exper bilgisayar görüntü sorunu no signal detected

Kodla Büyü

alperdemir

Site Gezgini
arkadaşlar ubak ın okullara gönderdiği exper bilgisayarlardan bazılarında görüntü sorunu var no signal detected uyarısı veriyor ve görüntü hiç gelmiyor.ayrıca bilgisayarın power düğme ışığı da yanmıyor, bilgisayarı power düğmesinden açamıyorum güç kablosunu fişe takar takmaz kendilğinden güç kaynağı fanı ve işlemci fanı çalışmaya başlıyor.bu sorunu nasıl çözebilirim

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum onlarca bilgisayar daha doğru düzgü kullanılmadan arızalanmış bu sorunu nasıl çözebilirim

monitörün kasa ile bağlantısına bak belki kablo tam girmemiştir.

eger bilgisayar hiç açmıyorsa güç düğmesine biraz fazla süre ile biraz daha sert bas .

ram'ı çıkar.ayak kısmını yani sokete giren yerinini güzelce bi temizle.silgi ile temizlemeni öneririm.karakalem silgisini al ramın ayak kısmı ile silgiyi biç.sonra tak yerine.çalışacaktır.

arkadaylar ram ı temizledim tek tek denedim yine olmadı silgiyle yine denerim.ayrıca bilgisayar pgwer düğmesinden açılmıyor power düğmesinin ışığı da yanmıyor fişi kasaya takar takmaz fanlar çalışmaya başlıyor ama ne power düğmesinde ışık ne de monitörde görüntü yok

arkadaşım power'ın Anakarta bağlanan kısmını çıkar 15- 20 saniye bekle ayrıca elektrik fişini de çek 1 dak bekle tak tekrar sıkıntısız bir biçimde açılır

hocam power kablosundan olabilir. sağlam bi power kablosuyla denermisiniz. bende de bazen oluyor. power kabloları ince. çok kotü kablo kullanmışlar.

Ayne sırun bendede vardı. Denemediğim şey kalmadı meğer anakartım yanmış. Ubakın o gönderdiği bilgisayarların ana kartları problemli sanırsam. Bazen durduk tere arıza çıkarabiliyor.

Bu sorunu bugün yaşadım.Bilgisayar açılış tuşunda açılmıyor güç kablosunu takınca açılmaya başllıyor sonrada ekranda no signal detected hatası.Ekranları, kabloları,ram herşeyi değiştirip kullandım yinede olmadı.Neyse cd gördü bir an format atmaya çalıştım defalarca hep yarıda kaldı.En son format attım bitti derken idare odasına götürdüm bu sefer hiç açılmadı.Hasta etti beni bu bilgisayar.En sonunda olmadı yapamadım dedim.Başka okula gitmiştim bu bilgisayar için.Bu sıkıntıyı yaşayan ve çözen hocalarım ne yapılabilir

hocam anakart yanmıştır...defalarca başıma geldi...elektrik dengesi olmayan yerlerde exper bilgisayarların kaçınılmaz sonudur...

alperdemir' Alıntı:
arkadaşlar ubak ın okullara gönderdiği exper bilgisayarlardan bazılarında görüntü sorunu var no signal detected uyarısı veriyor ve görüntü hiç gelmiyor.ayrıca bilgisayarın power düğme ışığı da yanmıyor, bilgisayarı power düğmesinden açamıyorum güç kablosunu fişe takar takmaz kendilğinden güç kaynağı fanı ve işlemci fanı çalışmaya başlıyor.bu sorunu nasıl çözebilirim
hocam bu bilgisayarların genel sıkıntısı hepsinde genelde aynı sorun oluyor...powerları adi... onun için powerını değiştir sorun klamaz

Bakalım bir daha bakmamı isterlerse gider powerını değiştiririm.Bakalım artık.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

bugÜN aynı sorunu bende yaşadım. 2008 de gelmiş ve hiç kullanılmamış. pc leri yeni kurduğum lab a taşıdım ve bugün 5 tanesini taktım 3ü no signal hatası verdi. yarın hepsini deneyeceğim bakalım ne kadarı çalışacak. bu sorunla karşılaşıp çözen varsa hayrına bi akıl versin.

Anakart dan kaynaklanıyor problem. Bende de birçok kez oldu. Vestele sayıp duruyoruz ama exper Vestelden de beter. Promegalar DAŞ gibiydi 5senelikken

Bu sorunla 4 aydır uğraşıyorum ve kesin değil ama kendime göre bir çözüm bulmuştum.. Okulda 16 bilgisayar var ve 8 i kullanılıyor.. Bozulan her bilgisayarın Powerini diğer kullanılmayan biriyle değiştiriyordum ama deniz bitti :( bugün 8 bilgisayarın poweride sökülmüş oldu ve aynı arıza başka bir bilgisayarda da oldu.. :(
Peki şimdi ne yapacağız neden bu Powerler hep yanıyor.. :(

Çürük bilgisayarları bize kakalamışlar. 3 senedir aynı okulda ogretmenim. 1 hafta içinde 2 tane daha gitti powerden. Toplam 9 yada 10 tane bilgisayar kullanılamaz durumda. Yarın ilk iş power istemek. 3 senedır 5 kurus istemedim.

Geri