evini taşıyanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mriza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mriza

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kısmetse yarın evimi taşıyacağım. daha önce hiç ev taşımadım, ev taşırken dikkat etmem gereken hususlar var mı? püf noktaaları var mı?

Eğer taşıma şirketi taşıyacaksa hiçbir şeyi kaldırma eğer taşıma şirketi taşımıyorsa taşıma şirketine ver onlar taşısın. Paraya kıy canına kıyma:) Herşeyi güzel bir şekilde kategori et yoksa aradığını bir ay sonra ancak bulursun. Kolay Gelsin.

taşıma şirketine vereceğim ama hanım tabakları toplamak kolilere koymak lazım diyor. taşıma şirketi yapmıyor mu bunu?

mriza' Alıntı:
taşıma şirketine vereceğim ama hanım tabakları toplamak kolilere koymak lazım diyor. taşıma şirketi yapmıyor mu bunu?
hocam önemli kırılacak eşyalarını kendin paketle

Taşıma şirketleri de farklı farklı sistemde. Bazıları taşeron kullananlar. Taşıyacak adam kamyoncu çıkıyor bazen. Halbuki sen sanıyorsun ki çatal kaşığa kadar paketleyecekler.
Birkaç arkadaş evini taşırken başımıza gelmişti çünkü. Alucra'dan Tekirdağ'a 2bin küsür alıyorlar ama dediğim gibi sadece nakliyeci. Elemanı bile olmuyor bazen oradan buradan adamlara taşıtıyor. Nakliye işinde firmayı çalışmasını iyice araştırın yoksa halılarınıza ayakkabıyla basılmasından tutun da dolaplarınızdaki eziklere kadar hazırlıksız yaklanırsınız.

mriza hocam evini kendin taşıyacaksın sanırım. Büyük jelatinler var şeffaf oluyorlar, nazik eşyalarını beyaz eşyanı sarabilirsin onlara. Ayrıca iz bırakmayan bantlar var. Kolibantı ayarında. Onlardan da kullanabilirsin. Eğer şehirler arası taşıyacaksan tabii hepsini yüklemen gerekiyor ama ilçe içinde kendin yükleyip indireceksen oda oda taşımanı tavsiye ederim. Nereye neyi koyacağını baştan hesaplayıp dolapları ona göre kurarsan işin kolaylaşır.

Mesajını gördükten sonra tekrar hatırlatmak ihtiyacı hissettim. Şirketi iyi araştır. Hangi şehirler arası olacak ve ne kadar istediler merak ettim?

Hocam ben de 1 haftaya kadar taşınacağım hazırlıklar başladı

* taşıma şirketi de olsa mutfak, tabak, çanak, özel eşyaları siz kolileyin.
* taşıma şirketiyle anlaşma önemli, mobilya eşyaları taşınırken pıt pıtlara sarın diye anlaşın yoksa çiziliyor
* kolilere para vermeyin büyük marketlere 1 gün önceden söyleyin bulursunuz
* bil, tv, elektronik eşyalarınızı ne olursa olsun siz taşıyın (3 yıl önce güzelim bilgisayarım yamuldu hala içimde:(
* ev aldıysanız hayırlı uğurlu olsun :)

Bende kısa süre içerisinde taşınacağım. Ev sahibiyle tartıştık. Kombi arızalandı. Ev sahibi hiç anlayıp dinlemeden sen yaptıracaksın dedi. Ukala ukala konuştu. Git büyüklerinden sor bakalım arıza durumunda kim öder masrafı dedi. Bende "eğer sormakla oluyorsa sen bir sor bakalım hiç bir problemi olmayan kiracının kirası her yıl artırılır mı? 2 ay sonra zam zamanı gelince artıracağın zaman kimseye sormayacaksın değil mi?" dedim. (Karşı komşum 350 tl' ye oturuyor, ben 535 tl' ye. 2 Ay sonra 570 olacaktı.) Doktor abimizin zoruna gitti. Kışa kadar çık dedi. Bende "Merak etme yaza bile kalmayacağım zaten" dedim:)

arkadaşlar öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Allah razı olsun.
ev aynı ilçe içinde hatta arada 2 km yok. ev aldık, kiradan kurtuluyoruz. taşıma şirketi çok tutulan bir şirket hep onun arabalarını görüyorum etrafta asansörle taşıyorlar eşyaları. yarın taşıyacağım diyorum ama daha konuşmadım şirketle inş başka işleri yoktur yarın için :) 3 aylık bir çocuğumuz var ondan pek eğilemedim bu konunun üzerine. anlaşırsam yazarım fiyatı.

Şirketin iyi seçilmesi lazım en önemlisi. Sigortalı taşımacılık diyorlar çoğu ama siz ellerinden sigortalı olduğuna dair bir belge almazsanız hiç bir hak iddia edemiyorsunuz. Bir de asansör olayı var. Bizim başımıza geldi asansörlü diye bir firma ile anlaştık ve konuşma sırasında asansörlü taşıma istediğimizi belirttik. Elemanlar bir geldi ne paketleme var ne asansör (2-3 battaniye getirmişler) . Biz ne olduğunu anlamadan eşyaları tutup tutup kamyona atmaya başladılar. Asansörlü diye anlaştık dedik, asansör isterseniz +150 dediler (3 sene önce). Hemen taşımayı durdurduk. Yeni taşınacağımız ev küçük diye arkadaşa göndereceğimiz koltuklar vardı. Onları yüklettik kamyona başımızdan savdık resmen eşkiyaları. O gün tekrar taşıma şirketi araştırdık taşınma işi sarktı. Hem fazla para ödedik, hem sinir olduk.
Bir de asansör olayında asansörün nasıl olduğu da önemli bazı evlere asansörün bahçe dışından falan uzatılması gerekiyor ama firmanın asansör daha basit oluyor. Gene aynı olay yaşanıyor. Başka yerden asansör kiralanıyor.Parası müşteriden alınıyor.

hocam şirketi iyi araştır. gerekirse 3-5 kuruş fazla ver ama düzgün bir şirkete taşıt. biz yaz ayında taşındık berbat bir şirkete düştük.cam masamı kırdılar, yatak başlığını kırdılar, bizi daha faza zarara uğrattılar.anlaşma esnasında eşyaları saracaz dediler taşıdıkları gün sarmak istemediler tabiki izin vermedik ama bir hayli yorulduk.taşındığımız gün şirket yüzünden resmen sinir krizleri geçirdik :verymad: size tavsiyem çok iyi kendini kanıtlamış olanları tercih edin. eşyaları biz kendimiz paketlemiştik. ama paketleyenlerde var.bizim bir arkadaş paketletme işinide anlaşmıştı fakat o da hiç memnun kalmamış. sabah erkenden eve doluşmuşlar ellerinde çöp poşetleri rastgele herşeyi içlerine atmışlar. o yüzden şirket önemli.kolay gelsin.

Hocam en çok dikkat etmen gereken şeylerden birisi ambalaj! mobilya, beyaz eşya ve çizilmesini istemediğin diğer eşyalarını mutlaka güzel bir şekilde ambalajlanacağına dair garanti iste. Taşıma esnasında işçilerin başından ayrılma.

hocam eşyaları siz toplayacaksınız deyin şirkete, ona göre fiyat versinler, önden anlaşmayınca fiyatı çok şişirebiliyorlar, eviniz hayırlı uğurlu olsun, ağız tadıyla oturun

bebekle taşınması çok zor oluyor. ben taşındığımda kızım 6 aylıktı çok zor oldu yerleşmek. ben şirkete vermiştim cam eşyalarıımı kendim paketledim gerisini onlara bıraktım. güzelde taşıdılar.

her sene taşınan biri olarak taşıtacağınız elemanları iyi seçin.herşeyi konuşun.sigortadan tutunda eşyaların sarılacağı malzemenin tipine kadar.pıt pıtlı poşetlere sardırın düz streçler var mutfakta kullandığımız.onların büyük ebatlılarına saradabiliyorlar.bi işe yaramaz onlar taşınırken yırrtılıyor.asla battaniyeye sardırmayın pis ve neydüü belirsiz olduğu için sonra mobilyalarınızdan 10 gün battaniye tüyü ayıklamak zorunda kalırsınız.ucuz etin suyu kara olur.Genelde cemat çevreniz varsa onların adamlarına taşıtın.temiz ve ahlaklı oluyorlar.Benim çaydanlığımı filan çalmışlardı ilk taşıtmamda.tecrübesizlik.hırsızlıklar olabiliyor eşyanızın başından ayrılmayın.kesinlikle asansörlü taşıtın.fiyatıda baştan konuşun.adamın kaşının gözünün oynadığını görseniz konuşurken hemen vazgeçin ona taşıtmayı.sahtekar tipler çoğu.bi de taşımaya kaç kişi geleceklerini mutlaka sorun.1 saatllik işinizi 10 saatte yapabilir aynı parayla

Geri