excel makrolar pasif??

Kodla Büyü

kct06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar
excel de ufak bir makro yazmak istadim fakat excel 2007 makrolar hep pasif durumda. neden olabilir acaba?

buldumm

kimse sağolsun yardım etmedi ama ben yine de nasıl yapıldığını paylaşayım. :!:

belki yararlanmak isteyen olur.

http://social.microsoft.com/Forums/tr-T ... m=officetr adresinden Alıntıdır:

Denetim masası \ Programlar ve Özellikler altında Office uygulamalarını bulup Değiştir'e tıklayın,
Özellik ekle veya kaldır'ı seçin,
Burada Office Paylaşılan Özellikler grubunun yanındaki +'ya tıklayın,
Buradan Visual Basic for Applications'ı yükleyin.

Yanıt Olarak İşaretleyen Burak ORDUMicrosoft contingent staff, Moderator

kct06 hocam sitem etmeyin. Demek ki bilen yokmuş forumda ya da bilenler sizin mesajı görmemiş. 8)

Ama paylaşımınız için teşekkürler. :alkis:

bakan bile o kadar az olmuş ki... :( belki de dediğiniz gibidir
kendin pişir kendi ye misali benimki
hatta imzanızda da yazmışsınız Herkes kendi işini yapacak diye. ben onlardanırım sanırım :puhaha:
yorumunuz için teşekkürler :)

Sayın hocam, bahsettiğiniz bileşen normalde kurulum sırasında varsayılan olarak seçilidir. Yani ofisi kurduğunuzda VBA bileşeni de kurulur. Bu nedenle neredeyse kimsenin bu problemi yaşamasına imkan yok. Sanırım bir nedenden sizin ofis kurulumu sırasında bu bileşen seçilmemiş hale gelmiş.
Bakan sayısının azlığı da Excel + Makro ifadeleri çoğu arkadaşımız için korkutucu. Bakmayın forumda yüzlerce bilişim öğretmeni var ama pek azı excel ile ilgili geniş bilgiye sahip. Bu nedenle de excel ile ilgili konular pek rağbet görmüyor.

yakuphan hocam ben de farkettim word ve excel sorunlara bakan çok az diye. bunları herhalde çok basit görüyorlar da ondan bakmıyorlar diye düşünüyordum :D
ben de katılımsız bir office programı vardı ordan kurdum ondan belki de öyle oldu.
iyi bir office cd si edinmem lazım.
bilgilendirme için teşekkürler..

Geri