yememeği öğretmen değil milli eğitim bakanlığı düşünmeli. Öğretmenin görev ve sorumlulukları bellidir.

Yukarıda da yazmıştım tekrar yazayım.
Benim de bi önerim var. Nöbetçi öğretmenler nöbet günlerinde okulu temizleyip çıksınlar. Boşuna temizlik personeline para harcanmasın.

Bu bakış açısıyla bu iş olmaz arkadaş...
Düşüncenize saygı duyuyorum hocam, temizlik boya badana da yapmamış değiliz. Eğer buna ihtiyaç varsa bunu da yaparız

Düşüncenize saygı duyuyorum hocam, temizlik boya badana da yapmamış değiliz. Eğer buna ihtiyaç varsa bunu da yaparız
İhtiyaç derken ?
Kamuda yapılan harcamalar ortada iken okulların ödenek bulamaması ihtiyaç değil kötü yönetimin sonuçlarıdır.

Uzatmayalım. Birbirimize akıl verecek durumda değiliz. Belli ki dünya görüşlerimiz de farklı. Hadi iyi günler size.

Geri