Etkileşimli tahtalarda İmaj var zaten

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar akıllı tahtalarda kurtarma bölümü var. Açılışta f8 ile açıp sistem onarma seçeneğinden sistemi yeniden yükleyebilirsiniz. İmaj ile uğraşmaya gerek yok. İlk geldiği haline dönüyor. Hem de her şey kurulu olarak. Bilginize...

süpersin hocam recovery tarzında desene eywala :) bayram dönüşü denerim sorunlu tahta çok imaj bekliyordum bende.

Re: Ynt: Etkileşimli tahtalarda İmaj var zaten

Valla hocam millet neden usb imaj ile uğraşıyor bilmiyorum. Zaten sabit diskte imaj var.

beyin bedava hocam :puhaha: :puhaha: :puhaha: resmin hakkını veriyon valla

elrond' Alıntı:
beyin bedava hocam :puhaha: :puhaha: :puhaha: resmin hakkını veriyon valla

Bedava ya
Bedava
Niye çalışayım ki?

oguz-han' Alıntı:
Valla hocam millet neden usb imaj ile uğraşıyor bilmiyorum. Zaten sabit diskte imaj var.
1-Tahtanın fabrika ayarlarında gelen sisteme bir sürü ek program ve içerik yüklemek gerekiyor. Bun yanında programlarda ayarlama yapmak, güvenliği sağlamak, öğretmenlerin istedikleri programları kurmak için harcanan süre ve uğraş okula uygun imaj alıp bunu kullanmaktan çok daha zahmetli ve problemli.
2- Bazen bu tahta hazretleri tamamen çöküyor. Windows tamamen uçuyor ki bu durumda F8 seçeneği çalışmıyor.
daha pekçok sebep sayıla bilir ancak herzaman kedni imajını oluşturmak daha mantıklı. Bunun yanında illa gost veya Trueimage'a ihtiyaç yok ( Gerçi tru imaj ın tek usb den format atması, ağdan imaj atması ve f11 ile recovery bölümünden imaj atması üstün yönler ama) Windows 7 nin kendi imaj alama yarıda iş görüyor.

yolcu9' Alıntı:
oguz-han' Alıntı:
1-Tahtanın fabrika ayarlarında gelen sisteme bir sürü ek program ve içerik yüklemek gerekiyor. Bun yanında programlarda ayarlama yapmak, güvenliği sağlamak, öğretmenlerin istedikleri programları kurmak için harcanan süre ve uğraş okula uygun imaj alıp bunu kullanmaktan çok daha zahmetli ve problemli.
2- Bazen bu tahta hazretleri tamamen çöküyor. Windows tamamen uçuyor ki bu durumda F8 seçeneği çalışmıyor.
daha pekçok sebep sayıla bilir ancak herzaman kedni imajını oluşturmak daha mantıklı. Bunun yanında illa gost veya Trueimage'a ihtiyaç yok ( Gerçi tru imaj ın tek usb den format atması, ağdan imaj atması ve f11 ile recovery bölümünden imaj atması üstün yönler ama) Windows 7 nin kendi imaj alama yarıda iş görüyor.
bu özellikleri anlatan bir bağlantı paylaşabilirmisiniz hocam.

Tahtalarda kurtarma bölümü olduğunu çoğu arkadaşımız zaten biliyor, ama ilk haline geri yüklenmiş bir tahtayı okul ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için gerekli programları, düzenlemeleri, e-içerikleri yüklemek bir gün alabiliyor. Kendi imajını almakla uğraşan arkadaşlarda 1 gününü bir tahtaya harcamak yerine yarım saatte her şeyi halletmek istiyor olabilir.

KöfteHoRr' Alıntı:
Tahtalarda kurtarma bölümü olduğunu çoğu arkadaşımız zaten biliyor, ama ilk haline geri yüklenmiş bir tahtayı okul ihtiyaçlarına uygun hale getirmek için gerekli programları, düzenlemeleri, e-içerikleri yüklemek bir gün alabiliyor. Kendi imajını almakla uğraşan arkadaşlarda 1 gününü bir tahtaya harcamak yerine yarım saatte her şeyi halletmek istiyor olabilir.
:+1:

Elimde şu an bir imaj var, 32 GB lik USB de var. Kabaca anlatabilir misiniz nasıl yapacağımı, ilk defa imaj kuracağım da.. 2. sorum da şu yeni imajı kurduktan sonra F8 ile windowsu yeniden yükle şeklinde yaptığım bir kurtarma işlemi vardı, yine olacak mı?

office yüklü gelmiyor.umarım bu yeni akıllı tahtalarda bu programlar bir çoğu f8 yüklü gelir.umarım yönetimdekiler buna uygun satın alırlar.

Bu şekilde istenen yazılımlar yüklü olarak gelmez. Tahta ilk günkü haline geilr. Ben herşeyi yüklediğim bir tahtanın Acronis imajını tüm tahtalara kopyaladım.

ahmetfx' Alıntı:
Bu şekilde istenen yazılımlar yüklü olarak gelmez. Tahta ilk günkü haline geilr. Ben herşeyi yüklediğim bir tahtanın Acronis imajını tüm tahtalara kopyaladım.
acronis hata verebiliyor mavi ekran vs.
en iyisi windowsun kendi imajı

eemree' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:

Acronis şimdiye kadar kullandığım en sağlam imaj yazılımlarından. Öncesinde Norton Ghost vardı.

gazi2006' Alıntı:
Elimde şu an bir imaj var, 32 GB lik USB de var. Kabaca anlatabilir misiniz nasıl yapacağımı, ilk defa imaj kuracağım da.. 2. sorum da şu yeni imajı kurduktan sonra F8 ile windowsu yeniden yükle şeklinde yaptığım bir kurtarma işlemi vardı, yine olacak mı?
Peki zeki müren de bizi görecek mi?
:-)
Şaka bir yana hocam muhtemelen o bölüm silinecektir

ahmetfx' Alıntı:
eemree' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:

Acronis şimdiye kadar kullandığım en sağlam imaj yazılımlarından. Öncesinde Norton Ghost vardı.
Daha önce acronis ile alınan yedeklerde pardus çalışmıyordu, "Grup İlkesi Hatası" diye bi hata veriyordu yanılmıyorsam. Hiç denediniz mi bilmiyor.
Windows'un kendi yedeğinde de bazı tahtalarda disk bölümleri ya da isimlendirmeleri farklı olunca imaj atmıyor, dinkin herşeyinin birebir örtüşmesi gerekiyor imaj için ama bazı tahtalarda diskler farklı olabiliyor.

havdura' Alıntı:
http://driver.vestel.com/Drivers/fatih/image/akilli_tahta_sistem_geri_yukleme.zip
uygularsanız 17 dk sürüyor geri yükleme ve son versiyonu

internet yavaş olduğu için bu imajı indirmek 15 gün sürüyor. acaba bu imajı edinebileceğimiz başka yer varmı?
vestel müşteri hizmetleri gönderir mi

hocam okuldaki temiz bir tahtadan imaj alın yükleyin... internetten indirmekle uğraşmadım ben 15 dakikada imaj aldım 15 dakikada yükledim... sorunsuz çalışıyor. İmaj almak muhakkak gerekli elinizin altında bulunsun. Bayram öncesi sıkıntı çıkktı f8 çalışmadı imaj alıp yükledim.. bir usb'niz ya da hdd'niz muhakkak olsun derim...

KöfteHoRr' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
eemree' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:

Daha önce acronis ile alınan yedeklerde pardus çalışmıyordu, "Grup İlkesi Hatası" diye bi hata veriyordu yanılmıyorsam. Hiç denediniz mi bilmiyor.
Windows'un kendi yedeğinde de bazı tahtalarda disk bölümleri ya da isimlendirmeleri farklı olunca imaj atmıyor, dinkin herşeyinin birebir örtüşmesi gerekiyor imaj için ama bazı tahtalarda diskler farklı olabiliyor.

hocam acronis kullandım sorunsuz çalışıyor..

hocam bu f8 den nasıl kullanacağız bilgisayar onarın seçeneğine girdiğime imaj değil de windows u yeniden kurma gibi bi ekranla karşılaştım bununla beraber sistem geri yükleme,komut istemi gibi seçenekler de var.

oguz-han' Alıntı:
Arkadaşlar akıllı tahtalarda kurtarma bölümü var. Açılışta f8 ile açıp sistem onarma seçeneğinden sistemi yeniden yükleyebilirsiniz. İmaj ile uğraşmaya gerek yok. İlk geldiği haline dönüyor. Hem de her şey kurulu olarak. Bilginize...

20120820023201-5719-big.jpg

Niye hamallık yapayım ki :mrgreen:

1.sistem geri yükleme olmazsa
2.f8 den alınan yedekten onarmak ve geri yükleme yapmak olmazsa
3.usb den imaj alıp imajı yüklemek olmazsa
4.usb den direk format atmak. :)

havdura' Alıntı:
http://driver.vestel.com/Drivers/fatih/image/akilli_tahta_sistem_geri_yukleme.zip
uygularsanız 17 dk sürüyor geri yükleme ve son versiyonu
bu 2.faz tahtaların imajımı acaba?

Geri