Exper fan sesini nasıl azaltabilirim?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adige
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adige

Aktif Üye
pclere zarar vermeyecek şekilde ne yapabilirim?hızını % 90 na falan indirdim.Yanlış ayar değilse.İçleri gayet temiz.Ortasına yağ damlat dediler.Bir de onu deneyecem:)Sizce?

Vay Çerkezim Sana Yardımcı olmaya çalışacam bende çerkezim....Fanlar için özel sipreyler var pas sökücü yaglayıcı gibi özellikte oluyor ondan al bi dene derim....

Görünüşte herşey normal.Yağa ihtiyacı var demek.Sağolasın.Bu arada memnum oldum.

Ben de Casper fan sesini kısmak istiyorum, bios tan ayar değiştiriyorum ama
hiç bir faydası olmadı.

bizim labda da experler var biz geçen haftalarda bios ayarlarıyla sesini baya bi azalttık bakıp yazayım yaptığımız ayarları

biosa girip POWER sekmesinden HARDWARE MONITOR özelliğini enterladığımızda;
CPU Fan Speed ---- IGNORED,
CPU Q Fan Control ----- ENABLED,
CPU Fan Ratio ----- %60,
Chassis Fan Speed ------ IGNORED
olarak ayarlıyoruz. İlk başta fan sesi yüksek geliyor bu sizi yanıltmasın sonra ses azalıyor.

hocam IGNORED yapmaktan çekinmiştim.%70 kadar düşürmüştüm bi de.Sizde problem olmadıysa öyle yapayım.Kendi ayarlarıyla hiç çekilmiyor.Sanki traktör çalışıyor sınıfta.Kabus gibi.Teşekkürler hocam..

hocam bana da il formatörleri böyle yap dediler.kışın problem olmaz dediler ve 15 günü aşkın bir süredir bilgisayarlar anlattığım ayarda çalışıyor. bi problem olmadı çok şükür,inşallah sizde de olmaz

Betül_er hocanın dediği ayarlarla şu an pcler.Pas sökücü sprey de alıyım.Okulda yağ bulamadım.Kokulu kolonyam vardı:) biraz döktüm ama:) Her yolu denedim.Çok uyuz olmuş haldeydim.

Geri