Ev alanlar yardım edermisiniz?

Kodla Büyü

fissif

Üye
Arkadaşlar ev alan kişiler tapu masrafı, v.b gibi kaç tane ödeme yapmamız gerekiyor ve bu neye göre hesaplanıyor? Bilen arkadaşlardan yardım gelirse memnun olurum.

evin tapudaki değerinin binde 33ü, ama değişti sanırım binde 40 oldu galiba.
yani 100.000 lik ev için 4.000tl tapu harcı +200 (yan ödeme) civarı bişey oluyor

4000 tl tapu harcı mı? ciddimisiniz? bu nedir böyle ya resmen soygun bu, bu devletimiz asla batmaz asla :verymad:

çok evet, biz de nisanda almıştık, mütahit alım satım masrafı size ait biz her işlemi yaptırıyoruz dedi. ben 2000 tl ye yakın verdim. tapu işleri falan bittikten sonra baktım. evin fiyatında 44 bin tl yazıyor. (130 bin tl ye aldık.)

nakzonakzo' Alıntı:
çok evet, biz de nisanda almıştık, mütahit alım satım masrafı size ait biz her işlemi yaptırıyoruz dedi. ben 2000 tl ye yakın verdim. tapu işleri falan bittikten sonra baktım. evin fiyatında 44 bin tl yazıyor. (130 bin tl ye aldık.)
eh işte sen de satarken 130 a satarsın aradaki farkı gelir vergisi olarak verirsin

mse' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:
eh işte sen de satarken 130 a satarsın aradaki farkı gelir vergisi olarak verirsin
gereken neyse yapıcaz artık.

90000 tl'lik eve 3800 tl tapu masrafı ödedim. evi geçen hafta aldım. bir arkadaşın dediği gibi devlet soyguncu. ne varsa geçiriyor vatandaşa. ayrıca bankadan çekeceğiniz kredi masrafı da kredinizden düşüyor. tapu masrafı belediyenin gösterdiği rayiç bedel üzerinden yaptırırsan daha düşük oluyor. fakat her hangi bir sorun çıkmaması için bankadan çekmiş olduğun kredi miktarını göstermelisin. eğer belediye rayiç bedelini gösterirsen ceza gelme ihtimali yüksek ve ağır cezalar.

fissif' Alıntı:
sisss' Alıntı:
evin tapudaki değerinin binde 33ü, ama değişti sanırım binde 40 oldu galiba.
yani 100.000 lik ev için 4.000tl tapu harcı +200 (yan ödeme) civarı bişey oluyor
Çok teşekkür ederim hocam :+1:

alan ve satan beraber parayı öder hocam.. yani 100000'lik ev için alan 2000 satan 2000 öder.. ayrıca 150-200 tl gibi döner sermaye parası alırlar..

nakzonakzo' Alıntı:
mse' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:

hocam 130 aldınız mesela gelecek yıl 150 ye sattınız.. tapuda 44 e alınmış 150 ye satılmış gözüktüğü için ve 1. yılda satıldığı için %100 vergiye dahil olur.. 150-44=106'nin %18'i vergi olur.. yani 18.000 tl verginiz olur.. 2. sene için 14600 üçüncüsene 11000 4. sene 7500 gibi yaklaşık ayrıca kar elde ettiğiniz için verginiz istenir sizden.. maliye sizi bulur sizden alır..

ev alan arkadaşlar bu tecrübelerini yazmaya devam ederlerse iyi olur bilmediğimiz detaylar ortaya çıkıyor

tayinci42' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:
mse' Alıntı:
nakzonakzo' Alıntı:

hocam 130 aldınız mesela gelecek yıl 150 ye sattınız.. tapuda 44 e alınmış 150 ye satılmış gözüktüğü için ve 1. yılda satıldığı için %100 vergiye dahil olur.. 150-44=106'nin %18'i vergi olur.. yani 18.000 tl verginiz olur.. 2. sene için 14600 üçüncüsene 11000 4. sene 7500 gibi yaklaşık ayrıca kar elde ettiğiniz için verginiz istenir sizden.. maliye sizi bulur sizden alır..
inşallah satmak zorunda kalmayız.

tapu harcı sizin tapuda gösterdiğiniz değer üzerinden hesaplanıyor.Banka kredisi kullanıyorsanız,en az kredi miktarı kadar göstermek zorundasınız.

Hocam alanın da satanın da beyan edilen değerin %2 sini ödemesi gerekiyor. Baştan yaptığınız pazarlığa bağlı ama ülkemizde çoğunlukla tüm masraf alıcıya kalıyor. İlave 200 TL gibi bir harç var.

Geri