exper bilgisayar saçmalığı

Kodla Büyü

banueren

Aktif Üye
bt sınıfındaki bilgisayarlardan biri uzun zamandır açılmıyordu.bilgisayarın kasasına hiç elektrik gelmiyodu. bugün bi bakayım güç kaynağındadır sorun diye güç kaynağını değiştirdim çalıştı. buraya kadar normal ama işin ilginç tarafı o bilgisayarda çalışmayan güç kaynağı başka bir bilgisayara takınca çalıştı. şimdi bilgisayarların ikisi de çalışıyo. :?

bu exper bilgisayarlar beni çıldırtacak. bi gün açılan bilgisayar ertesi gün açılmıyor.kasanın ışığı yanıyo ama ekrana görüntü gelmiyo. sanırım harddisk devreye girmiyor çünkü ışığı yanmıyor. acaba bu sorun hep güç kaynağından mı kaynaklanıyor yoksa bizim okulun klima çalıştırınca ışığın yanıp sönmesine, bilgisayarların kapanıp açılmasına sebep olan manyak elektrik sisteminden mi? elektrikçi miyiz, tamirci miyiz, fotokopiden sorumlu bakan mıyız neyiz ben bi türlü anlamadım.. :x

Hocam sorun statik elektrik yükünden kaynaklanıyor. Özellikle elektrik gidip gelmesinde bu sorun ortaya çıkıyor. çözüm olarak güç kablosunu çekin. power düğmesine birkaç saniye basılı tutun. sonra güç kablosunu takıp açmayı deneyin. işe yarayacaktır.

cevap için teşekkürler abdullatif hocam. o dediğinizi ben de yapıyorum da, çocukların "hocaaaaaam bu bilgisayar açılmıyor" nidalarından ve benim "kapatıp tekrar açın" söylemlerimden sıkıldım :cry:

Kasanın ışığı yanıyor, klavye de ışık var ama monitörde hiç görüntü yok.
Kasayı hava kompresörü ile tertemiz yaptım, ama sorun gene devam ediyor.

Bu işin başka çözümü yok mu? Siz ne yapıyorsunuz?

hocam tüm elektrik bağlantılarını çıkarttıktan sonra bios pilini çıkar birkaç dakika pili takma ardından takıp açmayı dene bu şekilde olmazsa başka bir bios pili tak onu dene

hocam aynı sorun vardı.:"kasanın ışığı yanıyo ama ekrana görüntü gelmiyo"

bugun baya uğraştım en son ramlerden birini çıkardım sorun ondanmış deneyebilirsiniz.

abdullatif' Alıntı:
Hocam sorun statik elektrik yükünden kaynaklanıyor. Özellikle elektrik gidip gelmesinde bu sorun ortaya çıkıyor. çözüm olarak güç kablosunu çekin. power düğmesine birkaç saniye basılı tutun. sonra güç kablosunu takıp açmayı deneyin. işe yarayacaktır.
evet hocama katılıyorum. ben de bir çok defa yaptım işe yarıyor. Ama keşke kalıcı bir çözüm olsa.

abdullatif' Alıntı:
:+1:

Geri