exe dosyalarının çalışmasını İSTEMİYORUM

Kodla Büyü

Fulya0108

Aktif Üye
arkadaşlar burda ve diğer forumlarda da arattım da tam anlamıyla benim istediğim engelleme olayını bulamadım. öğretmenler odası bilgisayarına yeni format atmıştım ama bazı her şeyi bildiğini sanan hocalar kafalarına göre olur olmadık sitelerden program falan yükleyip virüs bulaştırmışlar. bu anlamda şu exe dosyalarının çalışmasını engellemek istiyorum ama admin hesabıydı guest hesabıydı falan değil direk tek oturumda exeler çalışmasın. mümkün müdür, nasıl? şimdiden teşekkürler.

niye kafanı ağrıtıyorsun linux mint yükle tamam sanki öğretmenler odasındaki internette ne yapıyor hocalar haber okuyup faceye girmekten başka sana iş de çıkmaz hemi pc de bozulmaz virüs derdin olmaz.

senin dedigin olay sen admin olarak açaçaksın oturumu ikinci oturum şiresiz olacak yönetici olmayacak ama sonra ona kısıtlama koyacaksın aynı akıllı tahtalar gibi sonra hocalar birşey yükleyecek olacak hoccam şifresi ne nasıl yükleceğiz diye kafanı ağrıtacaklar bunu da düşünmek lazım illa programa gerek yok yani

deep freze kesin çözüm oluyor. sıkıntı gördüğüm an " hocam kapat aç düzelir" diyorum olay bitiyor.

Fulya0108' Alıntı:
arkadaşlar burda ve diğer forumlarda da arattım da tam anlamıyla benim istediğim engelleme olayını bulamadım. öğretmenler odası bilgisayarına yeni format atmıştım ama bazı her şeyi bildiğini sanan hocalar kafalarına göre olur olmadık sitelerden program falan yükleyip virüs bulaştırmışlar. bu anlamda şu exe dosyalarının çalışmasını engellemek istiyorum ama admin hesabıydı guest hesabıydı falan değil direk tek oturumda exeler çalışmasın. mümkün müdür, nasıl? şimdiden teşekkürler.
en rahatı hocam tertemizken acronisle imajı al koy bir kenara..bozdular mı 5 dk da geri yükle...ne antivirüs kur ne de başka birşey...ben çok rahatım...tüm idare,memur, ve lab acronisli...sistem uctumu 5 dk sı var...

ille de exe engellicem diyorsan, user control 2013 programını kur

tüm exeleri engelleme olayı zor. çünkü bilgisayarın çalışması için gerekli exe ler var. yani bilgisayar açılmaz.
ama denetim masası -> yönetimsel araçlar -> yerel güvenlik ilkesi ayarlarından isteğin uygulamaları seçip kapatabilirsin.

Ebeveyn denetimleri bu işi yapıyor. Araştırınız. Farklı oturum açmam diyorsanız da NS Protect ile yapılabiliyor.

deep freeze kurdum çok kasıyor diye şikayet ettiler kaldırdım sonra da bu hale geldi. evet en iyi çözüm image almak gibi görünüyor sanırım. çalışan exeleri değil de kurulum esnasında çalıştırmayı engelleyen bir şey var mıdır diye düşündüm. çok teşekkür ederim herkese.

ebeveyn denetimleri kullanıyorum. 2 oturum var. bir tanesi öğretmenler odası oda sınırlı zaten kurmak isteyen hoca olduğunda da şifre sorduklarında hocam gerekli programlar var yüklemenize gerek yok diyorum.

faronics anti-executable >> deep freeze firmasının bir ürünü. lab'a kurdum var olan bilgisayardaki kurulu programlar dışında herhangi bir program çalıştırmıyor. program kurmak için şifre soruyor şifre yoksa kurdurmuyor.

Tum exe dosyalarini engellemek istemiyorum hocam. Program kurmasinlar istiyorum deep freeze olmadan. Tesekkurler herkese. Ne yapacagima karar verdim.

Fulya0108' Alıntı:
Tum exe dosyalarini engellemek istemiyorum hocam. Program kurmasinlar istiyorum deep freeze olmadan. Tesekkurler herkese. Ne yapacagima karar verdim.
bizle de paylaşsan nasıl olur

Geri