ev satarken yüksek miktardaki para takası nasıl gerçekleşir?

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar evimi satışa çıkaracağım, daha önce düşük miktarda araba satışı yapmıştım, noter sormuştu paranı aldınmı diye düşük miktar olduğu için parayı noterde elden almıştım ama 200-300 bin TL lik nakit parayı elden o anda almak biraz riskli bu tür yüksek meblağ lı alış verişlerde satış işlemi için farklı ve güvenli uygulamalar varmı?

Evi alacak kişi kredi kullanacaksa elden amaya gerek yok. Banka üzerinden transfer yapılıyor. Herhangi bir güvenlik riski olmuyor diye biliyorum

kredi kullanacaksa yada kullanmayacaksa bu iş bankada halledilebiliniyorsa detaylı olarak açıklayabilirmisiniz. satış bankadamı oluyor yada para aktarımı satıştan öncemi sonramı oluyor.

Kardeşim notere ve tapuya gitmeden önce alan kişi senin banka hesabına şu adresdeki evin alış bedeli notu ile yatırsın sonra tapu ve noterde işinizi halledin helalleşin sonra herkes kendi yoluna :)

Re: Ynt: ev satarken yüksek miktardaki para takası nasıl gerçekl

En garantisi çek olur hocam. İsme tanımlı yada senin onayınla kullanılabilecek çek en mantıklısı.

sayın hocam ben evimi satarken şöyle bir yol izledik. tapuda işlem başlattık. imzalar için ileriki saatlere randevu veriyor. bu arada eleman parayı banka hesabıma yatırdı. hemen yatırır yatırmaz tapuya gidip satış işlemini yaptık. tapudaki eleman da soruyor paranı aldın mı diye. yani senin satış işleminden önce parayı alman lazım. elden almakla uğraşma. yüklü para neme lazım.

Geri