Bu iş bizde de çığrından çıkmıştı. Tenefüslerde sesi o kadar çok açıyorlardı ki hoparlörler patlayacak sanıyordum (ki zamanla da patlar).
Ben Deep Freeze Enterprise ile çözüm sağladım. Ebeveyn denetimleriyle ders aralarında kilitleme sağlayamazsınız çünkü ebeveyn denetimleri saat bazlı çalışır.
Deep Freeze Enterprise bir uzaktan yönetim programıdır. Tek bir tuşla bütün tahtaları açıp-kapatabilir, dondurabilir veya buzlarını çözebilirsiniz. Bunların yanı sıra Workstation Task'lar da girebilirsiniz. Kapanma, Yeniden Başlama, İşlem yapılmıyorsa yeniden başlama gibi görevler girebilir, bu görevlerin istediğiniz anda çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Ben tam ders aralarına denk gelecek şekilde altışar dakika arayla Kapanma görevi ekledim. "Tahta Kapanacaktır, Çalışmalarınızı Kaydedin" gibi bir mesaj yazdım. Bu uyarıdan 1 dakika sonra tahtalar kapanıyor. Dolayısıyla hiçbir öğretmen arkadaş, ben dosyamı kaydetmemiştim diyemiyor. 15 dakikalık bir ders arasına 3 sefer kapanma komutu girdim. Görevleri altışar dakika arayla girme sebebim programın en erken 6 dakika aralıklarla görev girmeye izin vermesi. İlk başta öğrenciler direnerek tahtaları kapandıkça açtılar ama zamanla uğraşılarının boşa olduğunu anladılar ve şimdi ders aralarında pek açan olmuyor.
Peki bu işi yapabilecek zilyon tane program varken neden Deep Freeze Enterprise?
Diyelim ki ders saatleriniz değişti ve sizin de ayarları değiştirmeniz gerekti. Başka bir program kullanırsanız tüm tahtaları tek tek gezip saatleri değiştirmeniz lazım (ki bizde 50 tane tahta var
Deep Freeze Enterprise ile ise bütün tahtaları uzaktan açın (Wake on lan) ve menüden tüm tahtaları seçerek
buzlarını çözmeksizin yeni konfigürasyon dosyasını gönderin. Tüm işlem 5 dakika sürüyor :roll: