Evrensel İmaj Yedekleri (Paylaşım)

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
image-dvd-ve-cd-image-programlari-f103/clonzilla-imaj-yedeklerim-t149571.html

Merhaba arkadaşlar daha önce WinXP, Win7, Win8 içeren multiboot clonezilla evrensel imajlarını fatih-etkilesimli-tahta-f279/evrensel-imaj-yedekleri-format-derdine-son-t136339.html başlığınan paylaşmıştım, bu başlıktaki WinXP ve Win8 imajları sorunsuz çalışmaktaydı ancak Win7 imajından sonra çözünürlük sorunu yaşanmakta ve ekranı yanlardan baskılayarak küçültmekteydi, ekran çözünürlüğünü 1366x768 yapıp yeniden başlatsanız dahi ayarı kaydetmeyip yeniden ekranı yanlardan baskılayıp küçülterek açılıyordu, bu yüzden Win7 imajını tekrar aldım ve birkaç bilgisayarda denemelerini yaptım ekran daraltma sorunu çözüldü, imajdan sonra ekranı yine daraltıyor ancak çözünürlüğü 1366x768 yapıp yeniden başlatınca düzeliyor, vel hasıl şimdiki yeni Win7 yedeğimiz düzgün çalışıyor, sizde denemelerinizi yazarsınız.

1. Sadece Win7 Evrensel imajını içerir ve en az 80 GB harddisklere yüklenebilir : https://yadi.sk/d/uDdNLGGBfv6P9
2. Sadece Win7 Evrensel imajını içerir ve en az 30 GB harddisklere yüklenebilir : https://yadi.sk/d/ICtePR84fwAHS
3. WinXP, Win7, Win8 içeren Multiboot Evrensel imajları : https://yadi.sk/d/4tyjnapbd6Cws
4. Akıllı Tahta 1. Faz imaj yedeği : https://yadi.sk/d/6zF7H9nVd5cSM

Not1 : 3. maddedeki multibbot imaj yedeklerindeki win7 imajı sorunludur(WinXP ve Win8 imajları sorunsuz çalışıyor ), multiboot imajındaki Win7 imajı yerine yerine 1. ve 2. maddede paylaştığım yeni Win7 yedeklerini kullanınız. Ayrıyetten 3. maddedeki Multiboot imajında yanlışlıkla partimag dosyası flash ana dizininde oluşturulmuştur, bu dosyanın flash belleğin ana dizininde home klasörü oluşturulduktan sonra home klasörüne taşınması gerekmektedir
2014-11-09-02-img isimli yedek win8 dosyalarını içerir
2014-11-08-21-img isimli yedek win7 dosyalarını içerir
2014-11-09-00-img isimli yedek winxp dosyalarını içerir

Not2 : 1. maddedeki 80GB lık evrenselwin7 imajı tek kullanılacaksa syslinux.cfg dosyası aşağıdaki dosya ile değiştirilmelidir

Partlar indirildikten sonraki işlemler :

1. paylaştığım herhangi bir yedeğin partları flash belleğe ana dizine çıkarılacak

2.

***Dikkat***
Kullanımınıza göre syslinux klasörü içerisindeki syslinux.cfg dosyası ve home/partimag içerisindeki yedeklerin ismleri düzenlenmelidir. bununla ilgili sorununuzu yazarsanız yardımcı olurum, ayrıca buraya bu konu ile ilgili bir video ekleyeceğim(eklendi). https://youtu.be/oC0Aob4DwSo

3. komut istemi yönetici olarak çalıştırılacak
4. komut satırı şu şekildedir " C:\Users\Ali>_ " komut satırına sırası ile aşağıdaki komutlar girilecek
5. cd.. enter
6. cd.. enter
7. komut satırı şu hale gelecek C:\>
8. komut istemcisi küçültülecek bilgisayarımdan flash bellek sürücüsünün ismine bakılacak(ben f olarak farzediyorum)
9. f: yazıp enter
10. cd utils enter
11. cd win32 enter
12. makeboot yazıp entere basıyoruz
13. bir uyarı çıkıyor tekrar enter yapıp komut istemini kapatıyoruz

flash boot edildi kullanmaya hazır.

14. Biostan ayarlarını yaparak bilgisayarın açılışı sırasında flashımızı okutuyoruz, clonezilla eranı geliyor "EVRENSEL WİNDOWS 7 8OGB YUKLE" YAZISINI SEÇİP Entere basıyoruz.
16. siyah ekranda beyaz yazılar akacak ardından yakalşık 20 sn sonra 2 kere soru soracak y/n seçenekleri sunuyor iki soruyada y yazıp enter tuşuna basarak imajı başlatıyoruz.

Evrensel İmajların Genel özellikleri :

imajı attıktan sonra tüm driverler kendiliğinden kurulacaktır, sizin sadece yazıcı, tarayıcı vb ek donanımları yüklemeniz gerekiyor, Bilgisayar Administrator hesabında açılmaktadır, isteyenler administrator hesabını pasif yapabilirler.
imajlarda office 2007, silverliğht, adobe reader, flash player, java, winrar, vlc player, firefox, chrome vb. kuruludur

Antivirüs Evrensel imajın kurulumunu engellediği için çıkarılmıştır

Evrensel imajlar ile ilgili, İmaj Sonrası işlemler :

Disk yönetiminden(Bilgisayarıma sağ tıkla-Yönet-Disk yönetimi) C için ayrılan bölümün haricindeki bölümü yapılandırarak Yereldisk D yi oluşturunuz.

Ekli dosyalar

bu imajı(80GB Evrenselwin7 ve 30GB Evrenselwin7) diğer winXP ve win8 imajlarının içine ekleyerek multiboot imaj oluşturmak yada, eski multiboot imajdan winxp yada win8 i ayırmak isterseniz; syslinux.cfg ve home/partimage klasörünün içerisindeki yedeklerin isimlerinde değişiklik yapmanız gerekecektir, yukarıda videoda anlatmaya çalıştım, yinede yapamazsanız sorununuzu yazarsanız yardımcı olurum.

hocam bir ara vaktiniz olursa multiboot imaja sorunsuz win7 yi eklerseniz çok makbule geçerdi.
paylaşım için teşekkürler :+1:

Harikasın hocam müsait bi zamanda indirip deneyelim..
Ellerine sağlık teşekkürler... :alkis:

svbarut' Alıntı:
hocam bir ara vaktiniz olursa multiboot imaja sorunsuz win7 yi eklerseniz çok makbule geçerdi.
paylaşım için teşekkürler :+1:
şu an harddiski 30 gb ve 80 gb olarak ayarlayan iki adet win7 imajı paylaştım, ikiside sorunsuz.

serkan42' Alıntı:
hocam çok karışık gibi geldi ama deneyeyim bir
dışarıdan karışık görünebilir, ama işin içine girdikçe çok basit ve pratik bir hal alacak, biraz açıklamaya çalışayım:
indirdiğiniz yedeklerden(win7 30 gb, win7 80 gb yada winxp-win7-win8 multiboot) herhangi birini flash belleğin ana dizinine atıyorsunuz, flaşı boot hale getiriyorsunuz, bundan sonra yapacağınız tek şey hangi imaj yedeğini flaşa dahil etmek istiyorsanız onu eklemek ve hangisini çıkarmak istiyorsanız onu çıkarmak,

imaj ekleme ve çıkarma işleminide basitçe anlatayım:
herhangi bir bilgisayarın yedeğini clonezilla ile alıyorsunuz bu yedeği flaşa home/partimag içine kopyalıyorsunuz ve syslinux.cfg dosyasını not defteri ile açıp düzenliyorsunuz, sys Linux dosyasını nasıl düzenleyeceğinizide ilk mesajımda video ile gösterdim.

yine takıldığınız yer olursa yardımcı olurum. :)

Not: 1. faz akıllı tahta imajınıda başka bir başlıkta(fatih-etkilesimli-tahta-f279/akilli-tahta-imaj-da-sikinti-yasayanlar-buraya-t133772.html) paylaşmıştım imaj yedeklerine onuda dahil edebilirsiniz(benim 64 gb flaşım var, evrensel xp, evrensel win7, evrensel win8 ve akıllı tahta imajlarım tek flaş ta hangisini yüklemek istiyorsam onu seçip y tuşuna basarak imajı başlatıyorum)

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    95.1 KB · Görüntüleme: 1,511
evet, ama labtaki bilgisayarlarınız exper ise çift işletim sistemli bir yedeğim var tüm programlar dyned, scratch small basic vs hepsi kurulu, xp ve hafif win 7 yüklü

vestel bilgisayarlarım çok fazla programı kaldırmayacak gibiler, hafif win7 den kastınız az program mı var?

Re: Evrensel İmaj Yedekleri (Paylaşım)
evet, ama labtaki bilgisayarlarınız exper ise çift işletim sistemli bir yedeğim var tüm programlar dyned, scratch small basic vs hepsi kurulu, xp ve hafif win 7 yüklü
acaba rica etsem bu imajları alabilir miyiz hocam ? benim labdaki bilgisayarlar exper .

bt^' Alıntı:
vestel bilgisayarlarım çok fazla programı kaldırmayacak gibiler, hafif win7 den kastınız az program mı var?
ramdan kısmak için bazı özellikler kullanılmaz hale getirilmiş, 512 ram ile çalışabiliyor, yinede xp kadar rahat değil hafif kasıyor ama idare eder.

honder' Alıntı:
Re: Evrensel İmaj Yedekleri (Paylaşım)
acaba rica etsem bu imajları alabilir miyiz hocam ? benim labdaki bilgisayarlar exper .
olur ama biraz uzun sürer sadece haftasonları yükleme yapabilirim.

hastasıyız dede' Alıntı:
bt^' Alıntı:
ramdan kısmak için bazı özellikler kullanılmaz hale getirilmiş, 512 ram ile çalışabiliyor, yinede xp kadar rahat değil hafif kasıyor ama idare eder.

çok sağolun, xp yi de idare eder şekilde kullanıyoruz ama maksat biraz daha yeni bir işletim sistemi kullanmaları bir denemek istiyorum win7 yi. uygun olduğunuzda yükleyebilirseniz çok seviniriz :)

Durum
Konu kilitlenmiştir.
Geri