Ev almayı düşünüyorum, şu zamanda ev alınır mı?

Kodla Büyü

tuana1981

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Biliyorsunuz ki faizler yüksek, bu zamanda ev almak krediye girişmek mantıklı mı? Yaklaşık 90 bin tl birikim var, 170 bin tl lik ev almayı düşünüyoruz. Ev sıfır yeni bitmiş, 11 katlı binanın 2. katı güneydoğu cepheli, merkezi ısıtma sistemi var. Evi kaçırmak istemiyoruz. Civarda 220 bin tl lik ev var. Topraktan evlerin fiyatları 170-190 bin civarı satılıyor. Beklesek de sürekli fiyatlar artıyor. Seçim sonrası krediler ne olur fikriniz var mı?

Re: Ynt: Ev almayı düşünüyorum, şu zamanda ev alınır mı?

Al gitsin hocam. Çünkü birikimin yeterli. Çift maaş isen hiç sıkıntı olmaz. Ev sahipleri kendilerini kral sanıyor. Kurtul kiracı olmaktan.

hocam senin de malumun kredi faizleri çok yüksek ve iki maaşlı isen kaçırma derim al gitsin. Çünkü birincisi bekledikce ev fiyatları artıyor. ikincisi ise seçimden sonra birşeyin değişeceğini sanmıyorum sen de farkındasından gündemde seçimden çok başka şeylerin çatışmaları yaşanıyor. gerisini sana kalmış iyi düşün taşın bu birazda şans meselesi

Evin yeri iyiyse, baştan sağma ve kalitesiz malzeme ile yapılmamışsa durduğun kabahat.

hocam önemli olan fiyat eğer o çevrede ev fiyatları 200-220 bin arasında ise ve sen 170 bine denk getirdiysen düşünme al. ola ki faizler arttı bunun sana zararı 10 bin civarı olur ve ev sana yine de 180 bine gelmiş olur her durumda avantajdasın. ev fiyatlarının daha da geri geleceğini beklemek hayal olur.

çevredeki evler 220 ise, aradaki fiyat farkı neden? Bence onu araştır. İskan var mı? Tapu da sorun var mı?
Cevaplar olumlu ise elde de %50 nakit var. Eşde çalışıyor ise alınabilir.

Geri