Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba arkadaşlar
exper bilgisayarlardan biri açılrken sanki kablo fana takılıyormuş gibi bir hırıltı yapıyor sonra 7 kısa 1 tane uzun bip sesi veriyor. ancak çalışmasında hiç bir sorun yok ne olabilir.
hocam 7 kısa bip sesi işlemci hatası 1 uzun bip sesi ram hatası diye biliyorum
kasayı açıp işlemci ve rami kontrol edin, çıkarıp tekrar takın, işlemci fanını temizleyin...
çok kibarsınız hocam, bunu düşünecek kadar kadar zekam var, baktım ama hiçbir sorun görünmüyor. bu kadar kırıcı olmak yerine cevap vermeseydiniz!!!!!
engin hocam teşekkür edrim cevabınıza. onlarda da bir sorun görünmüyor. ramlari çıkarıp temizleyip tekrar taktım, işlemci fanıda temiz.
Hocam sesli hata mesajlarının olduğu bir tablo mevcut Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersinin modülünde ekte paylaştım tabloyu...
Bu tabloyada görede sorununuz İşlemci ve RAM kaynaklı görünüyor.Belkide sorununuz anakart kaynaklı olabilir çünkü bu aygıtlar anakart üzerinde bulunuyor.Size tavsiyem İşlemci ve RAM inizi imkanınız varsa başka bir anakart üzerinde denemeniz şayet orada bu sesli hata mesajlarını yine veriyorsa İşlemci ve RAM inizde sorun var diyebiliriz, hata vermiyorsa zaten İşlemci ve RAM sağlam deyip diğer donanım birimlerinden şüphe edebilirsiniz...
Tablonun kaynağı olan modüle ulaşmak içinse http://megep.meb.gov.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz... 8)