Excel konusunda yardım

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
02.02.2024 şeklinde tarih olan bir sütunum var, bunları gün ay yıl şeklinde sütunlara ayırmam lazım ayırıyorum, sonra ayrı ayrı sıralama yapmam lazım ama biçim olrak hala tarih göründükleri için yapamıyorum.
Normalde kopyalayıp özel yapıştırla değerleri dediğimde olması lazım değil mi?
Hücreleri biçimlendirden sayı yaparsam 265478 gibi bir sayı yapıyor, kopyala özel yapıştır değerleri dersem tüm tarih olarak alıyor, 01, 05 vs sayı olarak kalmasını nasıl sağlayabilirim

Excelde metneçevir formülü var hocam. Kullanımına bi bakın muhtemelen bu formül çözer.

=gün(Hücre Adı)
=Ay(Hücre Adı)
=Yıl(Hücre Adı)

ay gün ve yıl ı ayrı ayrı çekebilirsiniz. belki iş görür :)

Bir şey daha sorsam belli bir gün geldiğinde belli bir fotoğrafı yada videoyu bilgisayardan otomatikman nasıl gösteririm? Bugün şu oynasın şu gün şu şeklinde

Bilgisayarın istediğin tarih ve saatte bir resmi açmasını sağlamak için bir zamanlayıcı veya görev yöneticisi kullanabilirsin. İşte adım adım nasıl yapabileceğin:

Windows için​

1. Görev Zamanlayıcı'yı Aç:
    • Başlat menüsüne tıkla ve "Görev Zamanlayıcı" yazıp aç.
  2. Yeni Görev Oluştur:
    • Sağ taraftaki "Görev Oluştur" seçeneğine tıkla.
  3. Genel Sekmesi:
    • Göreve bir isim ver (örneğin, "Resmi Aç").
  4. Tetikleyiciler Sekmesi:
    • "Yeni"ye tıkla ve istediğin tarih ve saati ayarla.
    • Eğer bilgisayar kapalıysa, "Bilgisayar açıldığında" seçeneğini de ekleyebilirsin.
  5. Eylemler Sekmesi:
    • "Yeni"ye tıkla.
    • Eylem olarak "Program çalıştır" seçeneğini seç.
    • Açmak istediğin resmin tam yolunu yaz (örneğin, C:\Kullanıcılar\Adınız\Resimler\resim.jpg).
  6. Koşullar Sekmesi:
    • İstersen "Bilgisayarın şebeke bağlantısı varsa" veya "Güç kaynağı AC olduğunda" gibi seçenekleri ayarlayabilirsin.
  7. Ayarlar Sekmesi:
    • "Görevi başlatma" kısmında "Görevi yalnızca bilgisayar açıkken çalıştır" seçeneğini işaretleyebilirsin.
  8. Tamamla:
    • Tüm ayarları kontrol ettikten sonra "Tamam" butonuna tıkla.
Kaynak: ChatGPT

Geri