Farklı okulda btr olanlar nöbet, kulüp vs

Kodla Büyü

kdoksan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kadrom ortaokulda ben lisede btr olarak görevlendirildim.Terettür edilen husularda madde 11 ---
11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil)
, ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar
doğrultusunda verilebilecektir.

Burada arkadaşlar tenefüs saatleride dahil btr görevini yürüteceği için yazısı var sen bu okulda btr değilsin diyerek nöbet görevi veriliyor.Sonuçta tenefüslerde btr görevi yürütmeyeceksin bu okulda diyor.Sizde aynı problemleri yaşıyormusunuz.Arkadaşlar bu hususta ne yapıyorsunuz sanırım nöbet bize gözüktü.

idarenin tutumu doğru değil bu durumu eğitici formatöre ilet, bi arama yapıp destek olsunlar...

ben lisede gorevlendirildigimde okulda bunu bilir ve nobet vs vermezdi bazi idareler kendilerini cok akilli zannediyor. durusunuz daha sert olsun hocam nobet yok de gorevlendirme maddelerini goster cik isin icinden aldigimiz kararlarda birliktelik sart herkes ayni tutumu gosterirse hic kimse uyaniklik pesinde kosamaz

Yazı gayet net ve yoruma mahal bırakmayacak kadar açıktır.

YEĞİTEK 5 sayfalık tereddüte düşülen hususlar diye açık ve açık kapsamlı bir yazı yayınlamış. Hâla yanlış yapılıyorsa, kişiler(yönetici konumundakiler) sorgulanmalıdır.

Sorun nedir?
Okul müdürlerinin bazılarının kasıtlı-işine öyle geldiği için-, bazılarınında kavrayış azlığından çıkardığı yanlış yorumdur.
sorun : "Arıza Okul Yöneticileri"

"İlim bir nokta idi: Cahiller onu çoğalttı." diyor Hz. Ali Efendimiz.

İster kadronuzun olduğu okulda, ister görevlendirildiğiniz okulda "belletmenlik" hariç -nöbet, kulüp, sınıf rehberliği- hiçbir görev verilemez. Sayın öğretmenim.

kdoksan' Alıntı:
Arkadaşlar kadrom ortaokulda ben lisede btr olarak görevlendirildim.Terettür edilen husularda madde 11 ---
11.BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenlere Ek-1 ’de belirtilen görevlerin dışında nöbet
görevi de dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-BT Rehberliği görevini yürüten öğretmenler eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde (teneffüs
saatleri de dahil)
, ilgi (a) yazı ekinde belirtilen görevler doğrultusunda öğretmen ve
öğrenciler için BT rehberliği görevlerini yürüteceklerdir. İlgili öğretmenlere nöbet görevi de
dâhil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir.
-İlgili öğretmenlere eğitim öğretim saatleri dışında belletmenlik vb. görevler ilgi (b) esaslar
doğrultusunda verilebilecektir.

Burada arkadaşlar tenefüs saatleride dahil btr görevini yürüteceği için yazısı var sen bu okulda btr değilsin diyerek nöbet görevi veriliyor.Sonuçta tenefüslerde btr görevi yürütmeyeceksin bu okulda diyor.Sizde aynı problemleri yaşıyormusunuz.Arkadaşlar bu hususta ne yapıyorsunuz sanırım nöbet bize gözüktü.
İdare size iyice yüklenene kadar yapın arkadaşlar verilen görevleri... İdareyle kötü olmamış olursunuz. İleri gidilirse bir serzeniş... bir şahlanış... geri adım attırır onlara... Ufak işleri yapın gitsin derim...

Bugün ilçeyle görüştüm tutmayacaksın dediler arkadaşlar.Bir yazı yayınlarız görevleriniz hakkında diye belirtti.

Hocam bunlar her şeyi bizim aleyhimizde düşünmeye alışmışlar. Kabul etmeyin, ben de aynı durumdayım, görevlendirmem gelince nöbet tutmaaaaaaaaam.

Valla Hocam müdür İlçe mem'e gitmiş sormuş İli Aramışlar falan filan. Benim ders programım düzgün değil pazartesi 2 ders dolu 2 boş lisede uzak 10 km mesafede. Okuldan çift dolmuş 15 km yapıyor. Neymiş puantaj göndermezlerse o gün için keseriz diyor. Ders programı daha sonra düzelecek. Birde nöbet sınıf vs. görevlerde mevcut arkadaşlar. Açıkçası ben bir çıkış göremedim. Bana da gittiğimde tutmazsın nöbet denmişti. Benim gibi durumda olan var mı acaba sizlerde nasıl uygulamalar gerçekleştiriliyor. İlçede daha yazı filanda yayınlamadı.

Ek dersi 18 alır diyor yönetmelik. O zaman ders zamanı rapor alıp girmeyelim nasılsa görevlendirildiğimiz okuldan 18 saat alıyoruz. ek ders kesemezler.... Var mı böyle mantık yahu, nöbet filan tutamazsınız...

Siz valilik oluruyla şu an BT Rehber Öğretmenisiniz, bu durumda sizin için BT Rehber Öğretmeni Görev ve Çalışma Esasları geçerlidir. Bunu idareye gerekli yazıyı da göstererek anlatmaya çalışınız. Ama kavga etme yöntemine girmeyin. Bir şekilde ortak karara varmaya çalışın.

by_kurt' Alıntı:
Yazı gayet net ve yoruma mahal bırakmayacak kadar açıktır.

YEĞİTEK 5 sayfalık tereddüte düşülen hususlar diye açık ve açık kapsamlı bir yazı yayınlamış. Hâla yanlış yapılıyorsa, kişiler(yönetici konumundakiler) sorgulanmalıdır.

Sorun nedir?
Okul müdürlerinin bazılarının kasıtlı-işine öyle geldiği için-, bazılarınında kavrayış azlığından çıkardığı yanlış yorumdur.
sorun : "Arıza Okul Yöneticileri"

"İlim bir nokta idi: Cahiller onu çoğalttı." diyor Hz. Ali Efendimiz.

İster kadronuzun olduğu okulda, ister görevlendirildiğiniz okulda "belletmenlik" hariç -nöbet, kulüp, sınıf rehberliği- hiçbir görev verilemez. Sayın öğretmenim.
:+1:

kdoksan' Alıntı:
Valla Hocam müdür İlçe mem'e gitmiş sormuş İli Aramışlar falan filan. Hatta adamlar nerdeyse ek dersimi kesecekler. Benim ders programım düzgün değil pazartesi 2 ders dolu 2 boş lisede uzak 10 km mesafede. Okuldan çift dolmuş 15 km yapıyor. Neymiş puantaj göndermezlerse o gün için keseriz diyor. Ders programı daha sonra düzelecek. Birde nöbet sınıf vs. görevlerde mevcut arkadaşlar. Açıkçası ben bir çıkış göremedim. Bana da gittiğimde tutmazsın nöbet denmişti. Benim gibi durumda olan var mı acaba sizlerde nasıl uygulamalar gerçekleştiriliyor. İlçede daha yazı filanda yayınlamadı.

Hocam ben de sizinle aynı durumdayım nöbeti bu güne kadar her türlü dayatmaya karşın tutmadım. onlarda gitmiş ilçeye danışmış tutacak demişler. pazartesi hocam nöbete bekliyoruz dediler... du bakalım hakkımızda hayırlısı

ya bu il ve ilçelere göre değişen işler insanı çileden çıkartıyor. kapı gibi yazı var arkadaş nasıl söylersin.

hocam bu işler sözle olmaz. yazıyla gönderecekler sizde btr maddelerini göstererek cevap vereceksiniz.

Bu arada il eğitici formatörünü az önce aradım . Maalesef o kısımda bir açıklık var idare dediyse tutmalısın hocam dedi.. Bilginize...

Geri