Enteresan sonuçlar var :?
13. Bilişim teknolojisi cihazlarının kullanımıyla ilgili öğretim programlarında yeterli yönlendirmeler vardır. Sorusuna öğretmenleri % 33 ü evet cevabını verirken % 67 si hayır cevabını vermiştir. Öğretmenler yüksek oranda öğretim programlarında yeterli yönlendirmelerin olmadığını düşünmektedirler.
21. Her derste e-içerikten yararlanıyorum. Sorusuna öğretmenlerin %41 i evet, %59 u ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin yarıdan fazlası her derste e-içerikten yararlanmadıklarını ifade etmiştir.
Demek ki sadece teknolojik alet temini BDE için yeterli değil.
22. Alanım ile ilgili e-içeriklere yeterli sayıda ulaşabiliyorum.Sorusuna Öğretmenlerin %33 ü evet %67 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu e-içeriklere yeterli sayıda ulaşamadıklarını ifade etmişlerdir.
23. Bakanlığımız eğitim portalında (
http://www.egitim.gov.tr) portalında alanım ile ilgili yeterli sayıda e-içerik bulunmaktadır. Sorusuna Öğretmenlerin %18 si evet cevabını verirken % 82 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu (
http://www.egitim.gov.tr) portalında yeterli e-içerik bulunmadığını ifade etmiştir.
Yazık, pilot kurumlarda bile demek ki gerekli eğitimler şu ana kadar verilmemiş, Türkiye çapında verilebilir mi?
Kod:
25. Derslerimde kullanmak üzere kendi e-içeriklerimi hazırlayabiliyorum. Ankete katılan öğretmenlerden % 33 ü evet ,%67 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu e içerikleri kendilerinin hazırlayamadıklarını ifade etmişlerdir
Biz bile zorlanırken bunları hazırlamakta, bakanlığın bile sistematiği oluşmamışken, sebit firması onlarca yazılımcı ile on yıllardan beri gelen süreçte bu işi yapabilirken bu durum gayet normal.
26. BT araçlarını kullanma konusunda eğitime ihtiyaç duyuyorum. Sorusuna öğretmenlerin %68 i evet % 32 si ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük bölümü BT araçlarını kullanma konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir.
Hem pilot okul olacaksın, hem de proje başlangıcı olan bu kurumdaki öğretmenlere hizmet içi destek kursları vermeyeceksin, garip !
27. Yüzyüze hizmetiçi eğitim almak istiyorum. Sorusuna öğretmenlerin %70 i evet cevabını verirken, % 30 u hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu yüz yüze eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir.
28. Uzaktan hizmetiçi eğitim almak istiyorum. Sorusuna %51 evet cevabını verirken % 49 u hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin % 51 i uzaktan eğitim almak istediklerini belirtmişlerdir.
Size hiç gerçekçi geldi mi arkadaşlar ?
30. Akıllı tahta kullanımı konusunda eğitime ihtiyaç duyuyorum. Sorusuna öğretmenlerin %91 i evet, %9 u ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin %91 i akıllı tahta kullanımı konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarını belirtmiştir.
Artık yuh diyorum, önceki maddelerde geçti zaten, pilot kurumsunuz ya şimdiye kadar hiç mi akıl eden olmadı bizim hocalar bu cihazı nasıl kullanacak, nasıl kullanıyor diye? Hocalar şimdiye kadar nasıl kullanmış şaşırtıcı, yada kullanılmadı mı?
Kod:
31. E-içerik hazırlama ve geliştirme eğitimine ihtiyaç duyuyorum. Sorusuna öğretmenlerin %91 i evet %9 u ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük oranı e-içerik hazırlama ve geliştirme konusunda eğitime ihtiyaç duyduklarını ifade etmişlerdir.
Bu eğitimlere biz bile ihtiyaç duyuyoruz.
Kod:
33. Öğretmen klavuz kitaplarının içeriği bilişim teknolojilerini içerecek biçimde değiştirilmelidir. Sorusuna öğretmenlerin %96 ı evet , %4 ü ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu öğretmen klavuz kitaplarının içeriği bilişim teknolojilerini içerek biçimde değiştirilmesi gerektiğini düşünmektedir.
34. Öğretim Programları bilişim teknolojilerinin derslerin öğretim etkinliklerinde kullanımıyla ilgili yeterli düzeyde yönlendirmeler içermelidir. Sorusuna öğretmenlerin % 98 ievet. %2 lik kısmı ise hayır cevabını vermiştir. Öğretmenlerin büyük bölümü öğretim programlarında bilişim teknolojilerine yönelik yeterli yönlendirilmelerin olması gerektiğini düşünmektedirler
Biz BT dersleri için o kadar çırpındık ses veren olmadı, şimdi bu anketten sonra hocaların istediğini hemen yaparlarsa şaşırmayacaz.
Yazık...
Ne diyelim reklamları artırma faaliyeti birkaç aya biter, inşallah o zaman fırsatları artırma faaliyeti de amacına ulaşma yolunda doğru ilerler...