Evlilik kararı konusu...

Kodla Büyü
Bu evlilik kararı ne zor bişeymiş. Bugüne kadar hep düşüncem şuydu eğer kaderimdeki kişi karşıma çıkarsa bir şekilde içine doğar bu evleneceğin kişi diye olur diyordum. Valla bu yaşıma kadar böyle birşey olmadı. Şimdi biri var ama ben bu duygular içinde değilim. Çok kararsızım ailem ve çevremdekiler bu kişinin uygun olduğunu söyleyip duruyor ama ben bunu göremiyorum aksi gibi yok diyip bitiremiyorum da. Bahaneler üretiyorum şu bu diye çok güzel ikna ediyor ama bilmiyorum işte. Bu kararsızlık içinde evlilik kararı nasıl verilir bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun.
Samimi duygularla yazdım siz de samimi olursanız sevinirim.

bence hiçbir şey hissetmiyorsan evlenme. mantık evliliği yapmak için yaşın gençtir diye düşünüyorum..

kararsız durumlarda Önce istişare sonra istihare..
istişare aile büyükleri ve güvenilir kişilerle yapılır. istihareyi de internetten araştırabilirsiniz.

Hocam belli ki aşık değilsiniz eğer olsaydınız doğru kişi ya da yanlış kişi diye düşünmez nikah masasında soluğu alırdınız ki sevgiliniz de evliliğe sıcak bakarken.Aşk şartmı değil bence.Aşk 3-5 ay sonra biten bir heyecan ama sevgi şart.Belli ki sizde bir şeyler hissediyorsunuz ama evlilik için ya yeterli bulmuyorsunuz ya da sevgilinizin evlilikten beklentilerinizi karşılamayacağını düşünüyorsunuz.Bence önce oturup düşünün hocam ben nasıl bir eş nasıl bir evlilik istiyorum...Bu hayallerde sevgilinize yer var mı??

bötelisedef' Alıntı:
Şimdi biri var ama ben bu duygular içinde değilim.

Hocam Karar belli neden düşünüyorsunuzki

ve ilk yorum yapan arkadaşın dediğide doğru burada forumda yazılanalara göre karar vermeniz doğru değil.

bence kesinlikle evlenmelisin sen bu kararsızlıkla başkası ile evlenemezsin...bu firsati kacirma bence...

meyil yeterliyse akıt gitsin :)
ama gördüğüm kadarıyla meyil az , evlenirsen hayatın boyunca tırmanırsın...

Bence onu tanıyan yakın cevre onay veriyorsa yüz yüze görüşün eğer duygusal olarak birazda meyilliyseniz olur

bötelisedef' Alıntı:
Bu evlilik kararı ne zor bişeymiş. Bugüne kadar hep düşüncem şuydu eğer kaderimdeki kişi karşıma çıkarsa bir şekilde içine doğar bu evleneceğin kişi diye olur diyordum. Valla bu yaşıma kadar böyle birşey olmadı. Şimdi biri var ama ben bu duygular içinde değilim. Çok kararsızım ailem ve çevremdekiler bu kişinin uygun olduğunu söyleyip duruyor ama ben bunu göremiyorum aksi gibi yok diyip bitiremiyorum da. Bahaneler üretiyorum şu bu diye çok güzel ikna ediyor ama bilmiyorum işte. Bu kararsızlık içinde evlilik kararı nasıl verilir bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun.
Samimi duygularla yazdım siz de samimi olursanız sevinirim.

Sayın öğretmenim, endişelerinizde sonuna kadar haklısınız..sizi anlıyorum..:)

Eş adayları birbirinin dengi olmalı. Doğada her şeyin denge içerisinde varolduğunu hatırlayın.

En önemlisi ruh yakınlığı ve karekter uyumu..

Birbirinizi tamamlayan karekter özelliklerine sahip olup-olmadığınız araştırın/gözlemleyin.

Şunu her zaman hatırlayınız: Tanışma ve flört aşamasında kadın da erkekte başarabildiği maksimum seviyede
karşı tarafa güzel, nezaketli, anlayışlı görünmeye çalışır...pozitif bir imaj çizme gayreti içinde olurlar...Çiçek açmış, yapraklanmış bir ağaç gibi... görkemli ve güzel... SÜREÇ evlilikle neticelendiğinde ise çiçekler ve yapraklar dökülür,
gerçekler görünür...

En önemlisi ruh yakınlığı ve karekter uyumu..

mesela :
Biri maceracı, diğeri evcimen ve sakin karekterli, iki kişi birbirinden hoşlansa, cinsel cazibe etkisiyle evlilik kararı verse, en fazla 3 ay sonra fırtınaların kopacağına emin olabilirsiniz.

Müstakbel EŞ 'inizle :
Ruh ve karekter uyumu yoksa yaşamınız; sorundur, hayal kırıklığıdır, çatışmadır.
Ruh ve karekter uyumu varsa; bu kişiyle varlıkta da yoklukta da, hastalıkta da sağlıktada mutlu olursunuz.

Şöyle de düşünebilirsiniz :) :

Ekli dosyalar

• evllenmeye_deger.jpg
    evllenmeye_deger.jpg
    36.9 KB · Görüntüleme: 363
Geri