Çok teşekkür ederim hocam :+1:sisss' Alıntı:evin tapudaki değerinin binde 33ü, ama değişti sanırım binde 40 oldu galiba.
yani 100.000 lik ev için 4.000tl tapu harcı +200 (yan ödeme) civarı bişey oluyor
100 bin tl lik ev için 4 bin hocam fiyat arttıkça daha da fazlalaşıyoserkanaytekin' Alıntı:4000 tl tapu harcı mı? ciddimisiniz? bu nedir böyle ya resmen soygun bu, bu devletimiz asla batmaz asla :verymad:
eh işte sen de satarken 130 a satarsın aradaki farkı gelir vergisi olarak verirsinnakzonakzo' Alıntı:çok evet, biz de nisanda almıştık, mütahit alım satım masrafı size ait biz her işlemi yaptırıyoruz dedi. ben 2000 tl ye yakın verdim. tapu işleri falan bittikten sonra baktım. evin fiyatında 44 bin tl yazıyor. (130 bin tl ye aldık.)
gereken neyse yapıcaz artık.mse' Alıntı:eh işte sen de satarken 130 a satarsın aradaki farkı gelir vergisi olarak verirsinnakzonakzo' Alıntı:çok evet, biz de nisanda almıştık, mütahit alım satım masrafı size ait biz her işlemi yaptırıyoruz dedi. ben 2000 tl ye yakın verdim. tapu işleri falan bittikten sonra baktım. evin fiyatında 44 bin tl yazıyor. (130 bin tl ye aldık.)
fissif' Alıntı:Çok teşekkür ederim hocam :+1:sisss' Alıntı:evin tapudaki değerinin binde 33ü, ama değişti sanırım binde 40 oldu galiba.
yani 100.000 lik ev için 4.000tl tapu harcı +200 (yan ödeme) civarı bişey oluyor
nakzonakzo' Alıntı:gereken neyse yapıcaz artık.mse' Alıntı:eh işte sen de satarken 130 a satarsın aradaki farkı gelir vergisi olarak verirsinnakzonakzo' Alıntı:çok evet, biz de nisanda almıştık, mütahit alım satım masrafı size ait biz her işlemi yaptırıyoruz dedi. ben 2000 tl ye yakın verdim. tapu işleri falan bittikten sonra baktım. evin fiyatında 44 bin tl yazıyor. (130 bin tl ye aldık.)
inşallah satmak zorunda kalmayız.tayinci42' Alıntı:nakzonakzo' Alıntı:gereken neyse yapıcaz artık.mse' Alıntı:eh işte sen de satarken 130 a satarsın aradaki farkı gelir vergisi olarak verirsinnakzonakzo' Alıntı:çok evet, biz de nisanda almıştık, mütahit alım satım masrafı size ait biz her işlemi yaptırıyoruz dedi. ben 2000 tl ye yakın verdim. tapu işleri falan bittikten sonra baktım. evin fiyatında 44 bin tl yazıyor. (130 bin tl ye aldık.)
hocam 130 aldınız mesela gelecek yıl 150 ye sattınız.. tapuda 44 e alınmış 150 ye satılmış gözüktüğü için ve 1. yılda satıldığı için %100 vergiye dahil olur.. 150-44=106'nin %18'i vergi olur.. yani 18.000 tl verginiz olur.. 2. sene için 14600 üçüncüsene 11000 4. sene 7500 gibi yaklaşık ayrıca kar elde ettiğiniz için verginiz istenir sizden.. maliye sizi bulur sizden alır..
Hocam bu ev için banka ne kadar kredi verdi sizezambak06' Alıntı:hocam kargas 105 e aldığımız eve 4-5bin tl ödedik