FARKLI BİR BRANŞIN DERSİNE GİRMEK

Kodla Büyü

fesleğen

Üye
Arkadaşlar selamlar,

Malumunuz her okulda olduğu gibi görev yaptığım okulda da BT dersinin sayısı azaldı. Yalnızca 8 saat dersim var. Okul idaresi 15 saati tamamlamak adına okulumuzda öğretmeni olmayan farklı bir branşın dersini vermek istiyor. Pek istekli değilim ama nedense bu konuda ısrarcı. Bu boş dersler için il MEM'e yazı yazdığı fakat öğretmen görevlendirmesinin yapılmadığını belirtiyor.

Size sormak istediğim maaş karşılığı ders sayısının tamamlayamayan bir öğretmenin farklı bir branşın dersini alıp alamayacağı. Bu mevzuata ne kadar uygun. Bu dersi farklı bir öğretmene verirse ek ders karşılığı olacağını ama benim maaş karşılığı dersi farklı bir branşta da olsa bir şekilde doldurmam gerektiğini söyledi. Akşam akşam kafama takıldı size sormak istedim.

Ne hale geldik ya. üzülüyorum.

saygılar.

ben girmiştim önceden. zor oluyor, önceden iyice hazırlanıp derse girmek gerekiyor.. ama okul okul dolaşmaktan iyidir diyorsanız girin çok alakasız branşlar değil se.
15 saatten sonrasını ek ders olarak alırsınız benim bildiğim gibiyse hala.

açıklamalar için teşekkürler öğretmenim. anlaşılıyor ki biz bir süre daha hırpalanacağız. umarım BT öğretmenlerinin durumu en kısa sürede netlik kazanır.

feslegen' Alıntı:
Arkadaşlar selamlar,

Malumunuz her okulda olduğu gibi görev yaptığım okulda da BT dersinin sayısı azaldı. Yalnızca 8 saat dersim var. Okul idaresi 15 saati tamamlamak adına okulumuzda öğretmeni olmayan farklı bir branşın dersini vermek istiyor. Pek istekli değilim ama nedense bu konuda ısrarcı. Bu boş dersler için il MEM'e yazı yazdığı fakat öğretmen görevlendirmesinin yapılmadığını belirtiyor.

Size sormak istediğim maaş karşılığı ders sayısının tamamlayamayan bir öğretmenin farklı bir branşın dersini alıp alamayacağı. Bu mevzuata ne kadar uygun. Bu dersi farklı bir öğretmene verirse ek ders karşılığı olacağını ama benim maaş karşılığı dersi farklı bir branşta da olsa bir şekilde doldurmam gerektiğini söyledi. Akşam akşam kafama takıldı size sormak istedim.

Ne hale geldik ya. üzülüyorum.

saygılar.

ek ders yönetmeliğine göre isteğiniz olmadan size alan dışı ders verilemez. ek ders yönetmeliğinde "istek ve ihtiyaç halinde alanları haricinde ders verilebileceğinden" açıkça bahsetmişitir. bu yönetmeliğin ilgili maddesinide yazarak bir dilekçeyle okul idarenize başvurun.

dilekçenizin başvuru yaptığınıza dair sayısını müdürn imzası hatta kayıt defterinden sayısını konusunu kontrol edin bence.

sonra size yinede zorla ders verirlerse derse girmeyin kesinlikle. verilen ders görevinin alanıyla ilgili eğitiminizin olmadığınızı söylemeniz yeterlidir. bırakın soruşturma açsınlar ceza alanm müdür olacak ancak verdiğiniz dilekçenin mühürlediği imzaladığı kaıt sayısı ve tarihini yazdığı dilekçe fotokopiside elinizde olsun saklayın, ıslak imzalısından..

Geri