EYLEM KARARI

Kodla Büyü

globalist

Site Gezgini
OECD ülkeleri ortalaması her bir ülkenin fert başına gayri milli
hasılasının yüzde 98'ini öğretmene veriyor. Diyelim x ülkesi 30 bin
dolarsa o ülkedeki 30 binin yüzde 98'ini yani 29 bin doları öğretmene
veriyor. Bizim ülkemizde fert başına düşen gayri safi milli hasılanın
1.22'si. 40 ülkenin ortalamasından iyi durumdayız. Fert başına daha
fazla veriyoruz. Haftalık çalışma süreleri net 36 saat OECD
ülkelerinde, Türkiye'de ise 26 saat. Bunu görünce Maliye Bakanı,
Başbakan ne yaparsın. Elimizden geleni yapıyoruz ama bu bakış açısı da
değişmeli.

evete bu açıklamaları yapan MİLLİEĞİTİM BAKANI bizim hakkımı gözetmek
istiyen insanın nasıl konuştuğuna öğretmeni aşağılarcasına
davranmasına yeter diyoruz.

bunlar bitmedi öğretmenler yatmayacak 3 buçuk ay tatil yapmayacak
diyen de kendisi.
nalamıyorum bu nasıl bir durum bizi koruyup kollayacak haklarımızı
savunacak bir insanın böyledavranması çok kötü bir durumdur bu
olaylara büyük bir tepki verilmelidir forumalrda istifa seslerini
duyuyorum....
ACİL EYLEM KARI ALINMALI

Ben yukarıdaki yazıyı mail olarak 3 sendikayada göndersin sizlerinde göndermesini rica ediyorum.
mail adresleri :
EĞİTİM BİR-SEN= agundogdu@egitimbirsen.org.tr
EĞİTİM-SEN= bilgi@egitimsen.org.tr
TÜRK EĞİTİM -SEN= gds@turkegitimsen.org.tr

hocam teşekkür ederim.Yetkili arkadaşların sitesinden binlerce giriş yapsak mail atsak merkezlerine dikkate alırlar herhalde şimdi bakıyorum merkez başkanı hocam kim acaba bir yazalım

Elimizden geleni yapıyoruz ama bu bakış açısı da
değişmeli.
g.gif

ya bisey soracam arkadaslar
memurun grev yapması yasak biliyorum.
lakin bu eylem ve protesto olaylarında mevzuat ne diyor?

misal klavye kırma eylemi, bordro yakma eylemi, fax eylemi, meb onunde pretosto yuruyusu vs vs vs....

sendikalılar için durum nasıl?
sendikasızlar için durum nasıl?

cyln' Alıntı:
ya bisey soracam arkadaslar
memurun grev yapması yasak biliyorum.
lakin bu eylem ve protesto olaylarında mevzuat ne diyor?

misal klavye kırma eylemi, bordro yakma eylemi, fax eylemi, meb onunde pretosto yuruyusu vs vs vs....

sendikalılar için durum nasıl?
sendikasızlar için durum nasıl?

memurun grev yapması 657'ye göre yasak sayın hocam.. uluslararası hukuka göre değil..

1978 yılında kabul ettiğimiz 151 no'lu ILO sözleşmesinde der ki,

"bir kamu görevlisinin sendika örgütüne üyeliği veya böyle bir örgütün normal faaliyetine katılması nedeni ile işten çıkarılamayacağı veya ona zarar verilemeyeceği..."
"kamu makamları bu hakkı (sendikal faaliyet) sınırlayacak veya bu hakkın yasaya uygun şekilde kullanılmasına engel olacak nitelikte her türlü müdahaleden sakınmalıdır."

1948'de imzaladığımız 87 no'lu ILO sözleşmesinde de "yasalar, bu sözleşme ile öngörülen güvencelere zarar verecek nitelikte olamaz veya zarar verecek şekilde uygulanamaz" şeklinde bir hüküm yer almaktadır..

sayın hocam bildiğimiz gibi uluslararası sözleşmeler, anayasa maddesi hükmündedir ve anayasaya aykırılığı kabul edilemez.. dolayısıyla 657 de yer alan grev yasağının hükmü ortadan kalkmaktadır.. meb hukuk müşavirliğinin de muş valiliği'ne gönderdiği
"sendika eylemi" konulu, sendikal faaliyetin mazeret olarak kabul edilmesine ilişkin görüş yazısı da aşağıda linkte mevcut..

http://www.memurlar.net/haber/219920/

ayrıca yürüyüşle ilgili olarak, anayasamızın 34. maddesinde: "Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir." hükmü yer almakta..

sendikalı sendikasız ayırımına gelince.. sendikalılar için sendikanın aldığı kararların tümü sendikal faaliyet kapsamında nitelendirileceğinden dolayı bir sorun yok.. ancak sendikasızlar için bir soru işareti çıkıyor ortaya.. ilo sözleşmesinde ve avrupa insan hakları sözleşmesinde kamu görevlilerinin hakları -sendikal- ibaresi ile güvence altına alınıyor.. dolayısı ile sendikasızlar için bir belirsizlik doğuyor.. sanırım en iyisi, duyarlı bir sendikaya üye olup böyle durumlarda yalnız kalmamak.. henüz adaylığım kalkmamışken bile greve katıldım, bir sorun da yaşamadım ama sendikalı olup durumu garantiye almak gerek...

Geri