Etkileşimli Tahtada Pardus kullanan var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adige
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adige

Aktif Üye
Özellikle etkileşimli tahtalardaki virüs sorunlarından dolayı pardus kullanmak istiyorum. Tahtaların açışlarını Pardus olarak ayarlayıp gerekli programların da kurulumunu yapmak istiyorum. Win7 de virüs olayını çözemedim free yazılımlarla. Sorum şu ki Pardusa çok hakim değilim. Öğretmenler istedikleri tüm işlemleri Pardustan da yapabilir di mi? Biz de şu an en çok kullanılan ofis ve video oynatıcılar. Şimdilik bu ihtiyaçlarını karşılayabilirim diye düşünüyorum. Sizce Pardus fikri nasıl?

hocam kötü fikir sen kullanırsın tamamda hocalar mümkün değil malesef linux sistemler kullanıcı dost değil öğretmenler yapamaz bence

adige' Alıntı:
Özellikle etkileşimli tahtalardaki virüs sorunlarından dolayı pardus kullanmak istiyorum. Tahtaların açışlarını Pardus olarak ayarlayıp gerekli programların da kurulumunu yapmak istiyorum. Win7 de virüs olayını çözemedim free yazılımlarla. Sorum şu ki Pardusa çok hakim değilim. Öğretmenler istedikleri tüm işlemleri Pardustan da yapabilir di mi? Biz de şu an en çok kullanılan ofis ve video oynatıcılar. Şimdilik bu ihtiyaçlarını karşılayabilirim diye düşünüyorum. Sizce Pardus fikri nasıl?
Hocam ben yaklaşık 4 yıldır sadece Linux tabanlı sistemler kullanıyorum. Akıllı tahtalardaki Pardus'un Windows'tan fazlası var, eksiği yok. Son derece de kullanıcı dostudur. Lakin Windows'taki alışkanlıklarımızın dışında olduğundan çoğu insan kullanmaya erinir. Eğer bahsettiğiniz akıllı tahtayı sadece siz kullanacaksanız, diğer öğretmen arkadaşlar kullanmayacaksa, açılışı Pardus yapın derim. Ama başkaları da kullanacaksa sıkıntı olabilir. Windows'u açmak isterlerse klavye takmaları gerekiyor biliyorsunuz.

Öğretmen arkadaşlar taşınılabilir belleklerinden ofis programları veya video açıyorlar şu an itibari ile. Geçen dönem ben yoktum ve etkileşimli tahtalarda maalesef virüsler var. Pardusun virüs çalıştırmadığını duymuştum. Yani virüslerin yayılma ihtimalinin olmayacağını söylemişlerdi. Etkileşimli tahtalar baştan kurulacak hal böyle olunca ve 47 tahta var sanırım. win7 için bazı programları kurmam gerekecek, ama pardus için program kurmaya gerek yok video oynatıcı, sıkıştırılmış dosya için programa gerek yok okuldakilerde. Win7 için virüs programı olarak ne kullanıyorsunuz ki (free) Olumlu birşeyler yazan olsa da Pardusa geçiş yapsam:) Tahtalarla ilgili çıkmazdayım. Pardusdan ayar yapınca win7 ye geçiş olmaz mı ki? Öğrenmem gereken birsürü konu var gibi duruyor:) Hocam kurs olayı demiş, aslında okuldaki öğretmenlerle beraber olsa süper olur.

yozgatta eset firması ile görüşülüp 9 tl civarına virüs programları alındı. tabi her okul kendisi için kendi bütçesi ile aldı. hatta ben kendim içinde bu sayede ilk defa bir lisanslı virüs yazılımı almış oldum :)

Ben linux kullanıcısıyım ve bilgisayarımda windows yok. Ama öğretmenler bu pardusu çözemezler ve başınız daha çok ağrır. Yapmanız gereken win7'yi güvenli hale getirmek.

Avira antivir, rollback (miydi neydi o deep freeze muadili ücretsiz program), ücretsiz sürüm bir usb disk security programı işinizi rahat görür.

Bizim okul 9 tl de olsa ücretli yazılım almaz. Alınmaya kalkınsa o kadar para verilmez dedikoduları öğretmenler arasında bile konuşulur. Ben bedavaya yüklerdim diyen öğretmenler ve diğer okul personelinden geçilmez:) Neyse hayırlısı deyip güvenli Win7 ile yola devam öyleyse. Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için.

adige' Alıntı:
Bizim okul 9 tl de olsa ücretli yazılım almaz. Alınmaya kalkınsa o kadar para verilmez dedikoduları öğretmenler arasında bile konuşulur. Ben bedavaya yüklerdim diyen öğretmenler ve diğer okul personelinden geçilmez:) Neyse hayırlısı deyip güvenli Win7 ile yola devam öyleyse. Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için.
evet hocam sana katılıyorum. geliyorlar eee hocam senim bilgisayarıma virüs girmiş ne yapalım. lisanslı kullanın ben lisanslı kullanıyorum ***** li anti-virüsler zateniçinde virüs barındırıyor diyorum hop ordan biri yaaa hocam yok ya onlarda aynı işi görüyor ne gerek var diyor :verymad: sonra vriüs bulaşınca kurtar beni :scared:

pardustan yazılım desteği çekildi umarım bilginiz vardır.
Boşa kürek çekmeyin de.
Anka olarak devam edecekti onun da adını değiştirdiler vs.vs.
Evde ubuntu kullanıyorum. Bazen ben de sıkıntı çekiyorum. Çözüm buluyorum ama diğer öğretmenler bence sıkıntı çekerler.

Bence deepfreeze kurmayı deneyin.

wes' Alıntı:
pardustan yazılım desteği çekildi umarım bilginiz vardır.
Boşa kürek çekmeyin de.
Anka olarak devam edecekti onun da adını değiştirdiler vs.vs.
Evde ubuntu kullanıyorum. Bazen ben de sıkıntı çekiyorum. Çözüm buluyorum ama diğer öğretmenler bence sıkıntı çekerler.

Bence deepfreeze kurmayı deneyin.
Evet hocam yazılım paketi ubuntuya mı yönelikmiş artık vs. Ubuntu kullanan bir arkadaşın şiddetli tavsiyesi ile Ubuntya geçmeyi düşünüyordum evde. Olumsuz yorumla çekindim şimdi. win8 tuhaf hatalar vermeye başlamıştı. Belgelerimi hddmi ayarlayıp en kısa zamanda geçecektim. microsoftun ağırlığı mı diyim güvenliksiz oluşu mu bu ara sıkılmıştım. Belki de win8 soğuttu bilemiyorum. Şu tahtalara da çok taktım bu ara belki ondan;)

Geri