Arkadaşlar okulda bt sınıfında exper pc lerin kasanın önünde bulunan kulaklık ve mikrofon jackları cevap vermiyor.
Kasalarda fabrikanın orjinal imagesi yüklü.
Kasanın arkasından sorunsuz kullanıyorum.
Bir de kasanın önündeki usb girişleri çalışıyor.
Bütün pc ler aynı durumda biosda falan ayarı varmı ? Daha önce bu sorunla karşılaşıp çözen var mı ?
Kouyu biraz daha açayım
Ses kartı driveri ile ilgili bir sorun yok öyle olsaydı kasanın arkasından da çalışmazdı.
Ses kartının giriş çıkış ayarlarıyla ilgili bir sorun yok. Ayarlar tamam. Şöyle açayım: Kasanın arkasından bir jack takıldığı zaman ses kartının programı direk açılıyor taktığım aygıtı işaretliyorum ok diyorum sorunsuz kullanıyorum.
Kasanın önüne gelince program açmıyor jack takıldığını görmüyor. ses kartının programını açtığımda ilgili giriş çıkışlar pasif görünüyor. Dolayısıyla ayar yapılmıyor.
Başka hoparlörler kulaklıklar denedim sonuç aynı
usb aygıt flash bellek usb HDD usb yazıcı tarayıcı fotokopi ... sorunsuz çalışıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum
ÇÖZÜM:
Bios ayarlarını öncelikle varsayılanlara döndürüyoruz bunun için
Exit sekmesinden Get default Values deyip kaydedip çıkıyoruz.
Daha sonra tekrar bios a giriyoruz.
Bios Advanced sekmesinden Peripheral Configuratin altında
Front Panel Audio = legacy
Hepsi bu kadar
Windowstan yapılması gereken ayarları otomatik algılıyor.
Eğer algılamazsa
windows ta ekranın sağ alt köşesinde bildirim alanından hoparlör simgesine çift tıklayın ve açılan pencereden bütün ses ayarlarını en yüksek düzeye ayarlayın.
Kasalarda fabrikanın orjinal imagesi yüklü.
Kasanın arkasından sorunsuz kullanıyorum.
Bir de kasanın önündeki usb girişleri çalışıyor.
Bütün pc ler aynı durumda biosda falan ayarı varmı ? Daha önce bu sorunla karşılaşıp çözen var mı ?
Kouyu biraz daha açayım
Ses kartı driveri ile ilgili bir sorun yok öyle olsaydı kasanın arkasından da çalışmazdı.
Ses kartının giriş çıkış ayarlarıyla ilgili bir sorun yok. Ayarlar tamam. Şöyle açayım: Kasanın arkasından bir jack takıldığı zaman ses kartının programı direk açılıyor taktığım aygıtı işaretliyorum ok diyorum sorunsuz kullanıyorum.
Kasanın önüne gelince program açmıyor jack takıldığını görmüyor. ses kartının programını açtığımda ilgili giriş çıkışlar pasif görünüyor. Dolayısıyla ayar yapılmıyor.
Başka hoparlörler kulaklıklar denedim sonuç aynı
usb aygıt flash bellek usb HDD usb yazıcı tarayıcı fotokopi ... sorunsuz çalışıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum
ÇÖZÜM:
Bios ayarlarını öncelikle varsayılanlara döndürüyoruz bunun için
Exit sekmesinden Get default Values deyip kaydedip çıkıyoruz.
Daha sonra tekrar bios a giriyoruz.
Bios Advanced sekmesinden Peripheral Configuratin altında
Front Panel Audio = legacy
Hepsi bu kadar
Windowstan yapılması gereken ayarları otomatik algılıyor.
Eğer algılamazsa
windows ta ekranın sağ alt köşesinde bildirim alanından hoparlör simgesine çift tıklayın ve açılan pencereden bütün ses ayarlarını en yüksek düzeye ayarlayın.