F@TİH PROJESİ İLK PİLOT UYGULAMASI ANKET SONUÇLARI

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Sitede :
" Pilot okulumuza dizüstü bilgisayar (36 adet), yakın atımlı projeksiyon (24 adet), tavan tipi projeksiyon (17 adet), çok amaçlı fotokopi makinesi (1 adet), akıllı tahta ( 2 adet) ve her dersliğe geniş bant internet bağlantısı kurulumları gerçekleştirilmiştir. "

Antalya/Muratpaşa Güvenlik İlköğretim Okulu - Selda AKSU (4.Sınıf Öğrencilerinin Veli Temsilcisi, mesleği: reklamcı) :
" Sınıfımızda 1.sınıfın beri 2.haftasından itibaren bilgisayar ve projeksiyon cihazı mevcut, biz veliler olarak bu cihazları temin ettik. "

?????

Dikkatlice okudum, şaşırdım kaldım.Zaten proje var olsan bir sistem, ilk defa hayata geçecek bir projeymiş gibi gösterilmiş. Ayrıca proje yanlış okullarda uygulanıyor, ilk yıl liselerde olacak sonra ilköğreitm 2. kademe en son 1. kademe (Sistemin tersten işlediği burdan da belli). anketi liselerde yapılmalıydı hani lise pilot uygulaması :)

deveye boynun eğri demişler. o da evet doğru söyledin demiş.

Ben anladım. Kafası çalışan arkadaşlar öğretmenlik yapıyor. Kafası öğretmenliğe basmayan arkadaşlar da MEB de yönetici oluyo.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
http://www.sincanigm.info/php/ - 1. pilot okulda BT öğretmeni gözükmüyor.

http://www.antalyaguvenlikioo.k12.tr/ - 2. pilot okulda 1 adet BT öğretmenimiz var sanırım kendisi Fatih'in ilk fedaisi oldu. Tebrikler başarılar, Allah yar ve yardımcınız olsun.
kimdir arkadaş bi gelse de forumda anlatsa neler olup bittiğini.

evet kimdir bu nur yöntem?
foruma hiç takılmıyo galiba yada devlet konuşma mı diyo acaba?

sarix' Alıntı:
evet kimdir bu nur yöntem?
foruma hiç takılmıyo galiba yada devlet konuşma mı diyo acaba?
şimdi düşündüm de sunumunu başbakan yaptı. Gelip de buraya "efenim şöyle oldu da böyle sıkıntı çektim de Allah bunları bilmem bildiği gibi yapsın da" diyecek hali yok.

Semra ÖZ ( 3. Sınıf Öğrencilerinin Veli Temsilcisi, mesleği: ev hanımı): Öğretmenler bu Proje ile bilgisayarları daha bilinçli olarak kullanabilecekler.

tamam herkes istifade edecek bu araclardan ama sanki öğretmenler cok mu bilinçsiz? ne bu böye bu işi öğretmenler dışında herkez çözmüş galibada biz öğretmenlerin haberi yok.. ayıptır yaa.. hakaret eder gibi ne o öyle..

Kod:
Sonuçta, BT cihazları ile ilgili eksikliklerin giderilmesi, öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm eğitimlerin verilmesinin sağlanması, öğretim programlarında yer alan öğretmen kılavuz kitaplarının BT kullanımına uygun olarak güncellenmesinin sağlanması, BT nin eğitim ve öğretime en uygun ve faydalı şekilde entegrasyonunun sağlanması konusunda çalışmalar yapılması önerilmektedir.

Siz dersi kaldırın daha çooooooooooookkkkkkkkkkkkkk BT cihazları ile ilgili öğrencilerin ihtiyaç duydukları tüm eğitimlerin verilmesinin sağlanması ni sağlarsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ...............

sabah sabah başıma ağrılar girdi,
ordaki veli yorumları ,öğrenci yorumları hepsi bence düzmece. olumsuz yorumları eklemediklerinden eminim,o kadar öğrenci kapasiteli okulda 4-5 veliden mi görüş alındı.
tez yazarken araştırmamız istediğimiz sonuca ulaşsın diye yapılan görüşmelerin istemediğimiz kısımlarını bizde çıkarırdık.

ayrıca istatislik bölümüyle de istedikleri gibi oynayıp hedefledikleri rakamlara ulaştıklarını sanıyorum.

kısacası başbakan istemiş ,YAPMIŞLAR OLMUŞ...

Enteresan sonuçlar var :?

13. Bilişim teknolojisi cihazlarının kullanımıyla ilgili öğretim programlarında yeterli yönlendirmeler vardır. Sorusuna öğretmenleri % 33 ü evet cevabını verirken % 67 si hayır cevabını vermiştir. Öğretmenler yüksek oranda öğretim programlarında yeterli yönlendirmelerin olmadığını düşünmektedirler.

21. Her derste e-içerikten yararlanıyorum. Sorusuna öğretmenlerin %41 i evet, %59 u ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin yarıdan fazlası her derste e-içerikten yararlanmadıklarını ifade etmiştir.
Demek ki sadece teknolojik alet temini BDE için yeterli değil.

22. Alanım ile ilgili e-içeriklere yeterli sayıda ulaşabiliyorum.Sorusuna Öğretmenlerin %33 ü evet %67 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu e-içeriklere yeterli sayıda ulaşamadıklarını ifade etmişlerdir.

23. Bakanlığımız eğitim portalında (http://www.egitim.gov.tr) portalında alanım ile ilgili yeterli sayıda e-içerik bulunmaktadır. Sorusuna Öğretmenlerin %18 si evet cevabını verirken % 82 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu (http://www.egitim.gov.tr) portalında yeterli e-içerik bulunmadığını ifade etmiştir.

Yazık, pilot kurumlarda bile demek ki gerekli eğitimler şu ana kadar verilmemiş, Türkiye çapında verilebilir mi?

Kod:
25.	Derslerimde kullanmak üzere kendi e-içeriklerimi hazırlayabiliyorum. Ankete katılan öğretmenlerden % 33 ü evet ,%67 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu e içerikleri kendilerinin hazırlayamadıklarını ifade etmişlerdir

Biz bile zorlanırken bunları hazırlamakta, bakanlığın bile sistematiği oluşmamışken, sebit firması onlarca yazılımcı ile on yıllardan beri gelen süreçte bu işi yapabilirken bu durum gayet normal.

26. BT araçlarını kullanma konusunda eğitime ihtiyaç duyuyorum. Sorusuna öğretmenlerin %68 i evet % 32 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük bölümü BT araçlarını kullanma konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir.

Hem pilot okul olacaksın, hem de proje başlangıcı olan bu kurumdaki öğretmenlere hizmet içi destek kursları vermeyeceksin, garip !

27. Yüzyüze hizmetiçi eğitim almak istiyorum. Sorusuna öğretmenlerin %70 i evet cevabını verirken, % 30 u hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu yüz yüze eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir.

28. Uzaktan hizmetiçi eğitim almak istiyorum. Sorusuna %51 evet cevabını verirken % 49 u hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin % 51 i uzaktan eğitim almak istediklerini belirtmişlerdir.

Size hiç gerçekçi geldi mi arkadaşlar ?

30. Akıllı tahta kullanımı konusunda eğitime ihtiyaç duyuyorum. Sorusuna öğretmenlerin %91 i evet, %9 u ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin %91 i akıllı tahta kullanımı konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarını belirtmiştir.

Artık yuh diyorum, önceki maddelerde geçti zaten, pilot kurumsunuz ya şimdiye kadar hiç mi akıl eden olmadı bizim hocalar bu cihazı nasıl kullanacak, nasıl kullanıyor diye? Hocalar şimdiye kadar nasıl kullanmış şaşırtıcı, yada kullanılmadı mı?

Kod:
31.	E-içerik hazırlama ve geliştirme eğitimine ihtiyaç duyuyorum. Sorusuna öğretmenlerin %91 i evet %9 u ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük oranı e-içerik hazırlama ve geliştirme konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir.

Bu eğitimlere biz bile ihtiyaç duyuyoruz.

Kod:
33.	Öğretmen klavuz kitaplarının içeriği bilişim teknolojilerini içerecek biçimde değiştirilmelidir. Sorusuna öğretmenlerin %96 ı evet , %4 ü ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu öğretmen klavuz kitaplarının içeriği bilişim teknolojilerini içerek biçimde değiştirilmesi gerektiğini düşünmektedir.

34.	Öğretim Programları bilişim teknolojilerinin derslerin öğretim etkinliklerinde kullanımıyla ilgili yeterli düzeyde yönlendirmeler içermelidir. Sorusuna öğretmenlerin % 98 ievet. %2 lik kısmı ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük bölümü öğretim programlarında bilişim teknolojilerine yönelik yeterli yönlendirilmelerin olması gerektiğini düşünmektedirler

Biz BT dersleri için o kadar çırpındık ses veren olmadı, şimdi bu anketten sonra hocaların istediğini hemen yaparlarsa şaşırmayacaz.

Yazık...

Ne diyelim reklamları artırma faaliyeti birkaç aya biter, inşallah o zaman fırsatları artırma faaliyeti de amacına ulaşma yolunda doğru ilerler...

Bilişim öğretmeni ve formatörü olmayan okulda uygulandıysa varın siz olanlarda ne olacak düşünün. Uçarız be :)

" Pilot okulumuza dizüstü bilgisayar (36 adet), yakın atımlı projeksiyon (24 adet), tavan tipi projeksiyon (17 adet), çok amaçlı fotokopi makinesi (1 adet), akıllı tahta ( 2 adet) ve her dersliğe geniş bant internet bağlantısı kurulumları gerçekleştirilmiştir. "

okulumda her sınıfta projeksiyon bilgisayar (eski de olsa), 2 adet akıllı tahta, bir çok amaçlı fotokopi makinesi, sınıflarda int bağlantısı mevcut. fatih projesini biz daha önce başlatmışız demek :D

her sınıfta akıllı tahta olmayacakmıydı? Sadece iki tane demişler.
Eğer öyleyse fatih bizim okula çoktan gelmiş :) Akıllı tahta harici hepsi mevcut.

Adamlar eksiklerin neler olabileceğini görmek için hazırlıksız çıkmışlar yola. Bize ne gibi eksiklikler olabilir diye sorsalar bu anket sonuçlarına yakın sonuçlar verirdik zaten. Yazık geçen zamana harcanan elektriğe.

2009-2010 öğretim yılında bizden sodes projesi istenmişti. Benim yaptığım sodes projesi aynısını şimdi milli eğitim yapıyor :)))

Ekli dosyalar

• Sodes proje_Sayfa_01.jpg
    Sodes proje_Sayfa_01.jpg
    59.5 KB · Görüntüleme: 682
  • Sodes proje_Sayfa_02.jpg
    Sodes proje_Sayfa_02.jpg
    314.3 KB · Görüntüleme: 682
  • Sodes proje_Sayfa_03.jpg
    Sodes proje_Sayfa_03.jpg
    326.2 KB · Görüntüleme: 682
  • Sodes proje_Sayfa_04.jpg
    Sodes proje_Sayfa_04.jpg