FATİH PROJESİNE DANIŞTAY ENGELİ

Kodla Büyü

Libertad

Aktif Üye
Başbakan Erdoğan’ın “yeni bir çağın başlangıcı” diye duyurduğu Fatih Projesi’nin içinde yer alan tablet bilgisayarlar, “Akıllı tahta” ve “Z-kitap” gibi uygulamaların hukuksuz şekilde işleme konduğu ortaya çıktı. Eğitim Sen, söz konusu uygulamaların Talim ve Terbiye Kurulu tarafından incelenmeden hayata geçirilmesinin önünü açan yönetmeliğin yürütmesinin Danıştay 8. Dairesi tarafından durdurulduğunu açıkladı.

AKP hükümeti ders kitapları dışındaki eğitim araç ve gereçleri üzerindeki Bakanlık denetimini kaldırmak üzere Milli Eğitim Temel Kanunu’nda değişiklikler yapmış, ancak bu çaba Anayasa Mahkemesi’nden geri dönmüştü. Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında çıkan bir yönetmelikle eğitim araç ve gereçleri için değerlendirme ve seçme kriterleri ortadan kaldırılarak, bizzat Başbakan tarafından duyurulan Fatih Projesi’nin önü açıldı. Proje kapsamında öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar ve sınıflarda kurulan akıllı tahtalar AKP hükümeti tarafından propaganda malzemesi gibi kullanılıyor.
Ancak Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, proje kapsamında yer alan tabletler, akıllı tahtalar ve z-kitap uygulamalarının usulsüz şekilde hayata geçirildiğini bildirdi.

Bugün sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bozgeyik, söz konusu ders araç ve gereçlerinin MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı denetiminden geçmemesine dönük yönetmeliğin yürütmesinin Danıştay 8. Dairesi tarafından 29 Kasım 2011 tarihinde durdurulduğunu aktardı. Tablet bilgisayar ve akıllı tahtaların dağıtımının durdurulması için 7 Şubat 2012 tarihinde MEB’e başvuruda bulunduklarını açıklayan Bozgeyik, başvurunun olumsuz yanıtlanması halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

İHALE SÜRECİ ŞÜPHELERİ ARTTIRIYOR

Söz konusu tablet ve akıllı tahtaların eğitime uygun olup olmadığının incelenmemesini eleştiren Bozgeyik, ABD ve İngiltere’de hayata geçirilen benzer uygulamaların olumsuz sonuçlar yarattığını kaydetti. Bozgeyik, çocukların özellikle matematik ve okuma derslerindeki başarılarının düştüğü yönündeki tespitlere dikkat çekti.

Bozgeyik, ihale sürecine ilişkin iddiaları da gündeme getirdi. Bir firmanın ihale şartnamesi açıklanmadan 20 gün önce şartnamede yer alan özellikleri taşıyan bir tahtanın patentini aldığını ifade eden Bozgeyik, tahtayı tasarlayanlardan birinin de MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı olduğu iddiasının ihale üzerindeki şüpheleri daha da arttırdığını söyledi.

TEKELLERE 8 MİLYAR RANT

Bozgeyik, tablet ve akıllı tahtaların yerli ürün olduğu yönündeki açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Projeyle yabancı tekellere yaklaşık 8 milyar dolarlık rant sağlandığını belirten Bozgeyik, asıl amacın eğitimin niteliğini geliştirmek değil, eğitimi hızla özelleştirmek olduğunu kaydetti.

Bozgeyik, Başbakan’ın tablet dağıtımları ve “Dindar gençlik” tartışmasıyla eğitimin asıl sorunlarının üzerini örtmek istediğini dile getirdi. Bir çok okulun öğretmensiz olduğuna, 8 milyon engellenin yaklaşık yüzde 30’nun eğitimden mahrum kaldığına, birçok okulun hala ikili ve taşımalı eğitime mahkum olduğuna vurgu yapan Bozgeyik, hal böyleyken hayata geçirilen Fatih Projesi’nin makyajdan öteye gidemeyeceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

easytr' Alıntı:
rant varsa ortaya çıksın. ama eğitim sen denilince 10 kez düşünmek gerek.eğitim sen sınır ötesi operasyonlarada karşı. doğuda çalışanlar bu sendikanın ne olduğunu çok iyi bilir. kck operasyonlarında gözaltına alınan öğretmenler, pkk savunucuları nedense genelde bu sendika üyeleri.

Tös Töbder Eğit-iş Eğit-sen
bunlar olmasalar
şu an 500 liraya çalışır, hiçbir özlük hakkın olmaz, yazları maaş alamazdın.
Devlet kaşını gözünü sevdiği için mi bu kadar kazanımlar var sanıyorsunuz.

Hakkını yememek gerek Türk-eğitim-sen de mücadele saflarına katıldı.

"eğitim iş dersen sözüm yok, içinde vatansever insanların bulunduğu, eğitim senden kaçanların kurduğu bir sendika. hadi diyelim eğitim sen kazanımı olsun(senin iddian bu, devlet vermezse sendika hiçbişey alamaz) terör örgütüne terörist diyemeyen üstüne üslük onları destekleyen üyelerin var olduğu sendika bu ülke insanının sendikası değildir. bunu aklına yaz"

olur yazarım

.içinde hizbullah barındıran , elkaide barındıran , ergenekon tö. barındıran sendikalarda

bu ülke insanının sendikası değildir. bunuda sen aklına yaz

bölücü faaliyetlerin içinde yer alan malum sendikayı kimse savunma ahlaksızlığına düşmesin. terör örgütü diyemeyen sendikayı savunmak onlarla aynı safta yer almaktır.

andac, içinde hizbullah barındıran,elkaide barındıran bir sendika yok, bunlar sizin savunma mekanizmalarınızla uydurduğunuz teoriler. bu savunmalar sizi terör örgütü sempatizanı olduğunuz iddiasından aklamaz. önce kendinizi temizleyin.

share_' Alıntı:
bölücü faaliyetlerin içinde yer alan malum sendikayı kimse savunma ahlaksızlığına düşmesin. terör örgütü diyemeyen sendikayı savunmak onlarla aynı safta yer almaktır.

andac, içinde hizbullah barındıran,elkaide barındıran bir sendika yok, bunlar sizin savunma mekanizmalarınızla uydurduğunuz teoriler. bu savunmalar sizi terör örgütü sempatizanı olduğunuz iddiasından aklamaz. önce kendinizi temizleyin.
:+1:

Eğitim-sen ve Eğitim bir-sen de arasıra doğruları söyleyebiliyor.

ben ülkemi seviyorum vatanım içinde canla başla çalışyorum münferit (her sendikada da olabilir)olaylarda tüm bir sendikanın karalanmasına karşıyım.. share .

De olayın sendika ile ilgisi yok. Sendikayı değil, mesaja konu olan haberi tartışsanız, biz de faydalanırdık.

Talim Terbiye Kurulunca incelenir içerikler, yeniden kullanılmaya başlar. Fatih projesinin tamamına değil, sadece içeriklerin bir kısmı ile ilgili bir sorun olduğunu sanıyorum. Ayrıca bunlar ders kitabı sayılır mı? Bu da tartışılır.

Ben bu tip kuralların esnetilmesinden yanayım. Her ne kadar Fatih projesinin beklenen ve reklamı yapılan, yapılan masrafa değecek ve yürütülebilecek bir proje olmadığını düşünsem de...

Keşke olaylara ideoloji bakmayı bıraksak.
Talim Terbiye Kurulunca incelenir içerikler, yeniden kullanılmaya başlar. Fatih projesinin tamamına değil, sadece içeriklerin bir kısmı ile ilgili bir sorun olduğunu sanıyorum. Ayrıca bunlar ders kitabı sayılır mı? Bu da tartışılır.
Şu an zaten hard copy kitapların soft copy halleri tabletlere yükleniyor. Onay sorunu yok yani.

sanırım sen ergenekon tertibi demediğim için sinirlendin bana easytr.

benimle tartışacak arkdaş pm den tartışsın forumu kirletmeye gerek yok

Geri