Ezikmiyiz bizzz:)

Kodla Büyü
1. si sorun senin sorunun biz diyerek olayı çoğullaştırman garip
2. si olayın eziklik ile alakasını anlayamadım.

hastasıyız dede kardeşim bir git ya hastamısın nesin diycem şimdi, sinirim tepemde zaten

ya size de yaranilmiyor arkadas. biz de ders istiyoruz biz de sinav yapmak not vermek istiyoruz ogretmen oldugumuzu hissedebilmek istiyoruz dediniz ders zorunlu oldu simdi de azicik rahatiniz bozulsun hemen yok bununla mi ugrasacam sununla mi ugracam diyorsunuz. valla pes yani

Enterprise' Alıntı:
hastasıyız dede kardeşim bir git ya hastamısın nesin diycem şimdi, sinirim tepemde zaten
kalbini kırdıysam özür dilerim, ama @Parhelion hocamızında dediği gibi, dersimiz olsun notumuz olsun diye birtarafımızı yırttık, kıymetini bilelim. amacımız çocuklara düşük not vermekdeğil birşeyler öğrenmelerini sağlamak.

Öğrencileri sevdirmek lazım, açık uçlu soru sordum ben de yakın cevaplara da puan verdi, bilgisayar bu! Her türlü yöntemi var matemtaik gibi tek cevabı yok. Hele de kağıt üzerinde yapılan bir sınav için çok abartmamalıyız.

Yahu hususi videosunu da koydum Yalan Dünyadaki Tülayın repliği bir sıkıntı halinde "ezikmiyim lan ben yolda görsen ezik dermisin" cümlesi probleme değil de söyleyiş şeklim takıldınız siz de haa...
Azıcık dertleşeyim dedim beni en iyi kendi zümrelerim anlar dedim beni rahatlatacak iki çift cümle bekledim yok arkadaş vazgeçtim. Admin kardeş silermisin başlığımı. Latif Doğandan size gelsin bu parça da http://www.youtube.com/watch?v=36UOOvQW4nQ

Çocukların ortalamalarının düşük olduğunu düşünmüyorum açıkçası üzülmem bu yüzdendir sanırım okulumuzdaki bir öğretmen arkadaşın kızı 81 almış müdür beye deftere yazdırmadığı soruları sormuş Hocam demiş müdürde sınıfın bütün defterlerini toplamış ve muhabbetimin de olduğu bir Hoca neden bana değilde müdüre söylemiş diye üzüldüm sanırım. Sınıflarda genelde 90 100 alan 6-7 kişi var ortalama da 60-70 civarı ama ortalamanın 90-100 olması bekleniyor. Ben de neden bu ortalama Matematik Türkçe derslerinden değil de BT dersinden bekleniyor diye üzüldüm sanırım. Üzüldüm işte ne bileyim belki de ben alınganlık yapıyorumdur ama bilemiyorum...

Hocam sizin öğrencilerinizin ortalaması hiç de düşük değil benim kilerin ortalaması 50-60 arası. ama bir sorun yaşamadım. Yüksek puan almaları için sormayı düşündüğüm örnek soruları dahi projeksiyondan yansıtıp gösterdim. sonuç yine değişmedi çalışan dinleyen 100 çalışmayan dinlemeyen 15-25 puan alıyor.
60 kişilik sınıfta 50 tabure var ve 15 bilgisayar var. öğrencide dikkatini veremiyor. v.s...

1 ders öncesinden de bütün sınıflara tek tek kapasite birimlerinden donanım yazılımdan kasanın elemanlarından bilişim bilişim toplumu terimlerinden sorucam bu ders çalışın sınav 2. ders olacak dedim. Bir soruda 3 gigabyte kaç megabyte tır diye bir soru vardı neymiş efendim kapasite birimlerini öğretmişim ama 3 lü 5 li sorular çözmemişim. Her şeyi deftere tek tek yazdırmamışım. Bol bol yazdırcakmışım ağzımdan çıkan her şey defterlerinde de olacakmış küçük sınıflarda böyleymiş. Çok üzgünüm şu an 2 aydır çırpınışlarım ders öncesi çalışıp gidişlerim videolar bulup bulup onlarla konuları anlatmaya çalışışlarım hepsi boşaymış diye düşünüyorum bir kılavuz kitap bulup tahtaya yazıp durmayı planlıyorum.

Enterprise' Alıntı:
Çocukların ortalamalarının düşük olduğunu düşünmüyorum açıkçası üzülmem bu yüzdendir sanırım okulumuzdaki bir öğretmen arkadaşın kızı 81 almış müdür beye deftere yazdırmadığı soruları sormuş Hocam demiş müdürde sınıfın bütün defterlerini toplamış ve muhabbetimin de olduğu bir Hoca neden bana değilde müdüre söylemiş diye üzüldüm sanırım. Sınıflarda genelde 90 100 alan 6-7 kişi var ortalama da 60-70 civarı ama ortalamanın 90-100 olması bekleniyor. Ben de neden bu ortalama Matematik Türkçe derslerinden değil de BT dersinden bekleniyor diye üzüldüm sanırım. Üzüldüm işte ne bileyim belki de ben alınganlık yapıyorumdur ama bilemiyorum...
bu şekilde yazsaydın ya hocam anlardık seni elbet, ben mesajını okulda okudum, hali ile video yu da izleyemedim.
vanda ilk görev yaptığım okulda çocuğun biri 50 mi 55 mi bişey almış, müdüründe akrabasıymış, müdür çağırdı beni yanına hocam bir çocuk var bilgisayar profösörü sen buna nasıl böyle bir not verirsin demişti, o günler geldi aklıma, şimdi anlıyorumki bu çocuk o gün nasıl bilgisayar profösörü olarak adlandırılmış diye, meğerse o dönemde internetexploreri açıyor ve oyun oynamayı biliyormuş ondanmış, hey allahım sen sabır ver, bitmez bizim çilemiz.

30 soru verip içinden 20sini sorunca da dersi sallamayacaklar kaldı ki veli ve öğrencinin sınavlar düşük deyip öğretmene sınavı tekrarlatması hayır tekrarlamasam da uzarrr gider bu mevzu çok kötü bir halet i ruhiye içerisindeyim MEB'den ötürü.

Milli eğitimin getirdiği saçmalık. Sınav başarısı.

Hele ki öğrenci milleti bu

Biz öğrenci iken böyle bir şey olsa bırakın zayıfı öğretmenler bize 2 bile veremezdi. Neden derseniz koordine öğrencilerdik ve topluca sıfır almayı çok kolay becerebilirdik taki beleş sorular sorulmaya başlanana kadar.

Merak ediyorum 8. sınıfların şu toplu sınavında başarı tutmazsa ne olcak suçlu öğretmen olcak türkiye çapında olursa bu. Zorla adamı zıvanadan çıkartırlar.

Enterprise' Alıntı:
30 soru verip içinden 20sini sorunca da dersi sallamayacaklar kaldı ki veli ve öğrencinin sınavlar düşük deyip öğretmene sınavı tekrarlatması hayır tekrarlamasam da uzarrr gider bu mevzu çok kötü bir halet i ruhiye içerisindeyim MEB'den ötürü.

Dönem başından beri ne çocukları sıktım nede boşladım, bir ders anlatım diğerinde uygulama, tenefüslerde serbest, uygulaması iyi olanlar klasörlerine kaydettikten sonra serbest, kitap hazırladım bastırdım çocuklara dağıttım, geçen hafta dersleri sınıfta yaptım, kitapta soru soracağım sayfaları, hatta soruları çaktırmadan söyledim, o kadar çok çaktırmamışım ki hiçbirinin ama istinasız hiç birinin not aldığını görmedim,
sonra dedim ki; bunlar çocuk sınavda çok zor olmasın en en kötüsü 50 alsın diye yırtındım öyle ki test olarak sorduğum soruyu doğru yanlış sorusunda bile sordum, maksat dersin değeri düşsün, notları yüksek olsun değil 8-9 yıllık tecrübenin bir beklentisi idi, ve tecrübe galip geldi, dün ve bugün yaptığım sınavlarda aralarda dolaşıyordum, bak ilk 5 soruya dikkat et 2-3 yanlışın var bile dedim, sonuç

Hedeflerime ulaşıyorum iyi bir kullanıcı oluyorlar ama dersi uygulama dışında anlatmak zaman kaybından ibaret, bit değildir, hangisi donanım değildir( klavye, fare, ekran, daktilo dan ekran olabileceğini hiç düşünmedim...vs gibi cevaplar)
sallamıyorlar kardeşim demek uygulamada ki başarılarına hakaret olur, sbs ogs, kgs, üss...vs de çıkmıyor diye önemsemiyorlar demek harcanan vakte hakaret, ne yapacağımı şaşırdım. sonra birden bir ışık, bundan sonra bilgisayar kullanmak istiyorsanız iki haftada bir yapacağım quiz'lerde 80 altına düşmeyeceksiniz oldu, sanırım başarıya bu kanalda ulaşacağım, çünkü onlar için önemli olan internetsiz bile olsa bilgisayarı kullanmak. çocukların ilgilerine vurmak lazım..

heee unutmadan veli zat geldi, hocam çocuk düşük bekliyormuş sorular çok zor gelmiş bizim oğlan sabahtan akşama bilgisayar kullanıyor çokda hızlı yazıyor dediğinde, bilgisayarda facebook ve oyun dışında kullandığı birşey söyleyin şimdi sınav kağıdına 100 yazacağım dedim, kırıldı, ezildi, üzüldü, büzüldü.

Dersin amacını anlatmak gerek, imam hatip ortaokulları gibi bilişim alanı ile ilgili okullar olmalı, ders saati programlar öğretmeye müsait ve BT sınıflar her öğrenciye bir bilgisayar şeklinde olmalı, olmalı da olmalı, bu ülkenin geleceği bilişim de ise, matematik, fen, sosyal, öğretilemeyen ingilizce gibi değer görmediği sürece(meb tarafından çünkü ders zorunlu iki saat ortada bir müfredat var sanırsın medya okur yazarlığı dersi, 36 kişilik sınıflar 12 bilgisayar buyur sen ders yap, her hafta akut fanajit, ayda bir antibiyotik) ne veli anlayacak işi ne de öğrenci.

Hatırlayın EML mezunları bilgisayar hocanızın bize yaptıkları verdikleri projeler, hastane otomosyon programları basic'de iki haftaya yazacaksın, yazma sıkıysa, evde kodları kağıda yaz okulda bilgisayara geçir çalışmaması için bütün ihtimalleri kağıt üzerinde sıfıra indirmeye çalış, yada düşün, planla, uygula, şimdi !!!

uzun oldu, yazdıklarım olumsuz eleştiri alacağını da biliyorum ama öfff işte be zümredaşlar :D

NOT : dönem başladığından beri derslerimde çok mutlu ve eğlenceli geçiyor, sadece sınavlarda kitaptan okumadıklarına üzülüyorum, ikinci sınava deli gibi çalışacaklarına eminim de çocuk işte, üzülmeleri de üzüyor, öğrenmeye ilgileri de..

Geri