Etkileşimli Tahtalar işe yarıyor mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cenk76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cenk76

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar! ben lisede formatör olarak görev yapıyorum. fatih projesi kapsamında buraya görevlendirildim.
Burada öğrencilerle bazen görüşüyoruz. öğrencilere etkileşimli tahtaların işe yarayıp yaramadığını ve ne için kullandıklarını soruyorum. öğrenciler dersler için "etkileşimli tattaların bir işe yaramadığını" söylüyorlar. "biz onu müzik dinlemek ve film izlemek için kullanıyoruz" diyorlar. öğretmenler derste kullanıyor mu diye sorduğumda "ilk başlarda kullanmaya heveslilerdi ama şimdi pek kullanmıyorlar" diyorlar. yani anlayacağınız bu proje öğrencilerin gözünde pek bir işe yaramamış. :-1:
sizlerde durum nasıl?

kullanılan okullarda öğretmenlerde öğrencilerde memnun en basit şekliyle her sınıfa bir bilgisayar ve projeksiyon kurulu gibi düşünün. eskiden böyle sınıflar özel sınıflar olurdu okullarda ama şimdi tüm sınıflarda var. bunu öğretmen her derste kullanmak zorunda değil. Öğretmen tahtayı kullanması için evde hazırlık yapması gerekiyor dökümanlarının olması gerekiyor, çoğuda bu nedenle kullanmak istemiyor. bazılarıda kullanamam korkusundan dokunmuyor ama meraklı olanlar ve kullananlardan aldığım dönüt olumlu.

ilköğretim için çok güzel olucak.
Öğretmenleri projeksiyon, pc derdinden kurtarır.
İlköğretim de daha çok kullanılır. Faydalı olur.
Benim okulda AL de Matematikçiler ve ingilizce öğr. kullanıyor.
Diğerleri pek ya da hiç açmıyor.
Zambak gibi dergilerin verdiği flash diskleri falan kullananlar var onlarda olmasa öğretmenler
materyal hazırlayıp gelmiyorlar.

Ben de İstanbul da iyi bir anadolu lisesinde görevliyim burada tahtalar aktif bir şekilde kullanılıyo 35 yıllık öğretmende 5 yıllık öğretmende çok etkin bir şekilde kullanıyor ve dersle ilgili materyaller hazırlıyorlar hatta programlamaya meraklı bir matematik öğretmeni yaptığı web sayfasını akıllı tahta da kullanabilmek için starboard tarzı bir site tasarladı ve derslerde kullanıyor.Öğrenciler teneffüslerde tahtaları kullanabiliyor, oyun oynayıp miüzik dinlemek isteyenler de oluyor ama derslerle alakalı da bir çok çalışma yaptıklarına çok şahit oldum.Bu okul sanırım istisnalar arasında çünkü çevremdeki diğer BTR arkadaşalara sorduğumda öğretmenlerin neredeyse hiç kullanmadığını, öğrencilerin tahtalara zarar verdiklerini(anteni kırma kilitleri kırma vb.)duyuyorum.

bu proje aslında her eğitim basamağı için faydalı olabilir fakat branş öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri bu teknolojiyi kullanmakta yetkin olmadıkları için proje bir işe yaramadı ve yaramaz, birkaç istisna dışında tabi ki. Mutlaka verimli kullanan okullar ve öğretmen arkadaşlar vardır hakkını yemeyelim ama Türkiye genelinde durum budur bence

Geri