elektirik kesildi diyorsunuz haliyle öncelikle power supply ı deneyein. Şu anda ki durumu yeterli güç sağlayamaması o yüzden ledler yanıyor ama başka hareketlilik yok.hemenyardim' Alıntı:PowerSupply e güvenmeyin yine de siz. Sağlam olduğuna emin olduğunuz başka bir tanesi ile deneyiniz anakartı çalışacak mı?
Çalışan bir bilgisayardan power supply söküp çalışmayan bilgisayara takıp deneyin öncelikle. Çalışmaz ise herhangi bir kısa devre olup olmadığını anlamak için anakart güç besleme soketi dışındaki tüm soketleri çıkarın. Hdd, dvdrw, kasa fanları vb beslemeleri sökün. Gereksiz PCI yuvalarındaki varsa donanımları çıkarın. Birde böyle deneyin.muratsarman' Alıntı:arkadaşlaar merhaba, ne kadar sizin sorunlarınıza benzer bilmiyorum ama vestel bilgisayarların bulunduğu lab ı olan bir okula geldim ve 3 adet bilgisayar hiç çalışmıyor. daha önce güvenlik kartı vs üzerinde olan bir lab da çalışmamıştım (faz1 kurulu lab dan geldim). Kasadaki tuşa basınca işlemci üzerindeki fan 1 tur atıyor hızlıca ve duruyor,hiç ses yok, haliyle ekrana görüntü de gelmiyor. ram sorununu gösteren bip sesi de yok, problemi anlamadım. acaba bu bilgisayarların anakartı mı yandı ya da başka bir sorun mu var? Bilgisi olan varsa, paylaşırsa mutlu olacağım, teşekkur ederim....
fikriye' Alıntı:Aynı durum benim labla da 3 bilgisayarda var.İşin kötüsü bu durum bulaşıcı.Gittikçe sayı artıyor.
Bence sorun Power kablosundan veya prizlerden.Başka bi yerde çalıştırınca bi sorun yok.Gelen elektrik ledleri yakabiliyor ama bilgisayarı çalıştıramıyor.Çözüm: çalışan bilgisayarlardaki 3lü den bu bilgisayarlarada uzattık.Şimdilik çalışıyorlar.