Evet konumuz sakal

Kodla Büyü

fercanx

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar biliyorsunuz yönetmelik değişmese de sevgili sendikalarımız ırzına geçti tabirimi bağışlayın.Ben bazı okullarda umrelik sakallı arkadaşlar görüyorum ama bazı okullarda durum ciddi tutuluyor.Ben genel durumu merak ediyorum :) sizn okulunuzda durum nedir ?

Okulumda müdür vekili olarak görev yapmaktayım. Kendim mümkün olduğunca traş olarak okula gitmeye çalışıyorum, öğretmenlerimin bir kısmı düzenli sakal traşı oluyor ancak bir tanesi sizin tabirinizle "umrelik sakalla" okula geliyor. Ona da bugüne kadar "keser misin" demedim =)

bence umrelik sakalla umreye gidilmeli. bu kişisel düşüncem tabi. okula böyle gitmesin kimse diye bir sözüm yok. ama öğretmen memur değildir ülkeyi biçimlendiren bir klavuzdur. tek bir öğrenciye vereceği iyi ya da kötü yön ile ülkeyi hatta dünyayı değiştirebilir.
...

inikat' Alıntı:
bence umrelik sakalla umreye gidilmeli. bu kişisel düşüncem tabi. okula böyle gitmesin kimse diye bir sözüm yok. ama öğretmen memur değildir ülkeyi biçimlendiren bir klavuzdur. tek bir öğrenciye vereceği iyi ya da kötü yön ile ülkeyi hatta dünyayı değiştirebilir.
...

Hocam Size ne ? Öğretmen sakallı okula gelince derse girince çocuğa kötü örnek oluyor mu demek istediniz ?

Yahu sac sakal kilik kiyafet siz hala ordamisiniz ... hangi zihniyet olursa olsun sizce yapacak cooook isimiz yokmu. Umreye gidenin onune duran yok nasaya gidenin onune duran yok

Basligi acan kisi neyi hortlatmaya calisiyor anlamadim bu forumda bu olay defalarca tartisildi.bana ndtwork anlat donanim anlat kodlama anlat yeni program anlat paylas.
BU KONUYU ACINCA TREND TOPIC MI OLUYON HAYIRDIR

Bende yönetmeliğe göre tras oluyorum.
Müslüman olarak sakal bırakmak hakkımız olmalı.
Sünnete uygun giyilmeli ülkemizde.Kadın da keza müslüman kıyafeti giymeli. Gerisi bize zarar verir.

inikat' Alıntı:
...
Görevini yaptıktan ve öğrenciye vermesi gerekeni verdikten sonra ister hacı sakalıyla ister metalci saçıyla gelsin kime ne?Bu zamana kadar öğretmenler sakalsız saçsız okula geldi de bu insanlar sakal bırakmayı saç uzatmayıs nereden öğrendi?Demek ki neymiş her konuda öğretmen örnek alınmıyormuş.

hayrodemir' Alıntı:
Bende yönetmeliğe göre tras oluyorum.
Müslüman olarak sakal bırakmak hakkımız olmalı.
Sünnete uygun giyilmeli ülkemizde.Kadın da keza müslüman kıyafeti giymeli. Gerisi bize zarar verir.
Nedir hocam bu musluman kiyafeti.
Ayrica hristiyan yahudi ve ateist kiyafetleri nasil oluyor.

Şekilcilikle uğraşmayı ne zaman bırakacağız. Avrupanın bilgiyle uğraşıyor. Dünya bilgiyle. Ama müslüman bir ülkede sakal ve başörtü ile uğraşıyor. Ne kadar saçma. İşimize odaklanmak varken. Bu işlere enerji harcamak. Özgürlük size zarar vermiyorsa herkese lazım.

valla ben güzelce naturel sekil verdim sakallara öyle geliyorum benden başka 2-3 kişi daha var yaşasın jiletsiz dünya :++:

Sadece saç sakal kıl tüy değil, tümden bir serbeslik var.
Kimin ne yaptığı belli değil.
Hatta nöbetçi iken bakıyorum; okula giren çıkan, öğrenci mi öğretmen mi, okul dışından birimi, küçük mü büyükmü belli değil.
Sivil kıyafet işine karşıyım kardeşim böyle olacak ise!!!
Çivisi çıktı milli eğitimin. istisna okullar olabilir amma çevremde gördüklerim böyle.
Öğrenciler saldırıldı zorla hem kıyafet hem devamsızlık hem not işinde.
Öğretmenlerden de zaten salmış olanlar vardı, artık tümden bir saldım çayıra mevlam kayıra durumu var.
Nerdeyse tümden; "hayatı tesbih yapmışım sallıyormuşum amk." durumu var!!!

yolcuhan' Alıntı:
Hatta nöbetçi iken bakıyorum; okula giren çıkan, öğrenci mi öğretmen mi, okul dışından birimi, küçük mü büyükmü belli değil.
Çivisi çıktı milli eğitimin. istisna okullar olabilir amma çevremde gördüklerim böyle.
Öğretmenlerden de zaten salmış olanlar vardı, artık tümden bir saldım çayıra mevlam kayıra durumu var.

Hocam memnun değilsen istifa et

Türkiye, OECD'nin eğitim raporunda 41. sırada
Singapur
Hong Kong
Güney Kore
Japonya (ortaklaşa)
Tayvan (ortaklaşa)
Finlandiya
Estonya
İsviçre
Hollanda
Kanada
Polonya
Vietnam
Almanya
Avustralya
İrlanda
Belçika
Yeni Zelanda
Slovenya
Avusturya
İngiltere
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Fransa
Letonya
Norveç
Lüksemburg
İspanya
ABD (ortaklaşa)
İtalya (ortaklaşa)
Portekiz
Litvanya
Macaristan
İzlanda
Rusya
İsveç
Hırvatistan
Slovakya
Ukrayna
İsrail
Yunanistan
Türkiye
Sırbistan
Bulgaristan
Romanya
BAE
Kıbrıs
Tayland
Şili
Kazakistan
Ermenistan
İran
Malezya
Kosta Rika
Meksika
Uruguay
Karadağ
Bahreyh
Lübnan
Gürcistan
Brezilya
Ürdün
Arjantin
Arnavutluk
Tunus
Makedonya
Suudi Arabistan
Kolombiya
Katar
Endonezya
Botsvana
Peru
Umman
Fas
Honduras
Güney Afrika
Gana

Bende onu diyorum ya konuyu acan sahsiyet acmis gitmis.ne yapiyo acaba millet tartistikca konu bas siralarda gozuktukce fantazimi kuruyor.bizlerde aksam aksam daha muhim seyler varken uc noktalara ulasip birbirimizi yiyor tartisiyoruz.Adminler direk bu konuyu silmeliler bence

Yasaklar özgürlüklerin kötü kullanımından oluyor.Yaz tatillerinde bile sakal bırakmayan şimdi sakal bırakıyor .Ya tamam her gün olma 3-4 günde bir ol bu bile çok rahatlık ama yok sakal aylık-yıllık bırakacak ve biri çıkıp bırakın bunu diyecek gene eskisine döneceğiz.

delikatliyam' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:

beğenmiyorsan düzelt yerine beğenmiyorsan çek git tavrı. bana da size ne demişsiniz.

Öğretmen biraz değil tamamen sosyo kültürel ve sosyo ekonomik yapıyı da ele alarak eğitim öğretim yapar-yapmalıdır.
Görülüyor ki yapmıyor. Maaşını alıp ders anlatan memur ( kılıklı diyemiyorum kılığı memur kılığı değil zira memurların kılık kıyafet yönergesi açık ama durum böyle değil ) değildir.
Öyle olsa memur der öğretmen diye ayrıca bir tanımlama da yapmazlardı.

Eğer eğitim ve öğretim bir değilse ki artık ne yazık ki %90 değil, nasaya gidenin önüne taş koyan yok derler ama taş koyuluyor. kendi imkanları varsa nasaya gidiyor ( son iki yıllık haberleri tarayın anlarsınız ).

Sünnet ne demek iyi okumak araştırmak lazım. Peygamber efendimizin o tarihte giydiği şekli şemali değildir sünnet, neyi niye yaptığıyla alakalı sonuçtur o. Siz sebebe ve o görüntüye sahip olmak istemesinin manasına bakmazsanız yaptığınız sünnet değildir. Sakal da bırakmış, traş da olmuş. Traş olan da sünnet yapıyor sakal bırakan da. Eee sizin anlayışla hiç de öyle olmadı durum. Traş olup kısa saçla da sünnet yapılır. Niye illa uzun saç ve sakalla sünnet olsun. Ha öylesiyle gerekiyorsa ( işte bu noktada bahsettiğim mana anlam kazanıyor ) öyle sünnet olur.

Ayrıca size hitaben : Yıllardır traş olmak takım elbise giymek kıravat takmak mecburiydi ve belli ki siz beğenmiyormuşsunuz, niye istifa etmediniz!

Aynen oyle hocam. Millet egitimi bitirmis mesleki yeterliligini tamamlamis herkonuyu halletmis sakala kiyafete getirmis.
Hatta kimse ogretmenligi yapamiyorsan istifa et yeterliligin yoksa git kurs al kendini gelistir demiyorda yapilan uygulamayi begenmiyorsan istifani bas diyor :P
nedem cunku kimsenin derdi egitim degil aksine sekilcilik siyasi gorus bizden olmayan defolsun gitsin meselesi

delikatliyam' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:

Hocam bu lakırdınla ne kastettin bilemiyorum ama, şeriat zahire hükmeder, yani bu lakırdından anlaşılıyorki düşünce kapasiteniz belli.
şimdi baktım, "inikat" rumuzlu hocam güzelce cevap vermiş ama, benim de bir çift lafım var.
Hocamın dediği gibi, senelerdir 657 kılık kıyafet uygulaması vardı da niye memuriyeti seçtiniz, yada sonradan istifa etmediniz.
ayrıca istifa edip milli eğitimi sizin gibilerin eline mi bırakalım.
Sakal bırakmakla iş mi yapmış oluyonuz? Allah a yada kula yarar ne işin var onu söyle.
Şekilci olmamak lazım güzel, özgürlük olması lazım güzel, ama b..unu çıkarmamak lazım, onu diyorum.
Mesleki tecrübelerimizi paylaşalım, zümre olarak dertleşelim, birin yanına iki de biz ekleyelim diyorum, sen istifa et diyon.
Ne deyim, etme bulma dünyası.

Bende su an kirli sakalin bi tik ustu var. Sendikam yok zaten ohal de sendika yalan olur. Biraz dusunelim bakalim

hocam bende umrelik bırakmak istiyom ama kendimi bildim bileli sakalım seyrek. diyom acaba ektirsemmi biraz

yolcuhan' Alıntı:
delikatliyam' Alıntı:
yolcuhan' Alıntı:

Hocam bu lakırdınla ne kastettin bilemiyorum ama, şeriat zahire hükmeder, yani bu lakırdından anlaşılıyorki düşünce kapasiteniz belli.
şimdi baktım, "inikat" rumuzlu hocam güzelce cevap vermiş ama, benim de bir çift lafım var.
Hocamın dediği gibi, senelerdir 657 kılık kıyafet uygulaması vardı da niye memuriyeti seçtiniz, yada sonradan istifa etmediniz.
ayrıca istifa edip milli eğitimi sizin gibilerin eline mi bırakalım.
Sakal bırakmakla iş mi yapmış oluyonuz? Allah a yada kula yarar ne işin var onu söyle.
Şekilci olmamak lazım güzel, özgürlük olması lazım güzel, ama b..unu çıkarmamak lazım, onu diyorum.
Mesleki tecrübelerimizi paylaşalım, zümre olarak dertleşelim, birin yanına iki de biz ekleyelim diyorum, sen istifa et diyon.
Ne deyim, etme bulma dünyası.

Allah'a ya da kula yarar ne işin var onu söyle demek de ne demek kardeşim. Yazmayayım diyorum ama yeter artık be. Sakal bırakınca kendimi mutlu hissediyorum o kadar basit. Anladın mı? Eğer kul ya da Allah benim mutlu olmamı istemiyorsa bu onların sorunu. Ben nasıl mutlu hissediyorsam kendimi her kes beni öyle kabul edecek. Tövbe tövbe . Her işi dine imana bağlayıp her haltı yiyenlerden olmadık çok şükür.

Geri