EV Değişimi (Tatil İçin)

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
aramızda bunu yapan var olabilir, bilen gören de vardır ben bi filmde izlemiştim..
insanlar tanışıp (internetten) bir birlerinin evlerini değişiyorlar tatil için,
öylesine bir fikir sadece kamuoyu yoklaması, fikirlerinizi almak istedim, :) evet bana uyar diyen varmı acaba
il-ilçe paylaşılır, uygun olan özelden yazar isteğini, dilerse ?
evli çiftler görüşleriniz nelerdir?

Yapan çıkar mı bilmem ama bize uymaz bu tür şeyler. Evimde başkasının ne işi var, otel mi bu :)

ricam o ki yorumlarınızı esirgemeyin:)
ne olursa olsun adıüstünde nabız yokluyoruz...
deli misin kardeşim de git işine burası türkiye...
ben kimseye güvenmem...
benim evim çook güzel başkasına veremeyeceğim kadar...
aslında güzel olur, hemde hesaplı hatta bedeva...
düşünmek lazım...
iş çıkmaz...
vs vs gibi yorumlarınızı bekliyoruz :?

otele pansiyona aparta vb. 500 lira veririm kafam rahat olur. gelecek kişi evine ne yapacak, çalıp gidecek mi hadi öyle değil eve düzgün bakacak mı, elektriği suyu kapatıyor mu, yangın mangın evi su basması vb.

bu devirde evden her çıkışta kapıları kilitledimmi, pencereleri kapattımmı diye defalarca düşünürken, evin anahtarını tanımadığın birisine vermek akıl sahibi bir insanın yapmayacağı bir iş olsa gerek.

peki ortak ve en büyük sorun sanırım GÜVEn...
peki hocam böyle bi teklifle gelse bi dostunuz fikriniz ne olurdu, memleketinizden uzakta eviniz yazında memlekete gidiyorsunuz eviniz boş kalacak, arkadaşınızda size bu teklifi yaptı, düşünceniz aynı mı olurdu?

İnsanın evi ailesi gibi özelidir. İnsan annesini-babasını bile yatak odasına sokmuyorken nasıl yabancı birilerini alacaksın. O iş evini otel gibi kullananlar içindir. Tam yabancılara göre

zech' Alıntı:
İnsanın evi ailesi gibi özelidir. İnsan annesini-babasını bile yatak odasına sokmuyorken nasıl yabancı birilerini alacaksın. O iş evini otel gibi kullananlar içindir. Tam yabancılara göre
evet bu güzeldi...

zech' Alıntı:
:+1: konu kapanabilir

evvelki yıl ulusal bir gazetenin haberinde gormustum hatta yapanlarla roportaj bile yapılmıştı...
özellikle bunu insanlar yurtdısı için kullanıyor. bir websitesi var... oraya uye oluyorsun face gibi...

kendi evinin fotolarını ve özelliklerini (alışveriş merkezi varmı vb cevresel faktörleri) istediğin tatil tarihini yazıyorsun... kayıt ediyorsun sisteme sonra arkadas arar gibi değişim taliplisi arıyorsun yazısıyorsun...

ikiniz de birbirinizin evini begendiyseniz değişiyorsunuz... kimi kullanıcılar arabasını bile kullandırtıyor. kimi mesela su odama dokunulmasın diyebiliyor...

yapılacak tek sey valizi alıp gitmek...

hatta emekli bir cift yaklasık 5-6 yıldır bu sekilde bircok ulkeye gittiğini soyluyordu...

Sanırım o filmde evin biri Amerika da diğeri İrlandaydı bizim kültüre pek uygun geğil şahsi görüşüm..

Geri