Fabrika format ne demektir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aycaha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

aycaha

Aktif Üye
Arkadaslar bu vestel promegaya format çekemiyorum yahuuu....

bir tusa bas diyor basıyorum
windows kur yapılandırması icin inceleniyor diyor
sonra
sonra
simsiyah ekrannnnn

15 makinadan sadece 1 tanesinde bu problem... neden?

bugun teknik servise anlattım getir hocam fabrika format çekeriz bizde program var... Ne demek istedi eleman?

Eski Win98 açılış disketlerinden bulup, format atmayı deneyin. Olmazsa başka bir bilgisayara sabit diski takıp formatlamayı deneyin. Olmazsa sabit diskiniz ölmüş olabilir.
Eskiden low level format diye bir şeyler vardı ama artık bu tarz şeyler kullanılmıyor.

puk kodunu girince fabrika ayarlarına dönüyor herhal.. :puhaha: :puhaha: .şu bilgisayarcılarda varya iki üç cancanlı laf söyleyince bir halt zannediyorlar kendilerini...lafım meslektaşlarıma değil esnaflara

elrond haklısın sana katılıyorum bencede diske başka pc üzerinden format at diskteki bozuklulkları iincele defrag yap düzelir.

Bir diske SCANDISK konumutu ile yapılacak biçmlendirme işlemi BADSECTOR olan alanları işaretleyerek yeniden kullanılması ve olası yazma hatalarını engellemesini sağlayacaktır. Bu durumdan sonra bozuk alanları olan bir disk bile sorunsuz kullanılabilir.
Sizin probleminiz güvenlik kartından olabilir, şu Junior markalılardan! Sökün onu, atın çöpe. Sonra takın CD'yi verin formatı! Olmadı mı? Window 98 boot disket ile açın. yazın promt'a "format c: /q" yazın ENTER yapın. Sonra da kurun sisteminizi ya da bir başka makinenin imajını alıp bu makineye gömün!
Window 98 boot disket imajı için http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm adresini ziyaret ediniz. Boş bir disket de mutlaka edininiz.

Bir diske SCANDISK konumutu ile yapılacak biçmlendirme işlemi BADSECTOR olan alanları işaretleyerek yeniden kullanılması ve olası yazma hatalarını engellemesini sağlayacaktır. Bu durumdan sonra bozuk alanları olan bir disk bile sorunsuz kullanılabilir.
Sizin probleminiz güvenlik kartından olabilir, şu Junior markalılardan! Sökün onu, atın çöpe. Sonra takın CD'yi verin formatı! Olmadı mı? Window 98 boot disket ile açın. yazın promt'a "format c: /q" yazın ENTER yapın. Sonra da kurun sisteminizi ya da bir başka makinenin imajını alıp bu makineye gömün!
Window 98 boot disket imajı için http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm adresini ziyaret ediniz. Boş bir disket de mutlaka edininiz.

Çok eski bir yöntem Low Lewel format bozuk disklere bazen can verebiliyor. ama servisin kasteddiği şey fdisk te olabilir. fdiks low lewel göre biraz daha hızlı ama o da yine epeyce yawaş oluyor. win98 cd ile fdisk atılabilir veya eğer sabrı varsa low level de atabilir benim zamanımda 40-50 gb hdd lerin 1 gün sürüyordu şimdi herhalde 10 gün sürer 400 lük hdd lerin

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var lütfen, bilgisayar labındaki exper pclerde yüklü olan junior sheriff güvenlik kartı sorunu ayar yaparken yanlışlıkla partisyon yapısını değiştirmişim ve disk üzerindeki bilgiler kaybolcak derken tamama basmışım ve pc açılınca güvenlik kartı pencerisi geliyor başka bişey olmuyor :( ne yapmam lazım

@aycaha
biosu kontrol edin. bazen ondan yapabiliyor. load default yapın. harddiski görüyor mu bakın.

@kübra84
güvenlik kartlarıyla hiç işim olmadı ama silmişsiniz. geri getirme var mı bilmiyorum. yoksa formatlayın.

fabrika format dediği, sanırım imaj yüklemek. laptoplarda açılışta bastığınız tuş kombinasyonuyla makinanız ilk aldığınız güne döner...yani fabrika ayarlarına döndürmek anlamında kullanılmış bir ifade sanırım.

Disk kopyalama işlemi yap.İki sistemin de konfigürasyonu aynı ise.Sorunsuzdur.Yanlız bir harddiski sökmen gerekli..

sanırım fabrika format dediği imaj yüklemek.. Şu lablara da öğretmen mğrenci imaj cd leri varya işte onlardan ..

Geri