EXPER PC canı isteyince çalışıyor. Çözüm Lütfen!

Kodla Büyü

dereli_oglu

Aktif Üye
Arkadaşlar EXPER 2006 kurulumu laboratuarda (CRT monitörlü) bilgisayarların bazıları, klavye de numlock ışığı yanar halde, kasada da elektrik var, donuyor ve ekranda görüntü yok. Kapatıp açıyorum, açılışta Numlock Capslock ve Scrool Lock 2 defa yaıp sönüyor, ve numlock sürekli yanar halde kalarak, ekrana hiç görüntü gelmiyor.

Daha sonra bu bilgisayarlar her ne olursa düzelip çalışmaya başlıyor.

Sorun nedir acaba? Karşılaşan ve çözüm önerisi olan var mı?

kasayı aç hocam kart üzerindeki ram ı ve kartı çıkar tekrar tak çalışır

hocama aynı problem bende de var artıkı benimkiler hiç açılmıyor 4 tane pc var bu gibi sorunlu olan ne yapacağımı bende bilmiyorum
en azından sizinki arada bir açılıyormuş benimikiler hiç açılmıyooo

Kasadaki elektriği aldıktan ve sağlam ram ile denedikten sonra düzelmezse, bulunduğu yerden başka bir priz ile çalıştırmayı deneyin, elektrik hattından kaynaklanabiliyor.

Deneyeceğim bakalım, bir arkadaş elektrik kesintilerinden sonra böyle oluyor demişti, dediğiniz gibi problem elektrikte olabilir.

hocam aynı pclerde aynı sorun benimde bir kaç pc de oldu. sadece içini temizledim şimdi sorunsuz çalışıyorlar.

RAMleri çıkardım, güvenlik kartını çıkardım denedim olmadı. Siyah ekranda dahil hiçbirşey gelmiyor, ama kasa ve numlock ışığı yanıyor.

Başka prizde de sonuç aynı....

Yıldırdı artık bu hata, temelli bozuk olsa en azından bir çaresine bakarız. Başka tavsiyesi olan var mı?

Şu temizleme alaetleri(üfleyerek temizleyen kompresörler) aynı zamanda elektrikli süpürge gibi çekme özelliği var mı?

kasa çalışıyor ama monitöre görüntü aktarılmıyor olabilir. Benim experlerde de çok oluyordu. kasa çalışıyor, fan ve ışıklar var, klavye ve faredeki ışıklar yanıyor, ama monitördeki ışık yanıp sönüyordu. Ram, bios pili vs çıkarıp geri takınca bazen sorun çözülüyordu, bazen de çözülmüyordu. Bazen de temizleyince kasayı halloluyordu. Ya da kendiliğinden görüntü geliyordu. Neden olduğunu pek anlayamamıştım.

Summer_06' Alıntı:
kasa çalışıyor ama monitöre görüntü aktarılmıyor olabilir. Benim experlerde de çok oluyordu. kasa çalışıyor, fan ve ışıklar var, klavye ve faredeki ışıklar yanıyor, ama monitördeki ışık yanıp sönüyordu. Ram, bios pili vs çıkarıp geri takınca bazen sorun çözülüyordu, bazen de çözülmüyordu. Bazen de temizleyince kasayı halloluyordu. Ya da kendiliğinden görüntü geliyordu. Neden olduğunu pek anlayamamıştım.

Tek çözüm kasanın temizlenmesi, bundan emin olabilirsiniz.

dereli_oglu BİOS pilini çıkart 3-5 dakika bekle tekrar tak ....

sonucu yazarsan sevinirim.

hocam anakart üzerinde işlemcinin çevresinde işlemcinin çalışmasını tetikleyen kondansatörler var. genelde elektrik dalgalanmalarından dolayı onlar şişiyor ve tam da sizin belirttiğiniz gibi klavye çalışıp ekran gelmiyor. bi süre bu şekilde çalışıp kondansatörler ısınıncada yeniden başlattıktan sonra görüntü geliyor.

yapmanız gereken o şişen kondansatörleri tesbit edip elektronikçide değiştirtmek. eğer sıcak hava havyanız varsa sizde yapabilirsiniz. normal havyaların sıcaklığı o lehimleri eritmede yetersiz kalıyor.

patlak-kondansator.jpg

şişen kondansatörler

Tozla falan alakası yok hocam bu bir anakart arızası.kondansatörlerden, elektrik sorunlarından, anakart üzerindeki yolların hasar görmesinden, işlemci ve ram arızalarından kaynaklanıyor olabilir. Benim de başıma geldi ancak exper öyle bir anakart takmış ki artık üretilmiyor. Piyasadaki kartlar da bu anakartın yerine olmuyor. Standartlara uygun değil bu anakartlar işlemci yeri klavye fare girişleri farklı yerlerde. ben exper servisine gönderdim 3 tane kasayı, kondansatörleri değiştirdiler ama gene olmadı. Atıl vaziyette bekliyorlar şimdi. Meb bilgisayar göndermiş ama maalesef teknik destek hiç yok.

hocam ben daha önce yazmıştım çalışmıyor diye bugün deneme fırsatım oldu bios pilini ve anakartttaki 2 tane ram i çıkarttım tozları üfledim 2 dakika sonra tekrar taktım ve sonuç 4 pc den 3 ü düzelti çalışıyor ama bir tanesi açılışta dıt dıt dıt diyo 3 saniye sonra dıt dıt dıt diyo erkanda imleç yanıp sönüyor sonra o da gidiyor görüntü bir daha gelmiyor
peki dıtlar ne demek

Hocam bende de aynı problem vardı bugün çözdüm sebebini. Ben bazı bilgisayarlara usb mouse almıştım. Bu yeni usb mouse takılı olanlarda ekran donuyor. Ekrana hafif bir ışık geliyor ancak açılmıyordu. Daha sonra bilgisayarı açarken usb mouse u çıkardım ve ekran normal açıldı. 4 bilgisayarım da bu sebepten açılmıyormuş. Bu dört bilgisayara normal mouse taktım ve usb olanları problem olmayanlara taktım. Sanırım bazı bilgisayarlar usb mouse ta problem yaratıyor.

Bu arada benim bilgisayarlarda 2006 kurulum exper. Bilgisayara bağlı bulunan tüm usb leri çıkarıp bilgisayarınızı açmayı deneyin

hocam bende pc lerde usb portta hiç birşey takılı değil normal maouse lar var
ama dıtların anlamını bulamadım bios pilini ve ramları çıkarıp taktıktan sonra oldu..

ASKAS25' Alıntı:

Bunu denedim şu anda çalışıyor ama şansım yaver gitti bence, zaten hep böyle oluyordu. Bir kaç gün geçiyor üzerinden, kendiliğinden çalışmaya başlıyordu.

marbled' Alıntı:
Hocam bende de aynı problem vardı bugün çözdüm sebebini. Ben bazı bilgisayarlara usb mouse almıştım. Bu yeni usb mouse takılı olanlarda ekran donuyor. Ekrana hafif bir ışık geliyor ancak açılmıyordu. Daha sonra bilgisayarı açarken usb mouse u çıkardım ve ekran normal açıldı. 4 bilgisayarım da bu sebepten açılmıyormuş. Bu dört bilgisayara normal mouse taktım ve usb olanları problem olmayanlara taktım. Sanırım bazı bilgisayarlar usb mouse ta problem yaratıyor.

Bazen USB mouse'lar normalden fazla voltaj çekebiliyor. Ben rastlamıştım bir ara, windows açılınca sağ alt köşede uyarıyordu fare fazla voltaj çekiyor diye.

papakaa' Alıntı:
hocam anakart üzerinde işlemcinin çevresinde işlemcinin çalışmasını tetikleyen kondansatörler var. genelde elektrik dalgalanmalarından dolayı onlar şişiyor ve tam da sizin belirttiğiniz gibi klavye çalışıp ekran gelmiyor. bi süre bu şekilde çalışıp kondansatörler ısınıncada yeniden başlattıktan sonra görüntü geliyor.

yapmanız gereken o şişen kondansatörleri tesbit edip elektronikçide değiştirtmek. eğer sıcak hava havyanız varsa sizde yapabilirsiniz. normal havyaların sıcaklığı o lehimleri eritmede yetersiz kalıyor.

patlak-kondansator.jpg

şişen kondansatörler

Bu mantıklı geliyor ama benim yapabileceğim birşey değil galiba.

Experin kazığı desek yeridir nerden bulmuş bu dandik fujitsu anakartı. Bendede 7-8 kasa siyah ekranda kalıyor her açılışta setupa girip default yapıyorum öyle açılıyor sanki ayarını değiştiriyorumda benden default yapmamı istiyor, 1tanesi hiç açılmıyor klavye ışıkları yanıp sönüyor.
Temizlemek, kondansatör değiştirmek... daha neler neler çare yok.
Bios update de yok, elimizde patlayıncaya kadar kullanıcaz çaresi yok. Asus, gigabyte hatta foxconnun bile gözünü seveyim...

Geri