Exper bilgisayarlar 2009 güvenlik şifresi sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Smart
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Smart

Aktif Üye
S.a arkadaşlar benim bir sorum olacak.

Bu sene okulun laboratuvarı yeni kuruldu exper makineler geldi okula.Bilgisayarlara net support school programını kurmak istedim ama bir türlü hdd protegi kaldıramıyorum :( Formda o kadar araştırdım kim ne dediyse uyguladım ama olmadı. Bugün kasayı açtım güvenlik kartını sökeyim dedim ama baktım ki ne anakartta ne de yuvalarda takılı bir karat yok :S Kısacası biosun içine mi yazdılar yoksa anakarttın üzerine bios tarzında bir rom mu yerleştirdiler bilemiyorum.Arkadaşın dedigine göre bu pcler ulaştırma bakanlıgının yolladıgı bilgisayarlardanmış. bilgisayarları aldıgımız yere sorduk 2288. şifresini verdiler onunlada yönetici paneline giremiyorum.bu şifre ile demo olan hdd protek lisanslı hale geliyor sanki ama yönetici panelinde olmuyor bu.Yönetici paneline giriş ise CTRL+ENTER ile oluyor.

Hocam bendede var bu pclerden ben yaklaşık 1 senedir kullunıyorum.OBP güvenlik programı var buda herhangi bir programı kurmanıza engel olmuyor.Olacak olursa girip Logoff yaparak devredışı bırakabilirsiniz.
Ancak herhangi bir programı yükleyeceğinizde muhakkak yönetici hesabından yada öğretmen hesabından yükleme yapmanız gerekir aksi halde yükleme yapmıyor.Ben bütün ektra kurulumları öğretmen hesabından yapıp obp programından kaydettim.
Net support'u kurarken yapmanız gereken ayarlarda var onlarla alakalı da olabilir sorununuz.Birde ağ bağlantılarının gerekli ayarlarını öğretmen hesabından kontrol etmenizi öneririm..

hdd protegi ne bilmiyorum ama arkadaslarında bahsettigi gibi obp programı var onunda şifresi 123456787. deepfreze programı gibi aynı. aktif iken yapılan degişiklikleri kayıt etmiyor. pasif halae getirip gerekli programlar kurulduktan sonra aktif edilmeli. bu ulastırma bakanlıgından gelen exper bilgisayarlar cok sorun yaratıyor bizde.

Smart' Alıntı:
S.a arkadaşlar benim bir sorum olacak.

Bu sene okulun laboratuvarı yeni kuruldu exper makineler geldi okula.Bilgisayarlara net support school programını kurmak istedim ama bir türlü hdd protegi kaldıramıyorum :( Formda o kadar araştırdım kim ne dediyse uyguladım ama olmadı. Bugün kasayı açtım güvenlik kartını sökeyim dedim ama baktım ki ne anakartta ne de yuvalarda takılı bir karat yok :S Kısacası biosun içine mi yazdılar yoksa anakarttın üzerine bios tarzında bir rom mu yerleştirdiler bilemiyorum.Arkadaşın dedigine göre bu pcler ulaştırma bakanlıgının yolladıgı bilgisayarlardanmış. bilgisayarları aldıgımız yere sorduk 2288. şifresini verdiler onunlada yönetici paneline giremiyorum.bu şifre ile demo olan hdd protek lisanslı hale geliyor sanki ama yönetici panelinde olmuyor bu.Yönetici paneline giriş ise CTRL+ENTER ile oluyor.
Arkadaşlar aynı sorun bende de var ve hala çözemedim. Bazı arkadaşlar net support ayarlarından falan bahsetmiş ancak ben değil ne support bilgisyarlara yazıcı bile tanıtamadım. çözümü bilen bulan varsa buraya yazsın yada mesaj atsın

Hocam OBP yok demişsin
hiçbirşey yüklenmiyorsa tak öğretmen cdsini yeniden imaj yükle.Ben imajı yeniden yükledim Obp kalktı yeniden yüklemem gerekiyodu yüklemedim Öğretmen bilgisayarını OBP siz kullanıyorum.

Arkadaşlar bugün okuluma eğit. for. arkadaş geldi ve deneme yanılma yoluyla şöyle çözdük. ctrl entere bastıktan sonra açılan şifre yerine hiçbirşey yazmadan enter yazın . koruma kalkıyor. yeniden başlayınca tekrar aktif oluyor. umarım sizinde işinize yarar.

Probimden sorup öğrendiğim bilgi şu şekilde :

programın boot ekranı geldiğinde F10 tuşuna basıp yonetim paneline giriş yapabiliyorsunuz.

programda kullanılan 3 farklı şifre var

1. si : 1234
2. si : 7890
3. sü : ' ' (boş bırakıyorsunuz)

F10 dan sonra bu şifrelerden biriyle giriş yapılıyor tum program secenekleri karşınıza gelecek korumayı kaldırabilir zamanlamasını degiştirebilirsiniz biz bu şekilde sorunumuzu çözdük.

konuyu yeniden hortlatmış olacağım başka yerde bu konu üzerine konuşulduğunu görmedim.
Ben bu bilgisayara windows 7 kurmak istiyorum ama bir türlü kurulum ekranına gelemedim. yardımcı olursanız çook sevinirim.

Geri