FATİH Fiber Gelmedi Daha

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xozato
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xozato

Site Gezgini
FATİH faz 2 kurulumu tamamlandı. Diğer konularda aradım ama bulamadım. Tahtaları normal internetimize nasıl bağlarız. Kablo Çektim kabinete olmadı. sınıftaki slota kablo taktım yi.ne olmadı. Çözüm bulabilen varsa yardımcı olur musunuz?

illede yapacagim diyorsaniz sistem odasina adsl modemden bir hat cekin. tahtalardan sistem odasina giden kablolari tespit edin, sistem odasina cektigijiz hatti kendi switchiniz ile tespit ettiginiz kablolar uzerinden tahtalara dagitin. meb in switchini kullanmayin, muhtemelen konfigurasyonu yapilmadigindan calismiyordur suan.

benim tavsiyem ise bosverin, zaten sizin goreviniz degil ustune ustluk niye yaptini bile diyebilirler. size deger vermeyen sistem icin sizde kendinizi yormayin, suclu durumuna dusmeyin.

ek: faz 1 de ap ve tahtalara ayri kablolar gidiyor, faz 2 de tek kablo ap ye girip oradan tahtaya dagitiliyor ise ( sadece tahmin) belirttigim yolla calismayabilir.

Hocam kabloları o kadar kısa ve net çekmişler ki switch i yerleştiremedim kabloları söküp switch e takamadım bile. içeriye çok da müdehale etmek istemedim. Okuduğum kadarıyla dağıtırsak gelip tekrar toparlamıyorlarmış altyapıcılar. Daha farklı bi çözüm bulabilirmiyim diye araştırıyorum. teşekkürler.

yapacak pek bir sey yok oyleyse, kurcalamayin en iyisi basiniza kalmasin. sonucta ya o kablolar ile ya da kablosuz verilecek bu internet, daha kabloyu bile sokme sansiniz yoksa elden bir sey gelmez. kablosuzda hem verimli olmaz hemde gereksiz harcanan para olur.

Sınıflardaki accesspointlere girip çıkan kabloları bi aparatla direklemeniz gerekiyor. tahtalara da ip verince oluyor. geçen sene ben 35 tahtanın hepsini bu şekilde yaptım, meb hattını dağıttım. ama kime yarandım. öğretmene mi, müdüre mi, öğrenciye mi? Boş ver hocam, sistemde internet yoksa bize ne? uğraşma boş yere. sana yazık olur. İnternette bir sorun olsa yok diye yakınırlar. Salla hocam boşver. Şimdide fiber gelecekmiş daha bugün accesspointleri tekrar eski haline getirdim. Bir daha uğraşmak zorunda kaldım. emeğine yazık olur boşver.

akıllı tahtaların çalışması için AP lerin konfigüre edilmiş olması gerekir, hat kurlumundan itibaren 15 gün içinde akıllı tahtalara internet gelir onlar ayarlar haberiniz bile olmaz.
Akıllı tahta harici müdür/müdür yrd ve BT lab ındaki diğer çıkışları deneyin.

Merhaba arkadaşlar. geçenlerde BTR toplantımız vardı. İl Eğitici formatörümüz aynen şunu söyledi. Sistem odasına takılan herhangi bir kablo ve cihazdan Ankaranın anında haberinin olduğunu ve otomatik olarak sistemin bunu arıza kaydına dönüştürdüğünü söylediler. Bu yüzden dertsiz başınıza iş almayın derim. İnternetin olup olmaması bizim sorunumuz veya sorumluluğumuz değil. Eldeki mevcut donanım ve altyapıyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım yeter bence. İlla da eba kullandırmak istiyorsanız ebanın çevrimdışı içeriklerini indirip tüm tahtalara yüklersiniz olur biter. Kolay gelsin, iyi çalışmalar...

Geri