etkileşimli tahtalardan imaj alma ve yükleme...lütfen yardım

Kodla Büyü

icenur

Site Gezgini
arkadaşlar bizim etkileşimli tahtalarımızdan birinde sorun var. administörü yok.vestel kullanıcısında ise denetim masası görünmüyor hiç bir ayarını yapamıyoruz. ben bu sebeple diğer sorunsuz tahtalardan birinden flash diskime image alıp diğeri yüklemek istiyorum.tahtalar win 7. yardımcı olurmusunuz flasha imaj alıp sonra diğerine nasıl yükleyebilirim. şimdiden teşekkürler...

benim okuldaki akıllı tahtaların bir tanesinin windowstaki dokunmatik ayarı kaçmış pardusta kontrol ettim normal çalışıyordu açılırken f8 bastım bilgisayarınızı onarına girdim ordan en altta windows yeniden yükle yaptım herşey tertemiz geri geldi 30 dk falan sürdü

arkadaşlar bizim etkileşimli tahtalarımızdan birinde sorun var. administörü yok.vestel kullanıcısında ise denetim masası görünmüyor hiç bir ayarını yapamıyoruz. ben bu sebeple diğer sorunsuz tahtalardan birinden flash diskime image alıp diğeri yüklemek istiyorum.tahtalar win 7. yardımcı olurmusunuz flasha imaj alıp sonra diğerine nasıl yükleyebilirim. şimdiden teşekkürler...
Hocam ben bi tane flashı boot olarak ayarlayıp içine hiren's Boot programını attım. İçinde Acronis var. Sağlam tahtadan başlangıçta usbyi görmesini sağlayıp harici hard diskime acronis ile image aldım. Sonra hasarlı tahtalarla hiç uğraşmadan acronis ile 15 dk da recovery yapıyorum.

ferdierdem55' Alıntı:
Hocam ben bi tane flashı boot olarak ayarlayıp içine hiren's Boot programını attım. İçinde Acronis var. Sağlam tahtadan başlangıçta usbyi görmesini sağlayıp harici hard diskime acronis ile image aldım. Sonra hasarlı tahtalarla hiç uğraşmadan acronis ile 15 dk da recovery yapıyorum.
Hocam, HirenBoot'un hangi versiyonunu kullanıyorsun? Bir de image alirken bütün bilgisayarın imajını mı aliyorsun yoksa sadece C nin imajını mı?

Eindoforat' Alıntı:
ferdierdem55' Alıntı:
Hocam, HirenBoot'un hangi versiyonunu kullanıyorsun? Bir de image alirken bütün bilgisayarın imajını mı aliyorsun yoksa sadece C nin imajını mı?
10.4 versiyonunu kullanıyorum. Sadece C nin İmage nı alıyorum. Tahtanın birine temel olan programları kurdum. Yaklaşık 12 GB lık bi image oldu. 15 dk sürüyo yüklemek.

Hiren's BootCD 10.4 programı yaklaşık 800 MB. Eğer paylaşabileceğim bi site olsa paylaşırdım ama trafikten dolayı hemen gidiyo linkler. Bu programı bulup flasha atarsanız çok rahat edersiniz.

Hocam hiç uğraşma verdiğim şu linkteki imajı indir bir tane en az 32 gb lik bir flash disk ya da harici disk al kendi içerisindeki dosyada ne yapman gerektiğini adım adım anlatıyor ayrıca boot ettirmek için gereken dosya felan hepsi var adım adım uygula oluyor ben denedim bir tahtaya kurdum çalışıyor. Ayrıca imaj Netsupport kurulduktan sonra alınmış bi sıkıntı yok yani... http://driver.vestel.com/Drivers/fatih/ ... ukleme.zip

Ben 15.2 versiyonu ile denedim sadece C nin imajini almistim. Hersey normaldi. Herhangi bir hata da vermedi. İmaj basariyla yuklendi mesajıni da aldim ama bilgisayar acildiginda hersey eskisi gibiydi. Degisiklik goremedim. Sebebi ne olabilir?

Eindoforat' Alıntı:
Ben 15.2 versiyonu ile denedim sadece C nin imajini almistim. Hersey normaldi. Herhangi bir hata da vermedi. İmaj basariyla yuklendi mesajıni da aldim ama bilgisayar acildiginda hersey eskisi gibiydi. Degisiklik goremedim. Sebebi ne olabilir?
Hocam bazı tahtalarda sürücü isimleri değişik görünüyo. Mesela bizim çoğu tahtada C sürücüsü image atarken D olarak görünüyo. İmage alırken hangi sürücüde window yüklü ona dikkat et. Ben ilkinde şaşırdım ama sonra sürücü isimlerinde anormallik olduğunu farkettim. Belki farklı bir bölüme atmışsındır yanlışlıkla.

icenur' Alıntı:
hocam sizin tahtada netsupport protect olmasın sakın ??? sağ alt kısımda simgesi var sağ tıklayıp deactive yap sonra ayarını yapıp tekrar aktif yapabilirsin.

gezginefe' Alıntı:
hocam sizin tahtada netsupport protect olmasın sakın ??? sağ alt kısımda simgesi var sağ tıklayıp deactive yap sonra ayarını yapıp tekrar aktif yapabilirsin.
Ya ben o programı kaldırdım sorun olurmu ilerde acaba. Okulda iki tahta da vardı. o iki tahtanın çift tıklamasında sorun vardı. Kaldırınca düzeldi.

serdemir' Alıntı:
gezginefe' Alıntı:
Ya ben o programı kaldırdım sorun olurmu ilerde acaba. Okulda iki tahta da vardı. o iki tahtanın çift tıklamasında sorun vardı. Kaldırınca düzeldi.
sorun olmaz hocam. Bizim tahtalarda yüklüdeğildi. 1 tanesinde yüklüydü onu da ben sildim :)

Hocam surucu isimleriyle ilgili oldugunu sanmiyorum cunku surucu ismi ne olursa olsun WIN7 olarak gozukuyor zaten isletim sisteminin yuklu oldugu surucu. Ben de onu seciyorum. Digeri de ARSIV olarak olarak gozukuyor.

Simdi aklima geldi, benim imajını aldım bilgisayar yonetici oturumu degildi. Ancak imaj yuklemeye calistigim bilgisayar yoneici hesabındaydi. Acaba sıkıntı bundan kaynaklı olabilir mi ?

Geri