exper pc ye eski faz güç kaynağı olurmu

Kodla Büyü

ogretmen006

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar labımdaki tüm bilgisayarların güç kaynakları yanmış exper bilgisayarlara eski faz1 güç kaynaklarını taksam uyum sorunu olurmu sizce eğer olmazsa nasıll bir power supply önerirsiniz
(bu arada yananları tamir için elektronik mühendisi bir abinin peşinde koştum bir hafta adam halledemedi amacım okulumuz fakir zaten para çıkarmadan bu işi halletmekti olmadı yanan cihazlar bilgisayarlar kapalı iken yandı siz siz olun şarteri kapatın labtan çıkınca)

Olmaz sanırım. Eski güç kaynaklarında 4'lü güç kablosu tek var. Faz 1'lerde belki hiç yok. Ama yeni anakartlarda 4'lü güç kablosu 2 yerde kullanılıyor. 1. si ana güç girişinin hemen yanında, diğeri işlemcinin yanında. Yani uyum sorunu kesinlikle olur. Ayrıca exper kaç Watt güç kaynağına ihtiyaç duyuyor o önemli.

Sağdaki bağlantı kablosu.
12v.jpg

Ama diğer bahsettiğim kablo ana güç girişi kablosu ile birleşik duruyor. İstenildiği zaman ana güçten ayrılabiliyor. Ona dikkat edin hocam. Exper bilgisayarları hiç açıp incelemedim. Ama yeni bilgisayarların tümünde böyle olduğunu gördüm.

Buradaki gibi.
EG495AX-VE_20+4-pin.jpg

hocam ilgin için teşekkür ederim yolladığın resimdeki gibi 2. giriş yok experler de yeni deil 5-6 sene önce kurulmuş yarın deneyim diyorum faz 1 lerdekini expere ama korkuyorum anakartları falan yakmaktan

en az kaç watt çalıştırır bu kasaları arkadaşlar elimde bi tane var 280 w gerçek 230 diyo ekrana görüntü gelmiyor neden acaba? yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.

Geri