evdeki ekonomik düzen nasıl olmalı (eşi çalışan arkadaşlar)?

Kodla Büyü

yusufcuk51

Seçkin Üye
Seçkin Üye
eşimle son zamanlarda bu konuda tartışmalar yaşıyoruz.en başta maaş kartları bendeydi ona kredi kartı vermiştim lazım oldukçada nakit para ikimizede çekip paylaşıyoduk.küçük bişeyi bahane edip bi tartışmada önce kartı aldı kızsamda tamam dedim sineye çektim düğünde takılan takılar biriktirdiğimiz paralar hepsinide benim hesapta toplamıştık daha önce bu hesapta gr altın yada döviz alıp satarak kar yapmaya çalışıyorum yaptımda son seferde sadece ona sormadan bi kere hamle yaptım diye tartışma çıkarıp bu sefer hesapları ayırmayı gündeme getirdi tartıştık kapanmıştı konu. şimdi yine böyle küçük bişey oldu tekrar gündeme getirdi hesapları ayıralım ayırmazsak hakkımı helal etmem o parada benim mihrim var falan. hesaptaki parayı keyfimce harcadığım yada birine hibe ettiğim yok hakkı olduğunu da biliyorum ama sanki hakkını yiyomuşum gibi şimdi buna diretiyor.hesaptaki parayı ev almak için sonuçta ortak biriktiriyoruz ama durum böyle 2 gündür çok canım sıkkın paranın yarısını hesabına aktarıp al ne halin varsa gör deyip bundan sonra bütün harcamaları ayırıyım diyorum yada yine böyle kavga gürültü devam etmek var siz de nasıl yürüyor işler fikir almaya ihtiyacım var bu konuda gerçekten?

Bir arkadaşım market te kasa önünde sıra beklerken evli bir çiftin aldıklarını ayrı ayrı odediginden bahsetmişti. Demek doğruymuş.
Hocam benim tavsiyem bütün parayı ve maaşları ona bırak. Ödemeler harcamalar birikimler sana ait de. Aylık harçlığını alırım başka şeye karışmam de emin ol bir süre sonra istemeyecektir.
Allah benim eşimden razi olsun. Şimdiye kadar ne maaşını sordu nede paradan bahsetti. Neredeyse ben vermeden para bile istemez.
Tabi bende bu durumu kötüye kullanmam çık şükür evimizide arabamizida aldık. Kötü aliskanliklarimda hiç olmadı.
Kısacası Allah kolaylık versin hocam sürekli bende çalışıyorum diyen kadınla yaşam çok zor. Bazı arkadaşlarımdan görüyorum.

hocam anne babanıza yada kardeşlerinize falan para gönderiyor musunuz? bayanlar bunu çok mesele ediyorda.. bu yüzden boşanmanın eşiğinde olan arkadaşım var

amin hocam inanın çaresiz kaldım ortada daha hiç bişeyden haberi olmayan kızım var :cry: :cry:

kaybil' Alıntı:
hocam anne babanıza yada kardeşlerinize falan para gönderiyor musunuz? bayanlar bunu çok mesele ediyorda.. bu yüzden boşanmanın eşiğinde olan arkadaşım var
hayır hocam bekarken yardım ettim yeterince sadece dün babam bir yıl ertelemeli çektiği 30.000 tl krediyi ödeyememiş beni aradı günü yaklaştı sende nakit varsa yatır tekrar çekip hesabına 1 saat içinde yatırıcam tekrar yeni kredi çekip dedi banka eskiyi yatırmadan yenisini vermiyomuş çünki.o an yanımda değildi eşim tamam bakalım yardımcı olurum dedim ama söylücektim bu ben söylemeden duymuş yine benden izin almıyosun diye sorun çıkardı ve hakkımı gönder bana hesapları ayılaralım demeye başladı şu an annem yanımda sabrediyorum onun yanında tartışmamak için o gitsin herşeyi oturup konuşcaz diyorum üstüme geliyor hala? yani mesele izin almamak falan değil aklında hep hesapları ayırmak var.

yusufcuk51' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
hayır hocam bekarken yardım ettim yeterince sadece dün babam bir yıl ertelemeli çektiği 30.000 tl krediyi ödeyememiş beni aradı günü yaklaştı sende nakit varsa yatır tekrar çekip hesabına 1 saat içinde yatırıcam tekrar yeni kredi çekip dedi banka eskiyi yatırmadan yenisini vermiyomuş çünki.o an yanımda değildi eşim tamam bakalım yardımcı olurum dedim ama söylücektim bu ben söylemeden duymuş yine benden izin almıyosun diye sorun çıkardı ve hakkımı gönder bana hesapları ayılaralım demeye başladı şu an annem yanımda sabrediyorum onun yanında tartışmamak için o gitsin herşeyi oturup konuşcaz diyorum üstüme geliyor hala? yani mesele izin almamak falan değil aklında hep hesapları ayırmak var.
hocam çözüm üretmen adına farklı şeyler denemekte fayda var.. bu zamana kadar hesapları siz idare etmişsiniz bırakın madem eşiniz meraklı birazda o idare etsin bence güvenin hatta biraz kafa dinleyin.. eşlerimizde en az bizim kadar çalışıyor hatta çoluk çocuk derken onların işi evde de devam ediyor.. çalışıyorlar ama karşılığında para dahi görmüyorlar.. bırakın biraz para görsün.. illaki yok istemem hesapları ayıralım diyorsa o zaman oturup ciddi ciddi sorun nerden çıkıyor konuşmak lazım

yusufcuk51' Alıntı:
Hocam eminim öyle desem razı olmaz tepki için yapıyosun der benimkini ver der
hocam tatlı dille söyleyin denemekte fayda var eve giren para eve harcanır ha bende durmuş ha sende durmuş benim için farketmez demek lazım.. tartışmayı ilerletmeyin bu meseleler araya soğukluk sokuyor tamiri çok zorlaşıyor hocam

Kartları hesap kitap işlemlerini ona verin. O da size bir kredi kartı versin. Lazım olunca para çeksin ve paylaşın. Yani eski düzende sizde olan her şeyi ona verin, onda olan herşeyi de siz alın. Hem o sizi daha iyi anlar, hemde siz onu.

hocam verin kurtulun harçlık alın gerekirse ya keşke ben de versem kafam rahat olsun...
inan almayacaktır inat etmiş o yüzden....

benzer durum bende de olmuştu...
ses çıkarma boş ver bi yerde haklı....

şu an hala bende para....

dediğim gibi hepsini vermeyi teklif et....

13 yıllık evliyim. Eşimde öğretmen bende. Eşim hangi bankadan maaş aldığını bile bilmez. Cebinde nakit varsa kredi kartı yanında başka hiç birşeye ihtiyaç yoktur. hiç bir mali işe karışmaz. Faturanın f sini bilmez. O herşeyi otomatik ödetir (bana). Sadece senede 1 kere ne kadar paramız var diye sorar. Canım karıcığım.

suckan10' Alıntı:
13 yıllık evliyim. Eşimde öğretmen bende. Eşim hangi bankadan maaş aldığını bile bilmez. Cebinde nakit varsa kredi kartı yanında başka hiç birşeye ihtiyaç yoktur. hiç bir mali işe karışmaz. Faturanın f sini bilmez. O herşeyi otomatik ödetir (bana). Sadece senede 1 kere ne kadar paramız var diye sorar. Canım karıcığım.
Hocam böyle davransa al neyim varsa senin olsun derim inanın...

Hocam bana biraz eşinizin size olan güveni sarsılmış gibi geldi. Yoksa zaten en baştan razı olmazdı.

edersoy' Alıntı:
Hocam bana biraz eşinizin size olan güveni sarsılmış gibi geldi. Yoksa zaten en baştan razı olmazdı.
şu an beni en çok yaralayan da bu hocam sanki ben bu parayı herhangi bi ayrılıkta filan ona vermicem gibi düşünüyor heralde ama böyle düşünmesini gerektirecek bişey yapmadım ben Allah'tan korkarım öncelikle beni hiç tanıyamamış diye üzülüyorum birazda kafasına göre harcama yapmak istiyor heralde bütün bunları bahane ederek. neyse burdaki arkadaşların tavsiyesine kulak verip bütün parayı hesabına aktarmayı düşünüyorum parayla huzur bulacaksan buyur deyip...

Kadın kadına muhabbetde senin eşin senin maaşına el mi koymuş ben boyle soyle yapıyorum konuları geçmiştir. O da gazını alıp gelmiştir. Böyle muhabbetleri gördüm.

hocam bazen herkesin kafası atar.eğer istiyorsa vereceksiniz.sizde kendi hesabınızı yönetin.ortak ödeme alanlarınızı beraber ödeyin.belli süre sonra yaptıgı hatayı anlar.o fazla harcama yapmıs siz biriktirmisseniz.ona gösterin.Allah yardımcınız olsun.

yusufcuk51' Alıntı:
2.5 yıllık evliyim 3.5 aylık birde kızımız var...
Hocam muhtemelen eşiniz 3.5 aydır evden çok dışarı çıkamamış ve bunalmış olmalı lohusa sendromu belirtileri bunlar alın bebişi bırakın ananne babannesine gezin tozun sinemaya gidin felekten bir gün çalın bi çiçek al hanımına onun şimdi normal zamandan daha çok ilgiye ihtiyacı var heryerde hata verebilir şimdi o. Sana güvenmese gizli gizli hesap işlemlerini takip ederdi yüzüne niye söylesin.

cyln' Alıntı:
Kadın kadına muhabbetde senin eşin senin maaşına el mi koymuş ben boyle soyle yapıyorum konuları geçmiştir. O da gazını alıp gelmiştir. Böyle muhabbetleri gördüm.
evet birbirlerinden çok etkilenip gaza gelme huyları var kadınların çok fazla konuşup karşılaştırma yapıyolar ve kendinde eksik olan şeyi hemen tamamlama yoluna gidiyolar bununda payı olduğunu düşünüyorum bu duruma gelmemiz de

Enterprise' Alıntı:
yusufcuk51' Alıntı:
2.5 yıllık evliyim 3.5 aylık birde kızımız var...
Hocam muhtemelen eşiniz 3.5 aydır evden çok dışarı çıkamamış ve bunalmış olmalı lohusa sendromu belirtileri bunlar alın bebişi bırakın ananne babannesine gezin tozun sinemaya gidin felekten bir gün çalın bi çiçek al hanımına onun şimdi normal zamandan daha çok ilgiye ihtiyacı var heryerde hata verebilir şimdi o. Sana güvenmese gizli gizli hesap işlemlerini takip ederdi yüzüne niye söylesin.
böyle bi dönemi oldu gerçekten ama şu an atlattığını düşünüyorum ve ana sebepte olamaz hocam hiç bir zaman. Güvenmiyor hocam birinci mesele bu hatta şöyle söyleyim bilgisayardan ayrıldığım bi vakitte gelip tarayıcı geçmişini incelemiş ve eminim ki şu an burdaki okunan msjları takip ediyor sadece bunları takiple kalmaz face whatsup konuşma geçmişim herşeyimi benden çok takip eder sadece güvensizlikte değil bu casusluğu çok sever kendileri...

Hocam eşiniz aşırı şüpheci anladığım kadarıyla. Yani mesele size güvenmemek değil de şüpheci ve ne olup bittiğini öğrenmek isteyen bir kişiliği var.

Bence önce niyetini anlayın. Deyin ki "bir ortak hesap açalım parayı oraya atalım, ne dersin." Böyle yaparsak bana güvenin olacak mı?"

Eğer evet diyorsa bunu yapın, böylece siz olmadan o, o olmadan siz o hesaptan para çekemezsiniz. Ama "olmaz benim hesabıma düşeni ver" diye ısrar ediyorsa, o zaman farklı düşünülebilir. Siz yine de farklı düşünmeyip o zaman tüm parayı ve faturaları, alışverişi, ... ona bırakın ve ona karşı soğuklaştığınızı da belli edin. Yani eşinize karşı daha soğuk davranmaya başlayın. Sizden ilgi göremeyince hatasını anlayacaktır diye düşünüyorum.

çocuğunuz olmasa daha net tavsiyeler verilebilirdi.

Bir süre anlayışlı davranın.
maaşların ikisini de ona verin.

Hocam İlk tavsiyem SABIR

İkinci olarak ayırmak istiyorsa ayırın Mihir Kısmını yatırın böylece.

Sonrasınada daha başka sebeplerle harcama yapacaksa Çocuğunuz için birikim yapmaya başlamışsınız.

Yaptığınız harcamalarıda YAZMAYA başlayın.

Gömlek 30 Etek 50 şeklinde ne harcandığını görmek için dersiniz

Size güveninin kalmamasını anlamadım.

Annesi yada akrabaları yakın mı?

Her ailede bu şekilde prooblemler olur bunu bilin.

ben 7 senelik evliyim bizde de olmuyor değil ama çözüm bulmak, konuşmak yazarak yapın

Ne istiyor ve nasıl olmasını temmenni ediyor öğrenin.

Evlenmeden önce konuşulanlar BEKAR olarak verilmişti.
Şimdi Evlisiniz ve kararlarınızı değiştirebilirsiniz.

İnşallah En kısa sürede Çözzersiniz.
Çocuğunuzu düşünün. Geri kalan her sıkınıtı çözülür.

paranın yarısını ver boşa gitsin hocam. Artık bi çok bayan para kazanıyorum diye soluk aldırmıyor insana hayatı zehir ediyor. Ben kısa bi süre evli kaldım. 20 bin de tazminat verdim boşadım. Bana 20 bin vermezsem süründüreceğini söyledi. Keşke daha önce verseymişim 20 bine değil 100 bine çekilmezdi. Şimdi gayet huzurluyum. :D :D :D

ercool' Alıntı:
paranın yarısını ver boşa gitsin hocam. Artık bi çok bayan para kazanıyorum diye soluk aldırmıyor insana hayatı zehir ediyor. Ben kısa bi süre evli kaldım. 20 bin de tazminat verdim boşadım. Bana 20 bin vermezsem süründüreceğini söyledi. Keşke daha önce verseymişim 20 bine değil 100 bine çekilmezdi. Şimdi gayet huzurluyum. :D :D :D

Hocam o kadar kolay değil işte her sıkıntı görülünce bunu çözmeye çalışmadan BOŞAN Gitsin denmemeli.

Bu kolay yol olur. Sonuda hüsran.

Allah'ın en sevmediği Helal iş Boşanmak ama Allah Hoşlanmıyor.
Sabrederseniz ile başlayan ayetler var.
Hem hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz.

Birde Bize düşen SABRI tavsiye etmektir.
Bir çözüm yol bulmaya çalışmalarını söylemektir.

Yokssa Şeytandır Karı Kocanın arasını bozmak için uğraşan.

Beri gel, beri! Daha da beri!
Bu yol vuruculuk ne zamana kadar sürüp gidecek?
Mademki sen bensin, ben de senim,
nedir bu senlik ve benlik?
Biz Hakkın nuruyuz, Hakkın aynasıyız.
Şu halde kendi kendimizle, birbirimizle
ne diye çekişip duruyoruz?
Bir aydınlık, bir aydınlıktan neden böyle kaçıyor?
Haydi, şu benlikten kurtul, herkesle anlaş,
herkesle hoş geçin.
Sen kendinde kaldıkça, bir tanesin, bir zerresin,
fakat herkesle birleştin, kaynaştın mı,
bir ummansın, bir madensin!
Dünyada çeşitli diller var ama hepsinin de anlamı bir.
Çeşitli kaplara konan sular, kaplar kırılınca birleşirler,
bir su halinde akarlar.

Hz. Mevlana Celalettin Rumi
benlikten kurtul hocam hoş gören taraf ol para ha onda durmuş ha sende ne farkeder dahası para dediğin nedir ki belli ki yeni evlisin belki bir kaç yıllık evini ayakta tutmaya çalış fedakarlık eden taraf ol 5 yılı geçtikten sonra bir çok konuda aynı düşünmeye başladığınızı göreceksiniz. Bence muhabbet çekişmekten daha güzel bir haslet. en azından benim için öyle.

Geri