Etkileşimli tahta ustaları bakarmısınız.!

Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar elimde bootable acronis 2013 cd (300 mb) si ve 500 gb hdd var. hdd nin 2 gb tını ayırdum ve bu alana elimdeki boot cd sini kopyalamak istiyorum. birsürü program denedim olmadı. tahtayı hdd den başlatamadımbir türlü. bilen varsa Allah rızası için söylesin. bu cd yi hdd ye bootlu olarak nasıl kopyalayabilirim. daha sonra hdd nin diğer kısmına image almak istiyorum.

Hocam öncelikle flash disklerde bootable özelliği olması için uygun yazılımla önce işlem yapılması gerekiyor. Aynı mantıkla düşünürsek. taşınabilir disklerdede hdd yi bölmek yetmez birde bootable olması için yazılımla ayar çekmek gerekecektir diye tahmin ediyorum.

http://www.ehow.com/a-portable-hard-drive-bootable.html

Siz hdd deyilde usb botable etmek ile ilgili araştırma yapın size fikir verecektir belkide aunı yazılımlar işe yarayacaktır.

Kolay gelsin

astro' Alıntı:
Sayın hocam, YUMI ya da Universal USB Installer kullanmadınız mı daha önce? Bu programlar tamda sizin istediğinizi yapıyor...

YUMI: http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/
Universal USB Installer: http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

Kolay gelsin :)

ben cd nin isosunu power iso ile alıyorum sanırım sorun isodan oluyor. yumi ve universal installer masaüstundeki isoyu göremiyor. bende ismibni yazarak gösteriyorum o zamanda hata veriyor.

İnternetten acronis'in bootable iso dosyalarından birini indirip, deneyin.
Elinizdeki CD'den poweriso ile iso alırken CD'deki dosyaları seçip, ISO yap demeyin.
Programın araçlar menüsünden CD/DVD-ROM kalıp dosyası oluştur seçeneğini seçerek yapın.

yakuphan' Alıntı:
İnternetten acronis'in bootable iso dosyalarından birini indirip, deneyin.
Elinizdeki CD'den poweriso ile iso alırken CD'deki dosyaları seçip, ISO yap demeyin.
Programın araçlar menüsünden CD/DVD-ROM kalıp dosyası oluştur seçeneğini seçerek yapın.

aynen söylediğiniz gibi yaptım hocam olmuyor. bu yumide acronis antimalware cd seçeneğini seçerek yapıyorum. başka bir swenek mi var da ben mi görmüyorum acaba.

Ekli dosyalar

• aaa.jpg
    aaa.jpg
    74.7 KB · Görüntüleme: 1,345
Hocam nereden rahat indirirsiniz belirtin akşama bahsettiğim programı ve ilacını yükleyeyim...

s_kajmeran' Alıntı:
Hocam nereden rahat indirirsiniz belirtin akşama bahsettiğim programı ve ilacını yükleyeyim...

hocam yandex disk e yüklerseniz çok makbule geçer. teşekkür ederim.

Size kendi uyguladığım çok pratik bir yol söyleyeceğim, bakalım dikkate alacak mısınız:

- Tahtada tüm ayarlarınızı yapıp imajını almaya hazır hale getirin.
- Tahtaya Acronis True Image programını da yükleyin ve Tools kısmındaki Activate Startup Recovery seçeneğini Enabled yapın. (Bu sayede tahta açılırken Press F11 for Acronis True Image yazısı çıktığında F11 tuşuna basarsanız bilgisayarı Acronis Bootable CD ile başlatmış gibi olursunuz.)
- Sadece bu amaca tahsis edeceğiniz bir USB hard diskinizi tahtaya takın ve tahtayı F11 tuşuna basarak Acronis ile açın.
- Şimdi normalden farklı olarak Backup veya Recovery seçeneklerini kullanmayacağız. Onun yerine Tools menüsündeki Clone Disc seçeneğine girerek önce kaynak diskinizi (source) ardından hedef diskinizi (target) seçerek klonlamayı başlatacaksınız. (Sıkıştırma yapılmadığı için bu işlem imaj alıp atmadan daha hızlıdır).
- İşlem sonucunda elde ettiğiniz USB hard diskinizi, imaj atmak istediğiniz başka bir tahtaya takın ve bu tahtanın Bios menüsüne girin.
- Boot Options kısmında USB diskinizi 1. boot aygıtı olarak seçin ve ayarları kaydedin.
- Tahta yeniden başladığında Press F11 for Acronis True Image yazısını artık bu tahtada da göreceksiniz.
- F11'e basarak Acronis ile tahtayı açın.
- Yine Clone Disc menüsünden bu sefer USB diskinizi kaynak, tahtanın diskini hedef olarak seçerek klonlamayı başlatın.
- Bu sayede tek bir hard disk kullanarak işleminizi normal imaj alıp atmadan çok daha süratli olarak halledebileceksiniz. :)

yataylimit' Alıntı:
Size kendi uyguladığım çok pratik bir yol söyleyeceğim, bakalım dikkate alacak mısınız:

- Tahtada tüm ayarlarınızı yapıp imajını almaya hazır hale getirin.
- Tahtaya Acronis True Image programını da yükleyin ve Tools kısmındaki Activate Startup Recovery seçeneğini Enabled yapın. (Bu sayede tahta açılırken Press F11 for Acronis True Image yazısı çıktığında F11 tuşuna basarsanız bilgisayarı Acronis Bootable CD ile başlatmış gibi olursunuz.)
- Sadece bu amaca tahsis edeceğiniz bir USB hard diskinizi tahtaya takın ve tahtayı F11 tuşuna basarak Acronis ile açın.
- Şimdi normalden farklı olarak Backup veya Recovery seçeneklerini kullanmayacağız. Onun yerine Tools menüsündeki Clone Disc seçeneğine girerek önce kaynak diskinizi (source) ardından hedef diskinizi (target) seçerek klonlamayı başlatacaksınız. (Sıkıştırma yapılmadığı için bu işlem imaj alıp atmadan daha hızlıdır).
- İşlem sonucunda elde ettiğiniz USB hard diskinizi, imaj atmak istediğiniz başka bir tahtaya takın ve bu tahtanın Bios menüsüne girin.
- Boot Options kısmında USB diskinizi 1. boot aygıtı olarak seçin ve ayarları kaydedin.
- Tahta yeniden başladığında Press F11 for Acronis True Image yazısını artık bu tahtada da göreceksiniz.
- F11'e basarak Acronis ile tahtayı açın.
- Yine Clone Disc menüsünden bu sefer USB diskinizi kaynak, tahtanın diskini hedef olarak seçerek klonlamayı başlatın.
- Bu sayede tek bir hard disk kullanarak işleminizi normal imaj alıp atmadan çok daha süratli olarak halledebileceksiniz. :)

bu yolu da deneyeceğim hocam teşekkür ederim.

Geri