Ev ödevlerinin sonuçlarını online olarak alma

Kodla Büyü
Arkadaşlar öğrencilerimin velileriyle bir whatsapp grubu kurdum günlük olarak test gönderiyorum ve sonuçları almak istiyorum. Veliler siklari kağıda yazıp resmini çekip gönderiyorlar. Bu şekilde Geri dönüt zor oluyor. Ya uzun sürüyor okumak yada okuyacak vaktim olmuyor. Kafamda şöyle bi şema var. Herkesin bi üyeliği olacak. Herkes tarıh seçip açılan sayfaya siklari girecek ve kaydedecek. Kaydet dediğinde sonuç kaydedilecek ve hangi siklar yanlış ise geri dönüt sağlayacak ve veli siklari kaydettikten sonra değiştiremeyecek. Benim sayfamda ise hangi öğrenci kaç yanlış yapmış gözükecek. Böyle bi sistem kurmayı planlıyorum. Bu işin altından nasıl kalkacağımi bilmiyorum. Sizden bana çözüme yönelik fikirlerinizi aktarmanizi istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

1) EBA
artık EBA 'da bu istediğiniz özellik var. kendi testlerinizi oluşturup öğrencileri ödevlendirim sonuçları otomatik alabiliyorsunuz. Öğrencilere de EBA şifresi vermeniz gerek.

2) kendi sitem olsun derseniz Moodle Sistemi
moodle ı kendiniz kurmanız gerek daha önce domain, host vb işlemler yapmadıysanız zordur.

3) https://www.thatquiz.org/tr/
üye olup kendi sorularınızla test yapabiliyorsunuz.

En güzeli EBA kullanmaktır.

Herkesin interneti olmayabilir.
Herkesin bilgisayarı olmayabilir.
Bunu gözönünde bulundurmak lazım

Sinifimda bir kaç öğrenci hariç herkesin var hocam. Zaten not bazlı bi uygulama değil. İnterneti olmayanlara da yazılı çıktı veriyorum. Bu işi basit HTML kodlarla filan halledemez mıyız? İlla moodle gibi kompleks bi sistem mi lazım?

Aklıma şu geldi.
1- Forumda excelde cevap anahtarı olayı vardı. Onu bulursunuz.
2- veli web sitesiydi şuydu buydu uğraşmak yerine size test sonuçlarını whatsappta yazsın. Foto çekmesin. Boş bırakılan soruya da - veya 0 gibi birşey yazsın. Ama soru numarasını yazmasın. Ör: ABDACBD gibi.
3- siz gelen mesajları bilgisayara atın ve o excel cevap anahtarı değerlendirmeyi yapın.

Dipnot: whatsapp mesajlarını kendinize mail ile de atabilirsiniz facebookta sadece ben seçeneği ile paylaşabilirsiniz. Sonra bilgisayardan açar bilgisayara kopyalarsınız.

Geri