Exper Bilgisayar Laboratuarındaki Bilgisayarlar :?

Kodla Büyü

şeyma

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulumuzdaki bilgisayar laboratuarındaki bilgisayarlara virüs bulaşmış. ondan dolayı İnternet bağlantımız kopuyodu. Ben de bilgisayarları toptan formatlayıp C ye de D ye de deepfreeze kuracaktım. İlk dört bilgisayarı formatlayım dedim herşey birbirine girdi. birinci Bilgisayarda sorunsuz yükledim. 2.ci, 3. ve 4. de sorun çıktı. Birinde Dyned yüklenmedi birinde deepfreeze açınca donmaya başladı filan, ben de birinci bilgisayardan imaj alıyım, imajı kuruyum dedim. Bilgisayarlarda Cd writer vardı ben de onun için acronis ile başlangıç Cdsi oluşturdum. Bi flash diske de bilgisarın yedeğini aldım. 2,3 ve 4. bilgisayara kurmaya çalıştım. Kuruldu ama deepfreeze i görmedi. Deep Freeze Sonra da kurulmadı. Daha sonra en baştan kurulum yapıyım dedim, Başlangıçta cd yi görmüyo artık hiç biri :S Hepsi bi acayip oldu... Ne yaptığımı tam olarak ben de anlayamadım.. Bilgisayar laboratuarını baştan nasıl düzenleyebilirim ??

Hocam önce derin bir nefes alın,arkanıza yaslanın ve rahatlayın... 8)

Internet ve ağ baglantısını koparan,kapatan türde virüsler var ne yazıkki,bilgisayarlarınıza yeniden kurulum yapsanızda yine bu virüs sorunu karşınıza çıkacaktır.Bulunduğum okuldaki bilgisayarlarda bu sorunu çözmem 1 seneye yakın sürdü ve hala bazı öğretmenlerin ve öğrencilerin Flash belleklerinden bulaşıyor ama sistemler gayet düzgün bir şekilde çalışıyor.Sırasıyla şunları yapmanızı tavsiye ederim;

- Temiz ve güncelliğine inandığınız bir işletim sistemini ileride kalıp dosyası alacağınız bilgisayara kurun
- Her bilgisayara ayrı ayrı yüklemekten bıkkınlık verecek tarzda programları yükleyin (Office,Winrar,Winamp,Firefox,Chrome vs)
- Son olarak Acronis Açılış CD si ile kalıp dosyanızı hazırlayın

Peki biz neler yapmadık;
Flash bellek takmadık, ağ ya da internet bağlantısını bağlamadık, bilgisayarda bulunan kartların sürücülerini yüklemedik yani şu anda kalıp dosyamız sorunsuz ve içinde virüs barındırmıyor.

Bundan sonra ise yapacağınız işlemler ise şunları olmalı;
- Bilgisayarda bulunan kartların sürücülerini yükleyek onları tanıtın (Ses,Ekran,Ethernet vs)
- Ağ ya da internet bağlantısını bağlayarak Avira Antivirüs programını indirin yükleyin ve güncelleyin
- Flash belleğinizi taktığınız zaman virüs bulsa dahi antivirüs programı temizleyecektir

Biraz uzun bir cevap oldu ama umarım faydalı olacaktır... 8)

Çok Teşekkür ederim... Ama cd den başlamıyo artık bilgisayarlar ona ne yapabilirim? Bi de kalıp dosyasını alacağımız bilgisayarda deep freeze in kurulu olmaması mı gerekiyor?

hocam içlerinden bir tanesi cd den başlıyosa ona güzel bir işletim sistemi kur. Hiçbirinde cd den başlamıyosa eğer flash bellekten güzel bir format at. c-d ne varsa tertemiz olacak şekilde bir format at tabi. daha sonra lazım olan programları kur. (10 parmak,office,winrar,foxit reader vb.) ben virüs programı kurmamıştım. bu temiz bir şekilde kurduğun bilgiisayarı bütün gün boyunca kullan eksiği varmı kontrol etmiş olursun. Daha sonra acronisle yedeğini al. diğer bilgisayarların ağ kablolarını çıkar. Flash bellekten acronisi başlat ve yine flash bellekten yedeği kur. bilgisayar adlarını ve ip numaralrını ver .Daha sonra netsupportu ve deepfreezi kur ve keyfine bak. Bu arada ağda kopmaya neden olan virüs benim başımı şu şekilde yaktı. ne zaman netsupportu açıp çocukları bişey gösterecek olsam 5 dakka sonra kopma oluyodu ve çocuklar yaptıklarını kaydededmiyodu servera. bunu da bitdefender removal tool programıyla her bilgisayarda taratıp virüsü temizleyerek çözdüm.

Cd den başlayan var. Onu kurduktan sonra Flash bellekle acronisi nasıl başlatacağım onu yapamadım :S Bazıları açılıyo, açılanlara acronis programını kurup ordan yedeği yüklesem olur heralde...

Hocam deepfreeze'li yedekler genelde sıkıntı çıkarıyor. Onu yüklemeden yedek al. Bir de mümkünse aldığın yedeğe virüs bulaşmamasına dikkat et. Aynı sıkıntıyı yaşamıştım ben de... DVD'ye sığdırabiliyor musun?

Yedeği Deepfreeze li alamıştım.. Bi de deepfreeze olmadan deneyim. Aldığım yedeğe virüs bulaşmamıştır inş. diye düşünüyorum ama tam da emin olamıyorum :?

Dvd okuyucu var bilgisayarlarda ama yazıcı yok. Bi bilgisayardan söküp takmaya da üşendim.. flash diske bilgisayarın yedeğini aldım. Acronisle açılış cd si oluşturup onunla kurdum ama bilgisayarlar bi acayip oldu.. Parasını ben veriyim birini çağırıyım yeter ki şunlarla uğraşmayım diyorum bazen.. Formatör de değilim kaç saat derse giriyorum, üstüne bi de bunlarla uğraşmak çok yorucu geliyo....

hocam cd ile hiç uğraşmayın derim ben. öünkü bende de 15+1 exper lab var. Sıkıntılı oldu cd ile. 1 tane bilgisayara temiz bir format attım. 2 tane flash bellek ayarlayıp ikisinide biçimlendirdim. Birini acronis boot için kullandım diğerinede aldığım yedeği koydum. ve 15 bilgisayarıda 1 günde bitirdim. Dersim yoktu o gün tabi. Bilgisayarın ağ kablolarını çıkarmayı unutmayın. Yoksa o kadar emek boşa gidebilir.

Teşekkür ederim hocam.. Ben de buna benzer şekilde yapmaya çalıştım da tam olamdı deepfreezeden galiba :) Bi de güvenlik kartları aktif değildi ama kaldırmamıştım. Formattan sonra kullanmıyodum zaten.. Birbirine girdi hepsi. Biri güvenlik kartı ekranında fat hatası diyip açılmıyo..

Flash disk e acronis boot yaptım ama bilgisayarı flash disk ile başlatamadım. Onun için cd ye döndüm.. Flash disk ile boot ettiğim bilgisayardan nasıl başlatacağım?

biosdan ayarı var hocam. flash belleği takıp daha sonra biosu açın tam menüsünü hatırlamıyorum şimdi bende kurcalayarak bulmuştum :)

Bende internet bağlantısı kopmaları yoktu, fakat bilgisayarlarda 5-10 virüs vardı. Öncelikle güvenlik kartlarını çıkardım. Daha sonra combofix ve avira 2012 kurup malware bölümü ile (alttaki resimde ekledim) tarama yaptım. Programları güncelledim ve deepfreeze kurdum. Şu an sorunum yok. Tek sıkıntı lcd monitörler iflas etmekte.

Ekli dosyalar

• avira-tarama.JPG
    avira-tarama.JPG
    52.3 KB · Görüntüleme: 905
Bilgisayarlardan iki tanesi cd ile başlamıyo. Bios tan CD sürücüyü 1. yapıyorum cd den başlamıyo. Sonra tekrar bios a baktığımda cd 1. değil floppy driver 1. görünüyo. Bios ayarlarını yaparken kaydedip çıkıyorum sonra neden böyle oluyor anlamıyuorum. 2 bilgisayarda sıkıntı var. Flash diskten de başlatamıyorum.

seyma' Alıntı:
Bilgisayarlardan iki tanesi cd ile başlamıyo. Bios tan CD sürücüyü 1. yapıyorum cd den başlamıyo. Sonra tekrar bios a baktığımda cd 1. değil floppy driver 1. görünüyo. Bios ayarlarını yaparken kaydedip çıkıyorum sonra neden böyle oluyor anlamıyuorum. 2 bilgisayarda sıkıntı var. Flash diskten de başlatamıyorum.
pili bitik hocam diğer bilgisayarların pilini kullanabilirsiniz imaj yüklemek için

pillede alakalı olmayabilir yanlış düşündüm galiba o iki sabitdiski söküp diğer bilgisayarlar üzerinden imajlayabilirsin..

iki bilgisayarın harddiskini söktüm. Başka bilgisayarda imajı yükledim sorun düzeldi çok şükür :)

Geri