exdper bilgisayarlar ve format sorunu

Kodla Büyü

realforever

Seçkin Üye
Seçkin Üye
iyi günler arkadaşlar yeni atadığım okulda xp yüklü exper leader bilgisayarlar var.kurtarma dvdleri olmadığından bilgisayarlara format atmak istedim.çoğuna format attım ama bir kaç tanesine boot olmadığı için atamadım.xp cd sini takıyorum ama bir türlü format menüsü gelmiyor.boot ayarlarına girdim öok farklı geldi anlayamadım..yardım edebilirmsiniz acaba

hocam bugün sabahtan beri 15 defa reset atmışımdır...boot ayarlarını nasıl yapacam bilmiyorum:((

mylife_ista' Alıntı:
hocam harddisk bağlantılarını kontrol ettin mi yada jumper ayarları bence bir bak derim..
hocam 15 bilgisayarlık labta 7 tane bilgisayra format atamadım bir türlü boot olmuyor.diğer bilgisayarlardaki bios ayalraının aynısını yapıyorum ama bir türlü olmuyor yaa:(( bir tane bilgisayarda hdd nin jumperları ile oynadım ama düzelmedi nasıl format atacam:(

hocam cd'den başlatıyor musun, bios'tan ayarladınız mı?
bir de klavye çalışıyor mu? eğer klavye usb ise usb açılışta kapalı olabilir.

ben bunu denedim hocam experde güzelce yüklendi açtığımda ürün anahtarı istedi,bende yeni windows kurdum crackledim image aldım, hepsi korsan yüklü verdikleri cdde meymelet yok

hocam bios tan Boot Squance bölümünden Native olan kısmı değiştirip Compatiple yapacaksın daha sonra boot ayarlarını CD DVD 1. seçenek olarak seç kaydet çık yeniden başlayınca direkt CD den başlayacaktır.

Geri