Evlilik, mobilya ve beyaz eşya işleri?

Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Özellikle tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var.
Evlenirken ilk olarak kiraya çıkıyoruz. Ev sahibi değiliz.
Eşya konusunda halen net bir karar verebilmiş değiliz.

En iyisi mi, en hesaplısı mı..vs? Bosch, arçelik, samsung...vs
Mobilyada Bellona var, mondi var, merinos...vs

Bu konularda biraz fikir paylaşabilir misiniz?

Nakit durumum yok. Araba aldım.
Çift maaş olarak çalışıyoruz. Ek dersimiz yok.

Geçen sene seninle aynı durumdaydım. Cebimden nakit para çıkmadan her şeyi kredi kartına 10 taksit yaparak evlendim :)
Beyaz eşyları bosch aldım (siemens-bosch aynı fabrikada üretiliyor) Arçelik iyi değil diyorlar.
Mobilyaları İstikbal Mondi karışık aldım. Mondilerde sorun çıktı ama İstikballerde şimdilik sıkıntı yok.
Genelde 1 sene içinde borçlar biter bitmez ev alma telaşı başlar. Onun için bence kalitesiz mallara para verip çöpe atma derim.

kiraciysaniz eger oturma odasi salon tek kullanin biz oyle yapiyoruz hem temizlemesi kolay hem de bi odanin esyasindan kurtulmus oluyorsunuz.
beyaz esya bence kesinlikle bosch koltuk takiminida istikbalden almistik. bayan olarak tavsiye edebilecegim koltuklarda kesinlikle microfiber kumas alin su silinebilenlerden cok rahat edersiniz. yatak odasini da enza dan almistik. esyalari biz de taksitle aldik 10 ayda bitiyor tum taksitler. bi de icinize sinen esyalari aceleye getirmeden yavas yavas alin cok begendiyseniz paradan fedakarlik edin cunku evliliklte ilk seneler cok guzel oluyor hele bi de tum evi icinize sine sine aldiysaniz daha huzurlu oluyorsunuz.

yakın zamanda ev alma planınız yada bütçeniz varmı?
5 yıl içinde ev almayı düşünmüyorsanız tüm beyaz eşyalar ortalama ömrünü şimdiki evinizde dolduracak demektir. o yüzden kesinlikle şimdi ucuz alayım kendi evine kalitelisini alın diye düşünmeyin. kesinlikle kullanmak için en iyisin alın.

Geri