Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhabalar, kaldığım lojman okula çok yakın, okulun kablosuz internetini evime toplayabilecek güçlü bir toplayıcı cihaz arıyorum. bana önerebileceğiniz herhangi bir cihaz var mı?? şimdiden teşekkürler...
arkadaşım bunun için bir usb den çalışan kablosuz adaptör alırsın. antenli olanlarından. antenide 8 dbi alabilirsin yok param var dersen 15 dbi lik bir anten al. senin işini çok rahat görür.
Benim evimde sınırsız internet var. 1 km uzaklıkta ki arkadaşımla paylaşıyorum, evden çokda güzel çekiyor. 3 diş çekiyor. hiç kesilme yok.
Bende acces point var, ucunda da 12 dbi lik dış cephe anten, onda ise usb kablosus adaptör ve ucunda da 8 dbi lik anteni.
malzemeleride hepsiburada.com dan sipariş ederim.
hocam sendeki malzemeleri fotograflar mısın veya linklerini verir misin? bir de verdigin linkler senin malzemeler mi arkadasın malzemeleri mi? 2.linkte cunku usb li anten var diger anten nasıl oluyor... bendeki laptop cunku
hepsini ayrı ayrı alıp birleştirdin mi nasıl yaptın bura yogun ondanmıdır nedir bilemedim ama suan senin mesajını kafamda canlandıramadım... yardımcı olursan...
Tabiki memnuniyetle...
şimdi benim kablolu 4 port modemim var, kablosus özelliği yok.
şimdi aşağıda resimde acces point var bununla kablolu interneti kablosus olarak dağıtıyorum.
üzerinde gördüğün anten 4 dbi bir anten, standat cihazla beraber veriliyor. bu anteni söküp serine aşağıdaki anten takılık.
evimiz 3 katlı çatıyada 12 dbi lik bir dış anten var onunda resimi aşağıdadır.
şimdi bu anteni takmamızın sebebi yayını dış ortamda uzak mesafelere taşımaktır. 360 derecede yayın yapar. 1.7 metre uzunluğunda bi anten. çatıya sağlam bi şekilde montajını yapılık.
Acces Point çatıdadır. poşete sarılıktır. elektirik tesisatı yoktur çatıda. bu cihazın şöyle bi özeliliği var; 15 metraye kadar ağ kablosuyla elektiriği taşıyabiliyorsun. çatıda priz yoktur. istediğim gibi montajı yaptım.
Anten ile acces point arasında da kablo vardır, Connektörleri N dişi soketli olduğundan uygun konnektör alınıyor zaten TP-link hepsinden satıyor.
bütün resimlerdeki gördüklerin tp-link markadır. aynı marka kullanmak iyidir.
Şimdi senin için ise; Sen okuldan yayın yapan kablosus yayını evde kullanmak istiyorsun.
disüztü aletin içindeki kablosus adaptör sanırım o yayını alamıyor. okulla ev arası mesafe ve de modemin sinyal dağıtım gücü düşük....
Arkadaşım senin o yayını alabilmen için önecelikle benim; ev ile okul arası mesafeyi bilmem lazım ve de okul ile ev arasında bina var mı yayını engelleyecek başka bir şey var mı onuda bilmem gerekiyor.
bunları bilirsem sana uygun bir teknik önerebilirim acizane olarak...
iyi geceler.
olur ama ben olsam yukarıda resimde olan acces point alırım. sinyali alma gücü iyi. bu cihazın sadece access point özelliği yok. 5 farklı modu var, bunlardan biride wriless adaptör olarak kullanabilirsin. benim interneti kullanan arkadaşlarımdan biri de bu şekilde kullanıyor bu cihazı. zaten bütün kurulumları ben yaptım. balkona güzel bir yere montajını yapıp, sabitleyebilirsin.
Aşagıdaki antenide almanı öneririm, cihazın üzerinde gelen anten 4 dbi. bu anten 8 dbi'dir.
Sadece aşğıdaki ürünleri alman yeterli olur, birde uzunluğunu sen bilirsin max. 15 olan ağ koblosu al. cihazla bilgisayar arasındaki bağlantı için. cihazı bilgisayara ethernet üzerinden bağlayacaksın.
kutunun içinde kurulum bilgisi var, basit ve anlaşılır bri şekilde.
kolay gelsin.